IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

sallesman
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: sallesman »

Git nawijasz, gdzieś garował, Sztum?, Wronki ?, Strzelce.? ..

adamsokolik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adamsokolik »

W Pacanowie !!!
sallesman pisze:Git nawijasz, gdzieś garował, Sztum?, Wronki ?, Strzelce.? ..

bambus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bambus »

Konto w iron założyłem w grudniu generalnie od tej pory troszkę grałem w sumie wyszedłem na zero. Korzystałem z bonusu. Wczoraj zleciłem wypłatę 700 USD dziś otrzymałem na skrilla. zostało mi jeszcze 800 USD ale te narazie zostawiam. Od grudnia wypłacałem jeszcze 2 razy nie był to zysk ale przerzucałem środki do innego brokera i tez wypłacili. Tak sytuacja wygląda u mnie. Pozdrawiam

sallesman
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sallesman »

Zaraz "ktoś" podważy Twoją wypowiedź, że jesteś podstawiony, wszyscy wiedzą kto.. Dzięki, takie posty są potrzebne, bo ludzie się zamartwiają, jak widać nie zawsze potrzebnie.. :)

adamsokolik
Stały bywalec
Stały bywalec

Urzekła mnie Twoja historia. Do prawdy IronFX to najlepszy z brokerów na świecie. Wypłacił jednemu 700 USD, żeby innym nie wypłacać (tylko niektóre przykłady inwestorów):
- 42,3 tys USD brak jakichkolwiek wypłat od 19.02.2015 r.
- 92 tys. zł brak jakichkolwiek wypłat od 02.03.2015r,
- 55,8 tys. zł brak wypłaty od 09.02.2015r.
- 39,1 tys. zł brak jakichkolwiek wypłat od 24.02.2015r.
- 13,6 tys USD brak jakichkolwiek wypłat od 20.02.2015 r.
- 20,2 tys. zł brak jakichkolwiek wypłat od 16.03.2015 r.
- 45 tys USD brak jakichkolwiek wypłat od 09.03.2015 r.
- 40,8 tys USD brak jakichkolwiek wypłat od 18.02.2015 r.
- 11,1 tys USD brak jakichkolwiek wypłat od 12.02.2015 r.
- 39 tys USD brak jakichkolwiek wypłat od 23.02.2015 r.

To nawet nie jest TOP 10. To pierwsze z brzegu rachunki, bez jakichkolwiek wypłat od około 3 miesięcy. Dochodzenie na rachunku ? Totalne brednie. IronFX, nie podał żadnych konkretnych powodów takiej sytuacji. Nie wypłacił chociażby drobnych kwot, nawet jeżeli ktoś chciał sobie wypłacić tylko ułamek swojego depozytu, inwestorzy nie dostali złamanego grosza. :569:

Wkrótce lista ponad 30 rachunków (która cały czas się zwiększa), z print screenami, korespondencją mailową oraz nagranymi rozmowami pojawi się na stronie IronFxFraud.eu. Zgłoszenie do cypryjskiej prokuratury w toku.
Wszystkich oszukanych inwestorów zapraszamy do kontaktu z najgorszym windykatorem w branży adamsokolik@onet.eu

Czym więcej będzie Was przy zgłoszeniu do prokuratury, tym większą macie szansę, że służby podejmą zdecydowane kroki. Na dowód tego, że Ironowa zaraza obejmuje cały świat poczytajcie sobie:

http://ironfxscam.com/ oraz https://www.youtube.com/watch?v=mJ4tFR-Ijps the hungarian boss (Zoltan Nemeth) is working for Ironfx UK right now

Pamiętajcie Ironiki. Teraz każą Wam jak marionetkom robić wszystko, żeby przeinaczać rzeczywistość. Mamić i dyskredytować innych, przedstawiając swoją firemkę jako ósmy cud świata :563: W grupie czujecie się mocni. Jeden drugiego klepie po plecach. Ale przyjdzie taki czas, że zaczniecie przepraszać na salach sądowych żeby dostawać jak najmniejsze wyroki za swoje oszustwa. Wkrótce przekonacie się, już tego lata. :569:

sallesman pisze:Zaraz "ktoś" podważy Twoją wypowiedź, że jesteś podstawiony, wszyscy wiedzą kto.. Dzięki, takie posty są potrzebne, bo ludzie się zamartwiają, jak widać nie zawsze potrzebnie.. :)

bambus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bambus »

