DayTrading: Poniedziałek 04.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 maja 2015, 00:00

Wzrost
8
25%
Bez zmian
3
9%
Spadek
21
66%

Liczba głosów: 32

wariatgdynia
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 04.05.2015

Nieprzeczytany post autor: wariatgdynia »

highend pisze:
wariatgdynia pisze:a jak obstawiacie kandura bo cos mi sie wydaje ze jak stopy obniza topoleci ładnie w dól
zrelaksuj się, podnieś stopy do góry :mrgreen: , oprzyj się o fotel wygodnie, walnij browarka :) Polecam :)
Cały dzien w pracy tak siedziałem co prawda bez piwa ale sie relaksowałem ;)

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

wariatgdynia pisze:
highend pisze:
wariatgdynia pisze:a jak obstawiacie kandura bo cos mi sie wydaje ze jak stopy obniza topoleci ładnie w dól
zrelaksuj się, podnieś stopy do góry :mrgreen: , oprzyj się o fotel wygodnie, walnij browarka :) Polecam :)
Cały dzien w pracy tak siedziałem co prawda bez piwa ale sie relaksowałem ;)
Obiza stopy - 50 pips w dol i potem w ciagu 24 h 150 pips w gore
Zostawia stopy - 20 pips w dol potem 100 w gore w ciagu 2 godzini kolejne 100 w gore w ciagu 24 h

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

W dniu dzisiejszym euro traciło w stosunku do złotówki. Powodem były słabsze odczyty ze Strefy Euro obrazujące aktualną sytuację w sektorze przemysłowym oraz trwający program QE dający pozytywny sygnał dla polskiej waluty:

Polska: Indeks PMI dla przemysłu – 54 (prognoza: 54,6%),
Hiszpania: Indeks PMI dla przemysłu – 54,2 (prognoza: 54,7%),
Francja: Indeks PMI dla przemysłu – 48 (prognoza: 48,4%),
Niemcy: Indeks PMI dla przemysłu – 52,1 (prognoza: 51,9%),
Strefa Euro: Indeks PMI dla przemysłu – 52 (prognoza: 51,9%).

Pomimo gorszych danych z Polski wskaźnik PMI utrzymujący się powyżej poziomu 50 oznacza gospodarcze ożywienie w kraju, co pozwala inwestorom utrzymywać przekonanie odnośnie mocnej złotówki i prezentuje pozytywny obraz przyszłości. Kolejnym powodem umocnienia się PLN są odczyty zza oceanu, które bezpośrednio oddziałują na kurs. W środę zastrzyk istotnych danych dla polskiej gospodarki, które pozwolą kontynuować dalszą drogę złotówki:

stopa redyskontowa (prognoza: 1,75%),
stopa depozytowa prognoza: (0,50%),
stopa referencyjna (prognoza: 1,50%),
stopa lombardowa (prognoza: 2,50%).

Na dziennym wykresie para walutowa porusza się w kanale spadkowym od połowy stycznia. Pod koniec poprzedniego tygodnia pojawiła próba wybicia kanału górą, jednak niedźwiedzie szybko przejęły inicjatywę i kurs wrócił do kanału spadkowego. Oznacza to dużą przewagę podaży i pojawia się scenariusz obrania kierunku przez parę walutową w stronę minimów (3,97), gdzie przebicie spowoduję ruch do kluczowego wsparcia (3,91-3,93). Para obecnie znajduję się na niewielkim wsparciu (4,01-4,02). Gdyby było ono na tyle mocne euro ma szanse skierować swój ruch w stronę linii trendu na poziomach (4,14-4,18).

Przyglądając się bliżej na 4-godzinnym wykresie jednoznacznie został odrzucony poziom oporu (4,06-4,08) i kurs dynamicznie powrócił do ceny z końca poprzedniego tygodnia. Kontynuując swój ruch kurs zmierza do minimów z 21 kwietnia (3,97). Dobrą okazją dla niedźwiedzi są obecne poziomy lub niewielki opór pojawiający się przy cenie (4,04-4,05). Alternatywnym ruchem będzie odbicie się od dolnej linii wewnętrznego kanału wzrostowego i kierunek w stronę oporów (4,09-4,10), oraz kolejnych (4,16-4,18).

źródło: https://forexallday.wordpress.com/2015/ ... godz-2200/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Zablokowany