IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

adamsokolik
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: adamsokolik »

Otoż klienci Alpari nie dostali nic. Ani z nadzoru, ani od likwidatora, bo były dwie drogi formalne. Pisanie "coś tam" i "chyba po prostu" jest warte coś tam chyba po prostu :569:
hblekot pisze: Alpari to chyba po prostu zbankrutowało na CHF - a klienci dostali coś tam z zabezpieczeń które wynikały z regulacji bankowych w UK. Ten kto przejął Alpari - dostał to co z niego zostało - nawet nie wiem czy procedura przejęcia została zakończona. Jak na razie to tutaj mamy sytuację trochę inną. Przejęcie udziałów działającej normalnie (przynajmniej oficjalnie) firmy. Jak to się skończy za kilka tygodni - oczywiście nie wiem. Ale ta wiadomość jeszcze nie świadczy o tym że puszczą klientów w skarpetkach.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

hblekot pisze:
adamsokolik pisze:Porozmawiaj z klientami Alpari, jak wyciągnęło na prostą dofinansowanie ich brokera. Potem poczytaj co to jest za firma z Izreala. Dodaj jedno do drugiego i masz przepis na to jak planuje działać IronFX. Wrócisz za kilka tygodni do tego postu i zobaczysz czy miałem rację :569:
Alpari to chyba po prostu zbankrutowało na CHF - a klienci dostali coś tam z zabezpieczeń które wynikały z regulacji bankowych w UK
Ten kto przejął Alpari - dostał to co z niego zostało - nawet nie wiem czy procedura przejęcia została zakończona

Jak na razie to tutaj mamy sytuację trochę inną.
Przejęcie udziałów działającej normalnie (przynajmniej oficjalnie) firmy.

Jak to się skończy za kilka tygodni - oczywiście nie wiem.
Ale ta wiadomość jeszcze nie świadczy o tym że puszczą klientów w skarpetkach.
Tak masz rację-- tu mamy trochę inną sytuację.
Ta firma przecież nie zbankrutowała. Ona tylko nie wypłaca pieniędzy :D
Takie nie wypłacanie jest gorsze od ogłoszenia bankructwa. Dla nich oczywiście lepiej nie ogłaszac
bankructwa tylko nie wypłacać i jeszcze zbierać kasę od naiwnych , którzy wpłacają.
To się nazywa wzorowy model biznesowy. :evil:

-- wt 12-05-2015, 14:17 --

to jeszcze aktualne czy już odwołali ? :
Iron FX seminarium Birgera Schäfermeiera, WARSZAWA – 14 Maja / 17:30 - 21:30, Pure Sky Club, Ul. Złota 59, 00-120 Warszawa

swoją drogą jak daleko trzeba mieć inwestorów w d...e , żeby w takich okolicznościach organizować spęd--seminarium.
Szacun za odwagę :D Myslę, że oszukani wstawią się na ta imprezkę w komplecie. Przynajmniej ci miejscowi.

hblekot
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hblekot »

andrzej-sk pisze:
hblekot pisze:
adamsokolik pisze:Porozmawiaj z klientami Alpari, jak wyciągnęło na prostą dofinansowanie ich brokera. Potem poczytaj co to jest za firma z Izreala. Dodaj jedno do drugiego i masz przepis na to jak planuje działać IronFX. Wrócisz za kilka tygodni do tego postu i zobaczysz czy miałem rację :569:
Alpari to chyba po prostu zbankrutowało na CHF - a klienci dostali coś tam z zabezpieczeń które wynikały z regulacji bankowych w UK
Ten kto przejął Alpari - dostał to co z niego zostało - nawet nie wiem czy procedura przejęcia została zakończona

Jak na razie to tutaj mamy sytuację trochę inną.
Przejęcie udziałów działającej normalnie (przynajmniej oficjalnie) firmy.

Jak to się skończy za kilka tygodni - oczywiście nie wiem.
Ale ta wiadomość jeszcze nie świadczy o tym że puszczą klientów w skarpetkach.
Tak masz rację-- tu mamy trochę inną sytuację.
Ta firma przecież nie zbankrutowała. Ona tylko nie wypłaca pieniędzy :D
Takie nie wypłacanie jest gorsze od ogłoszenia bankructwa. Dla nich oczywiście lepiej nie ogłaszac
bankructwa tylko nie wypłacać i jeszcze zbierać kasę od naiwnych , którzy wpłacają.
To się nazywa wzorowy model biznesowy. :evil:
Ja nie jestem wróżbitą i nie mam szklanej kuli i nie mam już 100% pewności jak się skończy sprawa Irona.
Nie chce mi się wdawać w kłótnie na temat tego co będzie w przyszłości.

Brak wypłat + negocjacje na temat przejęcia - świadczą o problemach z płynnością.
Na ten moment nie jest to jeszcze bankructwo.

Może dofinansowanie wyprostuje sytuacje Irona, a może gośc z Izraela z żyłką do interesów uzna że taniej będzie kupić bankruta.

