DayTrading: Poniedziałek 04.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 maja 2015, 00:00

Wzrost
8
25%
Bez zmian
3
9%
Spadek
21
66%

Liczba głosów: 32

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 04.05.2015

Nieprzeczytany post autor: karnak »

atlanticos pisze:
karnak pisze:
Robię sobie nadzieję i nie daję dużych szans na ten silny impuls w dół, o którym piszesz - wg mnie impuls spadkowy średnioterminowy przez ostatni rok zrobił kompletną strukurę i teraz oczekuję dużej korekty całego spadku.
Może się mylę, ale pod to gram i sądzę, jak w weekend pisałem, że "wczesne" Lki po ok. 1.065 nie powinny być zagrożone.
ja biore pod uwage historie i zachowanie drukowanego dolara i drukowanego jena... korekta ktora widzimy na euro i tak jest już najwieksza zasiegiem od poczatku spadkow... nie wyobrazam sobie podejscia pod 1.18 czy 1.20 gdzie caly plankton sie zaladuje w S i pozwolenie wszystkim zarobic... Do Gwiazdki za daleko... :D :564:
To ten plankton taki sprytny jest, ze oddał już eSki w dołku i teraz chciałby wyżej je odebrać?
Coś mi tu nie pasuje.
A może nie wierzy, że spadki skończone i wywiozą go jednak wysoko na niewłaściwej pozycji?
Zobaczymy, mnie technika mówi, że roczna struktura spadkowa jest naruszona, a to dla mnie sygnał, by się, jak jest okazja angażować po długiej stronie, bo tak jest bezpieczniej.
Jak zawsze są różne spojrzenia i ktoś się myli i na tym ta gra polega.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Tomasz196407 pisze: Witam,
pozwole tez sobie na małe słowo w temacie,
Karnak napisał o cytuje-" - wg mnie impuls spadkowy średnioterminowy przez ostatni rok zrobił kompletną strukurę i teraz oczekuję dużej korekty całego spadku."
o tyle to wazne ze on prp uwaza ze cały spadek juz sie rozliczył i ta korekta to juz jest nowa wynikajaca ze spadków,
a Ty M. uwazasz ze jeszcze prp bedzie impuls spadkowy wynikajacy z tego duzego spadku w ramach 4 fali,
Ot co, mówicie prp o dwóch roznych korektach
tylko zeby mi sie nie dostało od was :D
jak najbardziej masz racje... od nikogo Ci sie nie dostanie bo i za co? :) Moja roznica pogladow z Karnakiem wynika dokladnie z tego o czym pisales... Dla mnie pelna struktura sie nie skonczyla glownie dlatego ze nie widze w niej wczesniej zadnej rozbudowanej struktury korekcyjnej poza obecna, a uwazam ze w kazdej pelnej strukturze jedna mocno rozbudowana korekta musi sie pojawic. Poza tym caly spadek eurodolara nie byl tylko na bazie oczekiwan co do podwyzek stop ale rowniez na fali najpierw spekulacji o wprowadzeniu QE w europie a potem semego wprowadzenia dodruku... Czy cos sie w tej kwestii zmienilo? Nie... Dlatego uwazam ze korekta jest tak dynamiczna zeby wszyscy uwierzyli we wzrosty (co jak widac sie dzieje bo juz coraz mniej ludzi pisze o spadkach jakby zapominajac jaki jest glowny trend) i stracili czujnosc... ale moze cytujac klasyka forum "trend na edku sie zmienil i jest wzrostowy" :0 Sam nie wierze ze to napisalem :D haha :564:

