Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

po 6.9 pipsa wskoczył SL na BE+1.5... i wycięli mi pozycje :(
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

tak sobie patrzę na GBPUSD i coś mi się wydaje, że przed atakiem szczytów w sensie pejsy swój zrobią, to najpierw powinni przetesować MA200 z M5, nabarać rozpędu i postawić przysłowiową kropkę nad "i" ponad MR1 1.5707 :idea:

to takie moje gdybanie, a jak będzie to się okaże :wink:

blist
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: blist »

Na kanadzie bylo wejscie na S o godz. 16:15, ale się spóźniłem kilka minut. Byloby BE+. Dlatego mysle czy nie daloby rade opracowac sysa z oczekującymi? Niemiaszek potwierdzasz w/w pozycje?

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

blist pisze:Na kanadzie bylo wejscie na S o godz. 16:15, ale się spóźniłem kilka minut. Byloby BE+. Dlatego mysle czy nie daloby rade opracowac sysa z oczekującymi? Niemiaszek potwierdzasz w/w pozycje?
wejście ok, zgodne z sysem, kierunki zachowane i kreska przebita, ale powienieś wchodzić na świeczce z 16:15 po cenie Open, ponieważ świeczka z 16:10 miała Close poniżej DS2 1.2025 :idea:

pozycja by była już na BE+ i cierpliwie byś czekał na dalszy rozwój wydarzeń, a tak może być różnie i ryzyko większe z racji wejścia w trejd świeczkę

co do oczeków to nie znasz przyszłości czy wartość zamknięcia śwecy Close M5 będzie zgodne z sysem, żeby zająć pozycję na następnej po przebiciu, żeby zajmować pozycję, więc z tymi oczekami to chyba nie bardzo :(

blist
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: blist »

niemiaszek pisze:
blist pisze:Na kanadzie bylo wejscie na S o godz. 16:15, ale się spóźniłem kilka minut. Byloby BE+. Dlatego mysle czy nie daloby rade opracowac sysa z oczekującymi? Niemiaszek potwierdzasz w/w pozycje?
wejście ok, zgodne z sysem, kierunki zachowane i kreska przebita, ale powienieś wchodzić na świeczce z 16:15 po cenie Open, ponieważ świeczka z 16:10 miała Close poniżej DS2 1.2025 :idea:

pozycja by była już na BE+ i cierpliwie byś czekał na dalszy rozwój wydarzeń, a tak może być różnie i ryzyko większe z racji wejścia w trejd świeczkę

co do oczeków to nie znasz przyszłości czy wartość zamknięcia śwecy Close M5 będzie zgodne z sysem, żeby zająć pozycję na następnej po przebiciu, żeby zajmować pozycję, więc z tymi oczekami to chyba nie bardzo :(
Niemiaszek, przeciez napisalem ze wejscie byloby o 16.15 :)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

blist pisze:
niemiaszek pisze:

Niemiaszek, przeciez napisalem ze wejscie byloby o 16.15 :)
a widzisz trochę się zamotałem, bo jak Ci odpisywałem to przez tel gadałem z klientem :oops:

w tym wypadku wejście bardzo pierwsza klasa i nadal jesteś w trejdzie z TP na DS3 1.1980 :?:

jeżeli masz takie same ustawienia jak ja na USDCAD to po 5.9 pipsa ruchu powinien wskoczyć SL na BE+2, więc nie wycięłoby Cię na cofce i powinieneś mieć pozycje nadal :wink:

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Mam pytanie dotyczące systemu w którym miejscu można zrobić dokładkę, mam na myśli wchodzę zgodnie z systemem, ale wypadam na BE, lecz widzę że cena kontynuuje ruch w danym kierunku, gdzie można wejść ponownie?
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

silverarrow pisze:Mam pytanie dotyczące systemu w którym miejscu można zrobić dokładkę, mam na myśli wchodzę zgodnie z systemem, ale wypadam na BE, lecz widzę że cena kontynuuje ruch w danym kierunku, gdzie można wejść ponownie?
jeżeli układ na H1 i M5 nadal trzyma to każdorazowe zamknięcie M5 zgodnie z kierunkiem jest sygnałem do zajmowania pozycji na nastepnej świeczce :idea:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

niemiaszek pisze:poszła L na GBPUSD ponad DR1 1.5668 :wink:

TP na 1.5701 okolice MR1 :idea:
no i pejsy zrobili robotę... to są łobuzy, tylko szkoda że już po moim wyjściu z pracy :wink:

w 100% było sysowo/książkowo :idea:

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

A jeszcze przypomniałem sobie czy mógłbyś opisać jakie warunki muszą być spełnione byś grał odbicie od kresek W i M?
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

ODPOWIEDZ