Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

silverarrow pisze:A jeszcze przypomniałem sobie czy mógłbyś opisać jakie warunki muszą być spełnione byś grał odbicie od kresek W i M?
zajmowanie pozycji jest w oparciu o kreski z D i założenie powinno być takie, że cena chodzi od kreski do kreski, ale są wyjątki w wyznaczaniu TP, gdy pomiędzy kreskami z D
(np. od DP do DR1 znajdują się kreski z W lub M), to wtedy TP powinno być na najbliższej kresce wynikającej z wyższego TF :idea:

natomiast są sytuacje kiedy można kliknąć pod prąd(niezgodnie z układami na H1 i M5) jeżeli cena dochodzi do kreski z W lub M, po raz pierwszy w danym rozdaniu :idea:
zerknij na dzisiejszą sytuację, gdzie na GBPUSD mieliśmy układy/trendy na H1 i M5 na UP i gdy cena dotarła do MR1 to zaliczyli/dotknęli poziom i nastąpiła odwrotka, a poziom na którym się zatrzymali po odbiciu od MR1 to była najbliższa kreska poniżej :wink:
takie zagranie obarczone jest większym ryzykiem, ale każdy trend ma swój początek i koniec, więc trzeba z takich sytuacji korzystać, a tym bardziej, że często się nie zdarzają :wink:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

silverarrow

przykład GBPUSD z dzisiaj odbicie od MR1 i zachowanie ceny pomogło w rozkmince :?:

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Tak :) Powoli łapię o co w tym chodzi, dzięki :)
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

poszła L na GBPUSD od DR1 1.5798 :wink:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

niemiaszek pisze:poszła L na GBPUSD od DR1 1.5798 :wink:
poziom z tabelki DR1 1.5798, bo na screenie mam niżej DR1 1.57938

pierwszy SL złapany w pełnej okazałości -30 pipsów przyjęte na klatę :(

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koalafx »

Dzisiaj taka dziwna piatkowa sesje. Srednie rozjechane, nie sysowo ogolem :-)
Od poniedzialku moze cos bedzie lepiej.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

koalafx pisze:Dzisiaj taka dziwna piatkowa sesje. Srednie rozjechane, nie sysowo ogolem :-)
Od poniedzialku moze cos bedzie lepiej.
H1 nie kłamie jaki mamy trend i bardzo dużo im brakuje, żeby to zmienić... :wink:

gdyby M5 wcześniej obrócili to L na edku po pachy, ile tylko depo wytrzyma :idea:

cały dzień z d...y, bez konkretnego sygnału, bo się zawiesili i to oni grali pod prąd, żeby wszystkim pokazać to co większość widziała, a jednak zonk na koniec sesji i kto był na S to napewno wycięli SL i nie dali zabrać tyle co już każdy widział na + :p

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grey »

koalafx pisze:Dlatego w takich sytuacjach przydalo by sie zamkniecie w polowie SL polowy volumenu transakcji i ryzyko bysmy ograniczyli a dalej by sie bylo w grze. GREY ratuj :D :D :) :!:
hehe u mnie narazie to wygląda tak :arrow: KLIK. Działa mi to poprawnie tylko dla jednej aktywnej pozycji. Dla wielu pozycji EA czasami się gubi i nie mogę sobie póki co z tym poradzić :( za mała wiedza. Co ważniejsze działa mi to na kontraktach i surowcach też. Ale jest jeszcze wiele do zrobienia. Obecnie się kształcę a do forexu podchodzę tak jakbym pił herbatę. Jak się kiedyś uda to się uda. Jak nie to nie :D. Poza tym teraz trzeba wszystko porządnie przetestować. Ostatnio jak dałem EA to napisałem o magic number a przecież przy wszystkich zleceniach ręcznie otwieranych magic number = 0, czyli ta funkcja jest zupełnie niepotrzebna. Ważne aby się w tym wszystkim nie zgubić :P Nie mogłem sobie również poradzić z tym aby EA sam pobierał informację odnośnie początkowego lota danej pozycji. Dlaczego nie wprowadzli funkcji OrderOpenLot? :D Są gotowe rozwiązania do tego, ale narazie za mała wiedza.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

niemiaszku nie czytalem twojego dziennika ale wydaje mi sie bardzo ciekawy i godny uwagi. znalazlem cos takiego:

http://www.myfxbook.com/members/pivottr ... ed/1213723

czy ktos ma o tym jakies zdanie? poniewaz procent pozycji zyskownych jest az niewiarygodny...
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

dobryfxplayer pisze:niemiaszku nie czytalem twojego dziennika ale wydaje mi sie bardzo ciekawy i godny uwagi. znalazlem cos takiego:

http://www.myfxbook.com/members/pivottr ... ed/1213723

czy ktos ma o tym jakies zdanie? poniewaz procent pozycji zyskownych jest az niewiarygodny...
biorąc pod uwagę wielkość depo do zajmowanych pozycji jak również to, że bez SL to jak najbardziej możliwy wynik :idea:

zawsze można klikać(też ustawić EA) bez SL, jeżeli wwszycho jest poukładane i wie się dlaczego, w jakim miejscu jest zajmowana pozycja jak również określone z góry TP :idea:

ciekaw jestem ile pozycji wisi otwartych, bo to jest ukryte :?: :(

ODPOWIEDZ