DayTrading: Środa 06.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 maja 2015, 00:00

Wzrost
22
67%
Bez zmian
4
12%
Spadek
7
21%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 06.05.2015

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Kusus pisze:i tylko to chcialem powiedziec - ze mozemy zrobic jeszcze po 200 pipsow w gore na edku kablu kangurze zanim spadniemy.
i zrobimy... ale nie z obecnych poziomow IMO
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Czy Wy w większości gracie opierając się o AT ?? Już kilka razy podchodziłem do tematu książek o AT i nadal w to nie bardzo wierzę ;/
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

atlanticos pisze:..800 pipsow korekty na drukowanej walucie w stosunku do wciaz silnego USD, a kazdy to przyjmuje na luzno i jeszcze niektorzy nawet trend zmieniaja... ciekawe, ciekawe
A jak trzeba to przyjmować?
Z niedowierzaniem i bez pozycji, ewentualnie grając z uporem maniaka S "bo tak każe wyższy trend", odrzucając pojawiające się setupy na L?

Masz taką manierę, że jak się na coś uprzesz, to będziesz to tłukł do znudzenia. Wykres swoje, ty swoje.
Co cechuje twoje wykresowe malunki na E/D - brak obiektywizmu, główny kierunek to S i tak ma być :wink:

Pamiętam jak swego czasu (lipiec ub.r) Ciapul długi czas wrzucał projekcje na umocnienie GBP, nie ważne że w tym czasie byliśmy już na wyjściu dołem z dupnego klina, on miał swoją wizje i trzymał się jej dość długo. I też pamiętam częste powoływanie się na fundamenty. Jak się okazało, cena swoje zrobiła i dopiero w trakcie ruchu fundamenty "dopasowały" się do nowego kierunku.

Nie odbieraj tego jako atak na ciebie, takie jest moje zdanie na twój pogląd odnośnie E/D.
Poza konkursem uważam cie za dobrego tradera :564:

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

PipsKong pisze:Czy Wy w większości gracie opierając się o AT ?? Już kilka razy podchodziłem do tematu książek o AT i nadal w to nie bardzo wierzę ;/
ja osobiscie ksiazkami od AT to bym w piecu palil... :D

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

atlanticos pisze:
Kusus pisze:i tylko to chcialem powiedziec - ze mozemy zrobic jeszcze po 200 pipsow w gore na edku kablu kangurze zanim spadniemy.
mozliwe że zrobimy te 200 pips,
a propos indeksu dolca on jest dobry do ogólnego spojrzenia na pary z usd,
bardziej skupiałbym sie na analizie poszczególnych par niz samego dolca

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

atlanticos pisze:
PipsKong pisze:Czy Wy w większości gracie opierając się o AT ?? Już kilka razy podchodziłem do tematu książek o AT i nadal w to nie bardzo wierzę ;/
ja osobiscie ksiazkami od AT to bym w piecu palil... :D

no to jak mam zdobyć wiedzę o AT ?? I ogólnie czy jest sens się w to bawić ??
do tej pory gram na zasadzie Kup Tanio Sprzedaj drogo , ale czasami pograł bym z wykorzystaniem dźwigni :P
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

c.ajto pisze: Co cechuje twoje wykresowe malunki na E/D - brak obiektywizmu, główny kierunek to S i tak ma być :wink:
ciekawe choc nieprawdziwe stwierdzenie co moge poprzec wrzucanym w tym tygodniu kilka razy wykresem - widze wzrosty i nowe maksy nawet ale nie musze ich widziec wtedy kiedy TY... :D I niewazne kto ma racje bo to tylko punkt widzenia...ale nie pisz ze widze tylko S bo to nieprawda, ok ?
edek h4
https://www.tradingview.com/x/XoMMRoHa/

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

atlanticos pisze:
A moim zdaniem do nfp czekaja nas tylko swiece spadkowe na d1 na dolarze....
Mam juz pozabezpieczane pozycje gdybym sie mylil ;)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

PipsKong pisze: no to jak mam zdobyć wiedzę o AT ??
nie wiem co Ci odpowiedziec... Z wykresu... jak posiedzisz 2-3 lata po 10 godzin dziennie to sam sie nauczysz wylapywac setupy, zachowania ceny, reakcje... mozesz w pol roku przeczytac 100 ksiazek i niewiele Ci to da...Swoje trzeba wysiedziec zeby zaczac czytac wykres, a nie lektury... Ale to moj osobisty poglad i pewnie niejeden trader ma inny

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

atlanticos pisze:
PipsKong pisze: no to jak mam zdobyć wiedzę o AT ??
nie wiem co Ci odpowiedziec... Z wykresu... jak posiedzisz 2-3 lata po 10 godzin dziennie to sam sie nauczysz wylapywac setupy, zachowania ceny, reakcje... mozesz w pol roku przeczytac 100 ksiazek i niewiele Ci to da...Swoje trzeba wysiedziec zeby zaczac czytac wykres, a nie lektury... Ale to moj osobisty poglad i pewnie niejeden trader ma inny

Siedzę 10 lat :D na długoterminówkach idzie mi bardzo dobrze ale profity małe i trzeba długo czekać ale może to lepsze niż ciągły stres ?:)

Zablokowany