i zrobimy... ale nie z obecnych poziomow IMOKusus pisze:i tylko to chcialem powiedziec - ze mozemy zrobic jeszcze po 200 pipsow w gore na edku kablu kangurze zanim spadniemy.
DayTrading: Środa 06.05.2015
- atlanticos
- Maniak
Re: DayTrading: Środa 06.05.2015
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Czy Wy w większości gracie opierając się o AT ?? Już kilka razy podchodziłem do tematu książek o AT i nadal w to nie bardzo wierzę ;/
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
A jak trzeba to przyjmować?atlanticos pisze:..800 pipsow korekty na drukowanej walucie w stosunku do wciaz silnego USD, a kazdy to przyjmuje na luzno i jeszcze niektorzy nawet trend zmieniaja... ciekawe, ciekawe
Z niedowierzaniem i bez pozycji, ewentualnie grając z uporem maniaka S "bo tak każe wyższy trend", odrzucając pojawiające się setupy na L?
Masz taką manierę, że jak się na coś uprzesz, to będziesz to tłukł do znudzenia. Wykres swoje, ty swoje.
Co cechuje twoje wykresowe malunki na E/D - brak obiektywizmu, główny kierunek to S i tak ma być

Pamiętam jak swego czasu (lipiec ub.r) Ciapul długi czas wrzucał projekcje na umocnienie GBP, nie ważne że w tym czasie byliśmy już na wyjściu dołem z dupnego klina, on miał swoją wizje i trzymał się jej dość długo. I też pamiętam częste powoływanie się na fundamenty. Jak się okazało, cena swoje zrobiła i dopiero w trakcie ruchu fundamenty "dopasowały" się do nowego kierunku.
Nie odbieraj tego jako atak na ciebie, takie jest moje zdanie na twój pogląd odnośnie E/D.
Poza konkursem uważam cie za dobrego tradera

- atlanticos
- Maniak
ja osobiscie ksiazkami od AT to bym w piecu palil...PipsKong pisze:Czy Wy w większości gracie opierając się o AT ?? Już kilka razy podchodziłem do tematu książek o AT i nadal w to nie bardzo wierzę ;/

-
- Fanatyk
mozliwe że zrobimy te 200 pips,atlanticos pisze:i zrobimy... ale nie z obecnych poziomow IMOKusus pisze:i tylko to chcialem powiedziec - ze mozemy zrobic jeszcze po 200 pipsow w gore na edku kablu kangurze zanim spadniemy.
a propos indeksu dolca on jest dobry do ogólnego spojrzenia na pary z usd,
bardziej skupiałbym sie na analizie poszczególnych par niz samego dolca
atlanticos pisze:ja osobiscie ksiazkami od AT to bym w piecu palil...PipsKong pisze:Czy Wy w większości gracie opierając się o AT ?? Już kilka razy podchodziłem do tematu książek o AT i nadal w to nie bardzo wierzę ;/
no to jak mam zdobyć wiedzę o AT ?? I ogólnie czy jest sens się w to bawić ??
do tej pory gram na zasadzie Kup Tanio Sprzedaj drogo , ale czasami pograł bym z wykorzystaniem dźwigni

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
- atlanticos
- Maniak
ciekawe choc nieprawdziwe stwierdzenie co moge poprzec wrzucanym w tym tygodniu kilka razy wykresem - widze wzrosty i nowe maksy nawet ale nie musze ich widziec wtedy kiedy TY...c.ajto pisze: Co cechuje twoje wykresowe malunki na E/D - brak obiektywizmu, główny kierunek to S i tak ma być![]()

edek h4
https://www.tradingview.com/x/XoMMRoHa/
A moim zdaniem do nfp czekaja nas tylko swiece spadkowe na d1 na dolarze....atlanticos pisze:i zrobimy... ale nie z obecnych poziomow IMOKusus pisze:i tylko to chcialem powiedziec - ze mozemy zrobic jeszcze po 200 pipsow w gore na edku kablu kangurze zanim spadniemy.
Mam juz pozabezpieczane pozycje gdybym sie mylil

- atlanticos
- Maniak
nie wiem co Ci odpowiedziec... Z wykresu... jak posiedzisz 2-3 lata po 10 godzin dziennie to sam sie nauczysz wylapywac setupy, zachowania ceny, reakcje... mozesz w pol roku przeczytac 100 ksiazek i niewiele Ci to da...Swoje trzeba wysiedziec zeby zaczac czytac wykres, a nie lektury... Ale to moj osobisty poglad i pewnie niejeden trader ma innyPipsKong pisze: no to jak mam zdobyć wiedzę o AT ??
atlanticos pisze:nie wiem co Ci odpowiedziec... Z wykresu... jak posiedzisz 2-3 lata po 10 godzin dziennie to sam sie nauczysz wylapywac setupy, zachowania ceny, reakcje... mozesz w pol roku przeczytac 100 ksiazek i niewiele Ci to da...Swoje trzeba wysiedziec zeby zaczac czytac wykres, a nie lektury... Ale to moj osobisty poglad i pewnie niejeden trader ma innyPipsKong pisze: no to jak mam zdobyć wiedzę o AT ??
Siedzę 10 lat