DayTrading: Poniedziałek 04.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 maja 2015, 00:00

Wzrost
8
25%
Bez zmian
3
9%
Spadek
21
66%

Liczba głosów: 32

santo
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 04.05.2015

Nieprzeczytany post autor: santo »

lutek pisze:kabel bedzie odbicie na 1.52 gbp/pln tez góra pore groszy do góry pójdzie to samo dax góra
a jak dla mnie retest trójkąta i w dół http://www.mql5.com/en/charts/3391161/g ... g-point-of
Nauka nauka nauka....... :564:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

nie twierdze ze fale to jakas wyrocznia 100 % idealnie sie sprawdzaja ale w duzej mierze bardzo pomagaja by nie wskakiwac pod pociagi na impulsie danej fali czy korekty a spokojnie wyczekac moment z wejsciem czy wyjsciem

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

zobaczymy jutro

-- Dodano: 04 maja 2015, 20:00 --

jakby to mialo dalej spadac to by bylo za proste

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

atlanticos pisze:wg mnie niezależnie od danych (o ile nie będą katastrofalnie słabe) w czerwcu podwyżkę stóp zobaczymy w USA
Brzmi bardzo kusząco :), choć przyznaję szczerze, że silne stronnictwo gołębie, z neutralno (teoretycznie) -gołębią (w praktyce) Yellen trochę mnie wstrzymuje przedmocnym obstawianiem czerwca. Z drugiej strony nie wierzę (szczególnie po ostatnim protokole), by usuwając patient nie brali pod uwagę projekcji danych "zimowych", jaka nam się ostatnio urealniła...
Czekamy na piątek ;).

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Stopy muszą podnieść. Chociażby dlatego, żeby później móc obniżyć i drukować. To nie moja opinia zapożyczona z portalu z zza wielkiej wody. Może w tym szaleństwie jest metoda ;-)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

MR. D pisze:Stopy muszą podnieść. Chociażby dlatego, żeby później móc obniżyć i drukować. To nie moja opinia zapożyczona z portalu z zza wielkiej wody. Może w tym szaleństwie jest metoda ;-)
wszyscy juz gdzie sie nie czyta pisza o grudniu, o dalszych wzrostach edka i oslabianiu dolara... wiec moment idealny zeby podniesc stopy zgodnie z zapowiedziami a mimo to zaskoczyc rynek :)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

megaFX pisze:w końcu ropa zaczeła spadać, mam nadzieje że to początk nowej fali spadkowej
mój buy limit czeka. Okolice 53... ciekawe czy tam dotrą.

-- Dodano: 04 maja 2015, 20:52 --
atlanticos pisze:
karnak pisze:
Robię sobie nadzieję i nie daję dużych szans na ten silny impuls w dół, o którym piszesz - wg mnie impuls spadkowy średnioterminowy przez ostatni rok zrobił kompletną strukurę i teraz oczekuję dużej korekty całego spadku.
Może się mylę, ale pod to gram i sądzę, jak w weekend pisałem, że "wczesne" Lki po ok. 1.065 nie powinny być zagrożone.
ja biore pod uwage historie i zachowanie drukowanego dolara i drukowanego jena... korekta ktora widzimy na euro i tak jest już najwieksza zasiegiem od poczatku spadkow... nie wyobrazam sobie podejscia pod 1.18 czy 1.20 gdzie caly plankton sie zaladuje w S i pozwolenie wszystkim zarobic... Do Gwiazdki za daleko... :D :564:
gorzej jak podejdą pod 1.20... co sprawi, ze cały plankton załaduje się w S.... a oni sobie polecą na 1.30 :d :p

-- Dodano: 04 maja 2015, 20:54 --
atlanticos pisze: moze cytujac klasyka forum "trend na edku sie zmienil i jest wzrostowy" :0 Sam nie wierze ze to napisalem :D haha :564:
miałeś to dopiero za miesiąc napisać :d :564: :564: :564:

-- Dodano: 04 maja 2015, 20:58 --
jabada pisze: mam niezłą piramidkę od 11567 ,i nie wiem czy zamykać wieczorem przy lekkim zjeśdzie czy liczyć na Highendowe 11000.
A swoją drogą coś cisza z jego strony dzisiaj ,czyżby naprawdę zaniemógł?
Nie no już zdrowy jestem :) Wszystko OK :) Dziś cisza bo raz, że nudy na FX dwa, że wolałem coś zrobić zdrowego na świeżym powietrzu :)

DAX - pisałem o spadku poniżej 10000. Gdzies na 9800. Oczywiście na forum nikt (?) w to nie wierzy.
11.000 to będzie tylko przystanek :)
:)
To wymaga trochę czasu, nie polecą ciurkiem. Dziś spodziewane było odbicie lekko up i było (200 punktów dax zrobił na up?) . Choć z samego rana jeszcze troszkę na dół poszli żeby zamieszać. Ogólnie nic ciekawego dzisiaj się nie wydarzyło :) Natomiast piramida jest Twoja i Ty za nią odpowiadasz. Jakby się okazało, ze nie mam racji i DAX wroci na maxy to nie miej do mnie żalu - hehe.

-- Dodano: 04 maja 2015, 21:05 --

acha, pytałem już ale bez odzewu czy ktoś ma rozrysowane USD/PLN
o tyle to ważne ponieważ pyknęło mi F423 spadkowe no i oczywiście nie chce (póki co) dalej spadać co chyba widać też na wykresie, że mamy jakąś aktualną "podłogę", która trzyma. Wobec tego spodziewałem się umocnienia USD.. co w sumie trochę widać np. na edku.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

wariatgdynia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wariatgdynia »

a jak obstawiacie kandura bo cos mi sie wydaje ze jak stopy obniza topoleci ładnie w dól

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

wariatgdynia pisze:a jak obstawiacie kandura bo cos mi sie wydaje ze jak stopy obniza topoleci ładnie w dól
zrelaksuj się, podnieś stopy do góry :mrgreen: , oprzyj się o fotel wygodnie, walnij browarka :) Polecam :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany