Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
po 6.9 pipsa wskoczył SL na BE+1.5... i wycięli mi pozycje 

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
tak sobie patrzę na GBPUSD i coś mi się wydaje, że przed atakiem szczytów w sensie pejsy swój zrobią, to najpierw powinni przetesować MA200 z M5, nabarać rozpędu i postawić przysłowiową kropkę nad "i" ponad MR1 1.5707
to takie moje gdybanie, a jak będzie to się okaże

to takie moje gdybanie, a jak będzie to się okaże

Na kanadzie bylo wejscie na S o godz. 16:15, ale się spóźniłem kilka minut. Byloby BE+. Dlatego mysle czy nie daloby rade opracowac sysa z oczekującymi? Niemiaszek potwierdzasz w/w pozycje?
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
wejście ok, zgodne z sysem, kierunki zachowane i kreska przebita, ale powienieś wchodzić na świeczce z 16:15 po cenie Open, ponieważ świeczka z 16:10 miała Close poniżej DS2 1.2025blist pisze:Na kanadzie bylo wejscie na S o godz. 16:15, ale się spóźniłem kilka minut. Byloby BE+. Dlatego mysle czy nie daloby rade opracowac sysa z oczekującymi? Niemiaszek potwierdzasz w/w pozycje?

pozycja by była już na BE+ i cierpliwie byś czekał na dalszy rozwój wydarzeń, a tak może być różnie i ryzyko większe z racji wejścia w trejd świeczkę
co do oczeków to nie znasz przyszłości czy wartość zamknięcia śwecy Close M5 będzie zgodne z sysem, żeby zająć pozycję na następnej po przebiciu, żeby zajmować pozycję, więc z tymi oczekami to chyba nie bardzo

Niemiaszek, przeciez napisalem ze wejscie byloby o 16.15niemiaszek pisze:wejście ok, zgodne z sysem, kierunki zachowane i kreska przebita, ale powienieś wchodzić na świeczce z 16:15 po cenie Open, ponieważ świeczka z 16:10 miała Close poniżej DS2 1.2025blist pisze:Na kanadzie bylo wejscie na S o godz. 16:15, ale się spóźniłem kilka minut. Byloby BE+. Dlatego mysle czy nie daloby rade opracowac sysa z oczekującymi? Niemiaszek potwierdzasz w/w pozycje?![]()
pozycja by była już na BE+ i cierpliwie byś czekał na dalszy rozwój wydarzeń, a tak może być różnie i ryzyko większe z racji wejścia w trejd świeczkę
co do oczeków to nie znasz przyszłości czy wartość zamknięcia śwecy Close M5 będzie zgodne z sysem, żeby zająć pozycję na następnej po przebiciu, żeby zajmować pozycję, więc z tymi oczekami to chyba nie bardzo

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
a widzisz trochę się zamotałem, bo jak Ci odpisywałem to przez tel gadałem z klientemblist pisze:Niemiaszek, przeciez napisalem ze wejscie byloby o 16.15niemiaszek pisze:wejście ok, zgodne z sysem, kierunki zachowane i kreska przebita, ale powienieś wchodzić na świeczce z 16:15 po cenie Open, ponieważ świeczka z 16:10 miała Close poniżej DS2 1.2025blist pisze:Na kanadzie bylo wejscie na S o godz. 16:15, ale się spóźniłem kilka minut. Byloby BE+. Dlatego mysle czy nie daloby rade opracowac sysa z oczekującymi? Niemiaszek potwierdzasz w/w pozycje?![]()

w tym wypadku wejście bardzo pierwsza klasa i nadal jesteś w trejdzie z TP na DS3 1.1980

jeżeli masz takie same ustawienia jak ja na USDCAD to po 5.9 pipsa ruchu powinien wskoczyć SL na BE+2, więc nie wycięłoby Cię na cofce i powinieneś mieć pozycje nadal

-
- Gaduła
Mam pytanie dotyczące systemu w którym miejscu można zrobić dokładkę, mam na myśli wchodzę zgodnie z systemem, ale wypadam na BE, lecz widzę że cena kontynuuje ruch w danym kierunku, gdzie można wejść ponownie?
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.
Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
jeżeli układ na H1 i M5 nadal trzyma to każdorazowe zamknięcie M5 zgodnie z kierunkiem jest sygnałem do zajmowania pozycji na nastepnej świeczcesilverarrow pisze:Mam pytanie dotyczące systemu w którym miejscu można zrobić dokładkę, mam na myśli wchodzę zgodnie z systemem, ale wypadam na BE, lecz widzę że cena kontynuuje ruch w danym kierunku, gdzie można wejść ponownie?

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
no i pejsy zrobili robotę... to są łobuzy, tylko szkoda że już po moim wyjściu z pracyniemiaszek pisze:poszła L na GBPUSD ponad DR1 1.5668
TP na 1.5701 okolice MR1

w 100% było sysowo/książkowo

-
- Gaduła
A jeszcze przypomniałem sobie czy mógłbyś opisać jakie warunki muszą być spełnione byś grał odbicie od kresek W i M?
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.