DayTrading: Środa 06.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 maja 2015, 00:00

Wzrost
22
67%
Bez zmian
4
12%
Spadek
7
21%

Liczba głosów: 33

KABUM
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Środa 06.05.2015

Nieprzeczytany post autor: KABUM »

Ja już dobrałem L na eurusd i gbpusd na tej korekcie. Do piątku można przetrzymać i zamknąć przed payrollami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

KABUM pisze:Ja już dobrałem L na eurusd i gbpusd na tej korekcie. Do piątku można przetrzymać i zamknąć przed payrollami

kabel wczesinej ma wybory:)

KABUM
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KABUM »

Nowy123 pisze:
KABUM pisze:Ja już dobrałem L na eurusd i gbpusd na tej korekcie. Do piątku można przetrzymać i zamknąć przed payrollami

No właśnie te wyboru mnie trochę martwią ale po wykresie widać, że chce się wyrwać mocno do góry, a ma tam dużo miejsca :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

KABUM pisze:
Nowy123 pisze:

No właśnie te wyboru mnie trochę martwią ale po wykresie widać, że chce się wyrwać mocno do góry, a ma tam dużo miejsca :)
jak edek robi jednak 5 to kabel moze opo r testowac przy 1,5300 i rownosc falek

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

Trójkąt na G/J, zasięgi na screenie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

atlanticos pisze:
Tomasz196407 pisze:ujek h4 - caly czas broni sie retest i niebieska strefa wiec wypadaloby teraz sprawdzic jak mocna jest zolta strefa wyzej
https://www.tradingview.com/x/CB5CMKq3/

M. wydaje mi sie teraz test ale tego rózowego na poziomie 118.70
jako 5 w dół C
zobaczymy...ja zostaje przy swoim... konfluencja (w skladzie: M_P, T_P, wszystkie taśmy, TL, niebieska strefa, 38 fibo ostatniego wzrostu) mówi mi że nie zamierza ich puścic w doł bez biletu ;)
Porobiliśmy już spore zasięgi na większości par żaba - chyba jedynie tylko Kiwi się osłabił w stosunku do dolara. Może pora zmienić sentyment na dolarze i zacząć robić flagi pod osłabienie USD ?
Jak dla mnie dzisiejszy dzień to kolejne już pipsy i ukłon w kierunku słabnącego dolara.

na UJ jesteśmy już pod Twoją konfluencją.
Ja co prawda biorę pod uwagę linie trójkąta i trendu tylko i wyłącznie no ale... odbiliśmy się od tego i spadamy.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Kusus pisze: Porobiliśmy już spore zasięgi na większości par żaba - chyba jedynie tylko Kiwi się osłabił w stosunku do dolara. Może pora zmienić sentyment na dolarze i zacząć robić flagi pod osłabienie USD ?
Jak dla mnie dzisiejszy dzień to kolejne już pipsy i ukłon w kierunku słabnącego dolara.

Ja co prawda biorę pod uwagę linie trójkąta i trendu tylko i wyłącznie no ale... odbiliśmy się od tego i spadamy.
ujek jak dla mnie zaneguje wzrosty ponizej tasm ktorych nie widzisz... 80 pipsow nizej.... do tego czasu UP tylko widze... a na edku skala ruchow jest mi obojetna bo to i tak wciaz korekta na fali 4 IMO... zreszta mowilem w piatek ze beda duze ruchy w tej konsoli i ze potrwa ona tydzien lub 2... a dopiero trwa 3 dni i juz nawet Ty sie przekrecasz na L... a to znaczy ze banksterka skutecznie realizuje swoj plan robienia zamieszania w glowach zanim wroci do trendu... :564:
Nie bede zaskoczony jak do NFP taki ujek skoczy 100-150 pipsow UP a edek 150 w dol... Ale moge sie mylic...kto wie :D

edit:...800 pipsow korekty na drukowanej walucie w stosunku do wciaz silnego USD, a kazdy to przyjmuje na luzno i jeszcze niektorzy nawet trend zmieniaja... ciekawe, ciekawe
Ostatnio zmieniony 06 maja 2015, 13:32 przez atlanticos, łącznie zmieniany 2 razy.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

na h4 usdjpy musi utworzyć nogę do wyznaczenia wsparcia ukośnego, to zasięg jeszcze 30-50 punktów
na sesji us jest szansa na taki obrót sprawy :D

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

kiwi na h1 flaga z ktorej wyszedl w nocy - obecnie retest, edek i kangur na oporach, ujek na wsparciu. kabel nadal wewnatrz potencjalnej flagi - taki krotki przeglad par dolarowych ;)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

atlanticos pisze:
Kusus pisze: Porobiliśmy już spore zasięgi na większości par żaba - chyba jedynie tylko Kiwi się osłabił w stosunku do dolara. Może pora zmienić sentyment na dolarze i zacząć robić flagi pod osłabienie USD ?

ujek jak dla mnie zaneguje wzrosty ponizej tasm ktorych nie widzisz... 80 pipsow nizej.... do tego czasu UP tylko widze... a na edku skala ruchow jest mi obojetna bo to i tak wciaz konsola... zreszta mowilem w piatek ze beda duze ruchy w tej konsoli i ze potrwa ona tydzien lub 2... a dopiero trwa 3 dni i juz nawet Ty sie przekrecasz na L... a to znaczy ze banksterka skutecznie realizuje swoj plan robienia zamieszania w glowach zanim wroci do trendu... :564:
Nie bede zaskoczony jak do NFP taki ujek skoczy 100-150 pipsow UP a edek 150 w dol... Ale moge sie mylic...kto wie :D

edit:...800 pipsow korekty na drukowanej walucie w stosunku do wciaz silnego USD, a kazdy to przyjmuje na luzno i jeszcze niektorzy nawet trend zmieniaja... ciekawe, ciekawe
ja absolutnie nie zmieniam trendu tylko gram pod oslabienie dolca od poniedzialku bo takie widze setupy i tyle
zacznie sie rajd w druga strone to sie podlacze
jednak poki co nie ma takich oznak i tylko to chcialem powiedziec - ze mozemy zrobic jeszcze po 200 pipsow w gore na edku kablu kangurze zanim spadniemy.

Zablokowany