-- Dodano: 04 maja 2015, 18:09 --
karnak pisze:
To ten plankton taki sprytny jest, ze oddał już eSki w dołku i teraz chciałby wyżej je odebrać?
Coś mi tu nie pasuje.
A może nie wierzy, że spadki skończone i wywiozą go jednak wysoko na niewłaściwej pozycji?
Zobaczymy, mnie technika mówi, że roczna struktura spadkowa jest naruszona, a to dla mnie sygnał, by się, jak jest okazja angażować po długiej stronie, bo tak jest bezpieczniej.
mnie brakuje czytelnej, zaczepionej na fali 2 i 4, linii trendu po przebiciu ktorej dopiero bedzie mozna mowic o wzrostach, a tej linii nie ma dlatego ze dopiero powstanie jak skonczymy fale 4 :) oczywiscie tylko dyskutujemy... wiadomo ze ten sam wykres moze byc przez dwoch trejderow przeczytany na dwa rozne sposoby, jesli nie na cztery ;)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

jabada pisze:
chupacabra pisze:
jabada pisze:co jest z tym dax em ?!
Miał spadać do punktu wyjścia ,a tu mocne 1,5% ???

Niby tak , ale wolumen duzo mniejszy na tym wzroscie niz na spadkach , chocby dzis 80 m na sesjach spadkowych 125-130m.
dlatego dziś myslałem ze bez Londynu zrobią rundke :-(
mam niezłą piramidkę od 11567 ,i nie wiem czy zamykać wieczorem przy lekkim zjeśdzie czy liczyć na Highendowe 11000.
A swoją drogą coś cisza z jego strony dzisiaj ,czyżby naprawdę zaniemógł?
Wczoraj to widziałem tak
http://icmarkets.ctrader.com/c/CSVyn

Wg tego jesteśmy teraz na konkretnych oporach, dzisiaj byłem na L, ale jutro cholera wie. Jeśli zamkniemy jutrzejszy dzień powyżej oporów to trochę ten rgr zostanie zaburzony, bo faktycznie jego zasięg tam można w okolicach 11k kierować.
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

@atlanticos
Elliotta zawsze dobrze widać po fakcie, jak widzisz w tym momencie są różne oceny.
Stąd ja się opieram na innych moich obserwacjach, ale oczywiście moge się mylić - pod coś jednak trzeba grać i albo dołoży się do interesu, albo nie.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

atlanticos pisze:
Tomasz196407 pisze: Witam,
pozwole tez sobie na małe słowo w temacie,
Karnak napisał o cytuje-" - wg mnie impuls spadkowy średnioterminowy przez ostatni rok zrobił kompletną strukurę i teraz oczekuję dużej korekty całego spadku."
o tyle to wazne ze on prp uwaza ze cały spadek juz sie rozliczył i ta korekta to juz jest nowa wynikajaca ze spadków,
a Ty M. uwazasz ze jeszcze prp bedzie impuls spadkowy wynikajacy z tego duzego spadku w ramach 4 fali,
Ot co, mówicie prp o dwóch roznych korektach
tylko zeby mi sie nie dostało od was :D
jak najbardziej masz racje... od nikogo Ci sie nie dostanie bo i za co? :) Moja roznica pogladow z Karnakiem wynika dokladnie z tego o czym pisales... Dla mnie pelna struktura sie nie skonczyla glownie dlatego ze nie widze w niej wczesniej zadnej rozbudowanej struktury korekcyjnej poza obecna, a uwazam ze w kazdej pelnej strukturze jedna mocno rozbudowana korekta musi sie pojawic. Poza tym caly spadek eurodolara nie byl tylko na bazie oczekiwan co do podwyzek stop ale rowniez na fali najpierw spekulacji o wprowadzeniu QE w europie a potem semego wprowadzenia dodruku... Czy cos sie w tej kwestii zmienilo? Nie... Dlatego uwazam ze korekta jest tak dynamiczna zeby wszyscy uwierzyli we wzrosty (co jak widac sie dzieje bo juz coraz mniej ludzi pisze o spadkach jakby zapominajac jaki jest glowny trend) i stracili czujnosc... ale moze cytujac klasyka forum "trend na edku sie zmienil i jest wzrostowy" :0 Sam nie wierze ze to napisalem :D haha :564:

-- Dodano: 04 maja 2015, 18:09 --
karnak pisze:
Coś mi tu nie pasuje.
mnie brakuje czytelnej, zaczepionej na fali 2 i 4, linii trendu po przebiciu ktorej dopiero bedzie mozna mowic o wzrostach, a tej linii nie ma dlatego ze dopiero powstanie jak skonczymy fale 4 :) oczywiscie tylko dyskutujemy... wiadomo ze ten sam wykres moze byc przez dwoch trejderow przeczytany na dwa rozne sposoby, jesli nie na cztery ;)
...dodał bym ze ta ewentualna 5 spadkowa moze przybrac bardzo odmienne formy niz normalne imulsy, bo to jest koniec struktury, co wazne moze nie wybijac dołka na dziennym i bedzie załamaną, a tez ending diagonal

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

karnak pisze:@atlanticos
Elliotta zawsze dobrze widać po fakcie, jak widzisz w tym momencie są różne oceny.
Stąd ja się opieram na innych moich obserwacjach, ale oczywiście moge się mylić - pod coś jednak trzeba grać i albo dołoży się do interesu, albo nie.
:shock: :shock: :shock:

-- Dodano: pn 04-05-2015, 19:34 --

https://www.youtube.com/watch?v=GgxHuSo9m6E

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

Nowy123 pisze:
Nie rób takich oczu Nowy, wrzuć własną rozpiskę fal z D1. Tylko bez czterech alternatywnych scenariuszy.
Poczekamy, porównamy :wink:

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

jabada pisze:
chupacabra pisze:
jabada pisze:co jest z tym dax em ?!
Miał spadać do punktu wyjścia ,a tu mocne 1,5% ???

Niby tak , ale wolumen duzo mniejszy na tym wzroscie niz na spadkach , chocby dzis 80 m na sesjach spadkowych 125-130m.
dlatego dziś myslałem ze bez Londynu zrobią rundke :-(
mam niezłą piramidkę od 11567 ,i nie wiem czy zamykać wieczorem przy lekkim zjeśdzie czy liczyć na Highendowe 11000.
A swoją drogą coś cisza z jego strony dzisiaj ,czyżby naprawdę zaniemógł?
Moze w koncu doszedl do wniosku ze to jego fibo jest na prawde idiotyczne jak to mu mowilo 1000 osob i sobie odpuscil albo dostal nerwicy i znowu trafil do szpitala.

Swoja droga.... To edek musi robic teraz fale nr. 4. Z tego chocby prostego powodu ze nie ma dynamiki spadkow. Tak wiec fala nr 5 to bedzie glowa pod formacje rgr ..... Gdzie fala 4 bedzie wyznaczac linie szyi a fala 3 lewe ramie.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

:idea: :idea: taka opcyjka mala

-- Dodano: pn 04-05-2015, 20:40 --
c.ajto pisze:
Nowy123 pisze:
Nie rób takich oczu Nowy, wrzuć własną rozpiskę fal z D1. Tylko bez czterech alternatywnych scenariuszy.
Poczekamy, porównamy :wink:
ale ja juz dawalem nie jedna rozpiske i sie nie zgodze ze dobrze widac po fakcie gram pod fale korekty abc czy rownosci fal plus oproasy wspacia i dobrze idzie obliczyc i sie mozna ustawic pod dany ruch czy to koniec 5 tki czy koniec abc gdzie koniec abc jak ostatnio USD CAD z struktura 5 falowa czy edek nie mowie ze sie trafi idelanie w ptk co do 10 20 pipsa

choc nie raz zasiegi korekt ladnie dzialaja na 1,61

jesl i widzisz dana strukturę to jest bardzo pomocne jak ostatnio lapanie Longow na KAblu gdy robili ABC i pisalem nie tykac L nie lapac tak jak na AUD USD i wszystko wyrysowac przed faktem a nie po

-- Dodano: pn 04-05-2015, 20:41 --

Miliarder nawoływał do podniesienia podatków, a sam zarobił na ich unikaniu. Teraz George Soros musi oddać 6,7 mld USD
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

kabel bedzie odbicie na 1.52 gbp/pln tez góra pore groszy do góry pójdzie to samo dax góra

Zablokowany