Oczywiście -tak czy inaczej - pieniądze lepiej stamtąd wypłacić.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Pieniadze lepiej stamtąd wypłacić :564:

Powiedz to tym , którzy czekaja właśnie na te wypłaty.

sallesman
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sallesman »

hblekot, nie tłumacz temu asowi windykacji jaka jest obiektywna prawda bo na prawdę czasu szkoda, ponieważ i tak nie pojmie, żeby coś zrozumieć, trzeba mieć mózg, a nie jelita..

adamsokolik
Stały bywalec
Stały bywalec

caution.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=hlyFY6npaAA

W przygotowaniu są materiały "reklamowe" na czwartkowe seminarium Irona. Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły i propozycje to proszę o kontakt. adamsokolik@onet.eu :569:

adamsokolik pisze:Urzekła mnie Twoja historia. Do prawdy IronFX to najlepszy z brokerów na świecie. Wypłacił jednemu 700 USD, żeby innym nie wypłacać (tylko niektóre przykłady inwestorów):
- 42,3 tys USD brak jakichkolwiek wypłat od 19.02.2015 r.
- 92 tys. zł brak jakichkolwiek wypłat od 02.03.2015r,
- 55,8 tys. zł brak wypłaty od 09.02.2015r.
- 39,1 tys. zł brak jakichkolwiek wypłat od 24.02.2015r.
- 13,6 tys USD brak jakichkolwiek wypłat od 20.02.2015 r.
- 20,2 tys. zł brak jakichkolwiek wypłat od 16.03.2015 r.
- 45 tys USD brak jakichkolwiek wypłat od 09.03.2015 r.
- 40,8 tys USD brak jakichkolwiek wypłat od 18.02.2015 r.
- 11,1 tys USD brak jakichkolwiek wypłat od 12.02.2015 r.
- 39 tys USD brak jakichkolwiek wypłat od 23.02.2015 r.

To nawet nie jest TOP 10. To pierwsze z brzegu rachunki, bez jakichkolwiek wypłat od około 3 miesięcy. Dochodzenie na rachunku ? Totalne brednie. IronFX, nie podał żadnych konkretnych powodów takiej sytuacji. Nie wypłacił chociażby drobnych kwot, nawet jeżeli ktoś chciał sobie wypłacić tylko ułamek swojego depozytu, inwestorzy nie dostali złamanego grosza. :569:

Wkrótce lista ponad 30 rachunków (która cały czas się zwiększa), z print screenami, korespondencją mailową oraz nagranymi rozmowami pojawi się na stronie IronFxFraud.eu. Zgłoszenie do cypryjskiej prokuratury w toku.
Wszystkich oszukanych inwestorów zapraszamy do kontaktu z najgorszym windykatorem w branży adamsokolik@onet.eu

Czym więcej będzie Was przy zgłoszeniu do prokuratury, tym większą macie szansę, że służby podejmą zdecydowane kroki. Na dowód tego, że Ironowa zaraza obejmuje cały świat poczytajcie sobie:

http://ironfxscam.com/ oraz https://www.youtube.com/watch?v=mJ4tFR-Ijps the hungarian boss (Zoltan Nemeth) is working for Ironfx UK right now

Pamiętajcie Ironiki. Teraz każą Wam jak marionetkom robić wszystko, żeby przeinaczać rzeczywistość. Mamić i dyskredytować innych, przedstawiając swoją firemkę jako ósmy cud świata :563: W grupie czujecie się mocni. Jeden drugiego klepie po plecach. Ale przyjdzie taki czas, że zaczniecie przepraszać na salach sądowych żeby dostawać jak najmniejsze wyroki za swoje oszustwa. Wkrótce przekonacie się, już tego lata. :569:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

sallesman
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sallesman »

osobiście przyjadę Ci "coś" wytłumaczyć..

Awatar użytkownika
Robek86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robek86 »

Witam to ja jeszcze w marcu chciałem jechać do siedziby Irona w Wawie osobiście odzyskać moją własność, niestety z powodu choroby nie mogłem tam pojechać, musiałem się tydzień podleczyć. No i mówiąc szczerze liczyłem, że pojawi się tam ktoś jeszcze, a teraz się okazało, że pojechałbym sam, samego to by mnie wynieśli ochroniarze i tyle byłoby ze strajku.
Jeśli 14.05 też będziecie tam i razem zażądamy naszej kasy to ja tam też będę. Jak będę sam to mnie dwóch ochroniarzy wyniesie.
Druga kwestia przez te prawie 2 miesiące dalej nie dostałem ani grosza ze swojej kasy, ale napawa mnie nadzieją że 2 moich znajomych odzyskało wszystko co miało na kontach więc liczyłem przez pewien czas, że i ja dostanę, niestety kasa się kończy, zalega sterta rachunków i złoszczę się coraz bardziej. Więc kto ze mną tam będzie tego poprawadze na barykady :P
No dobra z tymi barykadami przesadziłem. Utworzyłem grupę na FB, https://www.facebook.com/events/1444115549233439/ kto będzie wpisywać się, ale poważnie, jak klikniesz, że będzie to przyjedź, jak będą 2 osob to efektu nie będzie. Pojedziemy po swoje pieniądze.

adamsokolik
Stały bywalec
Stały bywalec

Zacna idea, ale niektórzy ludzie nie mają fejsa. Natomiast będzie na pewno sporo inwestorów. :569:
Robek86 pisze: No dobra z tymi barykadami przesadziłem. Utworzyłem grupę na FB, https://www.facebook.com/events/1444115549233439/ kto będzie wpisywać się, ale poważnie, jak klikniesz, że będzie to przyjedź, jak będą 2 osob to efektu nie będzie. Pojedziemy po swoje pieniądze.

Mario38
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mario38 »

Witam cały kapitał jest już na koncie dzięki bogu .Jednak jak jest konto wporzo . to wypłacają ja czekałem 48 dni od zlecenia .Kwota jaką wypłaciłem 68k. Życzę wam cierpliwości i nie dajcie się naciągać przez windykatorów .To jest mój ostatni wpis , nie chcę więcej mieć nic wspólnego z Ironfx. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