Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brokerów

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
openinvestment
Gaduła
Gaduła

Re: Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brok

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

Tak, kolesie z Bossy robią ze strachu pod siebie. Blefowali ostatnią próbą przedsądową, a dalej nie poszli i wracają z tymi samymi nikczemnymi propozycjami.

Mirandola
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mirandola »

Tzn z jakimi? I gdzie są ci co byli tak oburzeni i chcieli składać pozwy zbiorowe? A tak w ogóle. Ile osób napisało coś do KNF lub UOKIK? Bo obstawiam, że niewielu. Pewnie większość bała się,że gdy to zrobi broker będzie bezlitosny a bez tego być może "łaskawie się zlituje".

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Mirandola pisze:Pewnie większość bała się,że gdy to zrobi broker będzie bezlitosny a bez tego być może "łaskawie się zlituje".
Haha! Bezlitosny :) Dobre.
Smutne jest to, że niestety masz rację. Taka jest po prostu większość społeczeństwa. Nie zmienisz tego.
Co do Bossy to słyszałem od poszkodowanego klienta , że broker proponował ugody z bonifikatą 50% albo i więcej (nie pamiętam niestety dokładnie - skleroza). W ugodzie była klauzula, że (jak ja to nazywam) : "morda w kubeł". Podejrzewam, że spora część na to poszła. Sami wiecie : mając debet ujemny na poziomie 20k PLN godzili się oddać 6-7k i nie ryzykowac sprawy w sądzie. W/g mnie głupio zrobili, ale to ich decyzja.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Mirandola
Stały bywalec
Stały bywalec

Ja też niestety jestem chętny do ugody :(. Jeśli skorygują mi na stop-out.......:). Jeśli nie, chętnie spotkam się w sądzie. Rozumiem tych, którzy mają coś do stracenia. Ja nie mam majątku. Więc jeśli będzie sąd idę po full...czyli przywrócenie konta sprzed 15 stycznia. Nie daj Boże, że mforex nie udowodni, że jest ECN. Wtedy idę po całości z całego rachunku za okres od rozpoczęcia łącznie ze swapami. A co? Biednemu nikt nie zabroni. :)

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Mirandola pisze:Więc jeśli będzie sąd idę po full...czyli przywrócenie konta sprzed 15 stycznia.
I tak trzymać :clap:
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

NaviF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: NaviF »

Mirandola pisze:Ja też niestety jestem chętny do ugody :(. Jeśli skorygują mi na stop-out.......:). Jeśli nie, chętnie spotkam się w sądzie. Rozumiem tych, którzy mają coś do stracenia. Ja nie mam majątku. Więc jeśli będzie sąd idę po full...czyli przywrócenie konta sprzed 15 stycznia. Nie daj Boże, że mforex nie udowodni, że jest ECN. Wtedy idę po całości z całego rachunku za okres od rozpoczęcia łącznie ze swapami. A co? Biednemu nikt nie zabroni. :)
ECN? - już nawet widać, że nie są. Nie będą nim zwłaszcza mówiąc o tym głośno. Praktyka jest zupełnie inna. Trudno uwierzyć - to nie mozliwe, że na rynku walutowym - 4 bln $ obrotu dziennego, kilkunastu NAJWIĘKSZYCH dostarczycieli płynności raptem na 20 minut wstrzymało kwotowania na dodatek nie byłi powiązani z równoległym rynkiem międzybankowym sami będąc w bankami. Absurd, że nie ma z tym rynkiem związku rynek ECN. Na dodatek mForex w chwili realizacji Stop Out był druga stroną transakcji. Na pytania o korzyści jakie osiągnęli lub konflik interesów - m... w kubeł i zero odpowiedzi. A więc pytam gdzie jest ten cały ECN (polske wydanie ECN tylko?).

Grzesiekwroc
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Grzesiekwroc »

No właśnie się dzieje, dziś dzwonił do mnie koleś z bossy i zaproponował ......ugodę ..... wow jest nadzieja :lol: lol:
ugoda polega na tym że pan proponuje mi że oddam 50% tego co na debecie hihihi w moim przypadku około 5 tys. do zwrotu
czuję się jak na targowisku, więc chyba nie dostaną nic ..... ponieważ gdyby byli pewni swego tzn. że ta kasa się im należy to było by krótko, proszę oddać kaskę a jak nie to sąd itd.,
dlatego nie jestem pewien ale szukają ŁOSI którzy chcą zasilić konto BOSSY, ja chyba wolę wydać te pieniążki na inny cel
z tego co się orientuję to jednemu kolesiowi zaproponowali 10 % debetu
czyli targowisko, ten kraj mnie rozwala
nie dosyć że zakosili całą kasę to jeszcze szukają łosi którzy im na premię dołożą :twisted:

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

Chcą cie wydymac na te 50%. Zamknij ich w kryminale!

Za to nieustajace oszustwo tez i ja bede scigal te zorganizowana grupr przestepcza, ktora z przestępstwa uczynila stale zrodlo utrzymania.

Uczciwych i nawroconych pracownikow zapraszam do wyznania win i naprawienia szkod. Zachęcam do kontaktu ze mną.

czarny.czwartek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: czarny.czwartek »

openinvestment pisze: Uczciwych i nawroconych pracownikow zapraszam do wyznania win i naprawienia szkod. Zachęcam do kontaktu ze mną.
Popieram.
Byłych i obecnych pracowników TMS Brokers, mających wiedzę i dowody na działalność brokera wbrew interesom klientów, zachęcam do kontaktu. Zachowanie anonimowości jest priorytetowe i oczywiste.

stop.tms@wp.pl

Powtórzę się: żaden podmiot branży finansowej nie odpuści 50% wierzytelności, jeżeli owe wierzytelności mają jakiekolwiek umocowanie prawne. Odpuszczenie 90% "debetu" to już kompletna abstrakcja.

Mirandola
Stały bywalec
Stały bywalec

Jak widać 50% redukcji to u każdego broka norma. Czy nazywa się ECN czy MM. Jadą równo po połowie. I co ciekawe. Nie śledzę wątku poszczególnych brokerów ale jakoś tak nie widzę, żeby piesek z mforex wypowiadał się z taką częstotliwością jak dawniej. Zastanawiam się czy ktoś normalny może założyć teraz konto real w Aliorze, Mbanku, Bossie...

ODPOWIEDZ