Nic nie miało cię urzec w mojej historii:) Napisałem jak jest. Tak jak Ty napisałeś. Podstawiony nie jestem mam konto od 2011 roku zresztą nie ważne niech każdy sam sobie oceni.
Pozdrawiam

adamsokolik
Stały bywalec
Stały bywalec

Ja nie kwestionuję wypłaty. Wyjątek potwierdza regułę. Żeby ich nie zamknęli od razu, to od czasu do czasu wypłacają komuś grosze. Mój post to odpowiedź na post podstawionej pacynki z Irona. :569:
bambus pisze:Nic nie miało cię urzec w mojej historii:) Napisałem jak jest. Tak jak Ty napisałeś. Podstawiony nie jestem mam konto od 2011 roku zresztą nie ważne niech każdy sam sobie oceni.
Pozdrawiam
-- 12 maja 2015, 12:28 --

Już Ironiki chcą się wykręcić od płacenia swoi klientom, tak jak zrobiło to Alpari :569: http://www.financemagnates.com/forex/an ... ign=buffer

hblekot
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hblekot »

adamsokolik pisze: Już Ironiki chcą się wykręcić od płacenia swoi klientom, tak jak zrobiło to Alpari :569: http://www.financemagnates.com/forex/an ... ign=buffer
To jest o przejęciu udziałów w Ironfx przez zewnętrznego investora.
Nie oznacza jeszcze wykręcania się z płacenia.

No ale prawie na pewno może oznaczać problemy z płynnością i poszukiwanie gotówki.
Jak masz biznes który się dobrze kręci i zarabia - to go nie sprzedajesz, albo jak chcesz sprzedać to bardzo drogo.
Jak masz kłopoty i szukasz gotówki - znajdą się tacy co chcą skorzystać z przeceny.

Doinwestowanie może wyciagnąć Irona na prostą - ale dobrze o ich finansach w obecnej chwili raczej nie świadczy

adamsokolik
Stały bywalec
Stały bywalec

Porozmawiaj z klientami Alpari, jak wyciągnęło na prostą dofinansowanie ich brokera. Potem poczytaj co to jest za firma z Izreala. Dodaj jedno do drugiego i masz przepis na to jak planuje działać IronFX. Wrócisz za kilka tygodni do tego postu i zobaczysz czy miałem rację :569:
hblekot pisze:
adamsokolik pisze: Już Ironiki chcą się wykręcić od płacenia swoi klientom, tak jak zrobiło to Alpari :569: http://www.financemagnates.com/forex/an ... ign=buffer
To jest o przejęciu udziałów w Ironfx przez zewnętrznego investora.
Nie oznacza jeszcze wykręcania się z płacenia.

No ale prawie na pewno może oznaczać problemy z płynnością i poszukiwanie gotówki.
Jak masz biznes który się dobrze kręci i zarabia - to go nie sprzedajesz, albo jak chcesz sprzedać to bardzo drogo.
Jak masz kłopoty i szukasz gotówki - znajdą się tacy co chcą skorzystać z przeceny.

Doinwestowanie może wyciagnąć Irona na prostą - ale dobrze o ich finansach w obecnej chwili raczej nie świadczy

hblekot
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hblekot »

adamsokolik pisze:Porozmawiaj z klientami Alpari, jak wyciągnęło na prostą dofinansowanie ich brokera. Potem poczytaj co to jest za firma z Izreala. Dodaj jedno do drugiego i masz przepis na to jak planuje działać IronFX. Wrócisz za kilka tygodni do tego postu i zobaczysz czy miałem rację :569:
Alpari to chyba po prostu zbankrutowało na CHF - a klienci dostali coś tam z zabezpieczeń które wynikały z regulacji bankowych w UK
Ten kto przejął Alpari - dostał to co z niego zostało - nawet nie wiem czy procedura przejęcia została zakończona

Jak na razie to tutaj mamy sytuację trochę inną.
Przejęcie udziałów działającej normalnie (przynajmniej oficjalnie) firmy.

Jak to się skończy za kilka tygodni - oczywiście nie wiem.
Ale ta wiadomość jeszcze nie świadczy o tym że puszczą klientów w skarpetkach.

ODPOWIEDZ