Tomasz196407 pisze:
Witam,
pozwole tez sobie na małe słowo w temacie,
Karnak napisał o cytuje-" - wg mnie impuls spadkowy średnioterminowy przez ostatni rok zrobił kompletną strukurę i teraz oczekuję dużej korekty całego spadku."
o tyle to wazne ze on prp uwaza ze cały spadek juz sie rozliczył i ta korekta to juz jest nowa wynikajaca ze spadków,
a Ty M. uwazasz ze jeszcze prp bedzie impuls spadkowy wynikajacy z tego duzego spadku w ramach 4 fali,
Ot co, mówicie prp o dwóch roznych korektach
tylko zeby mi sie nie dostało od was

jak najbardziej masz racje... od nikogo Ci sie nie dostanie bo i za co?

Moja roznica pogladow z Karnakiem wynika dokladnie z tego o czym pisales... Dla mnie pelna struktura sie nie skonczyla glownie dlatego ze nie widze w niej wczesniej zadnej rozbudowanej struktury korekcyjnej poza obecna, a uwazam ze w kazdej pelnej strukturze jedna mocno rozbudowana korekta musi sie pojawic. Poza tym caly spadek eurodolara nie byl tylko na bazie oczekiwan co do podwyzek stop ale rowniez na fali najpierw spekulacji o wprowadzeniu QE w europie a potem semego wprowadzenia dodruku... Czy cos sie w tej kwestii zmienilo? Nie... Dlatego uwazam ze korekta jest tak dynamiczna zeby wszyscy uwierzyli we wzrosty (co jak widac sie dzieje bo juz coraz mniej ludzi pisze o spadkach jakby zapominajac jaki jest glowny trend) i stracili czujnosc... ale moze cytujac klasyka forum "trend na edku sie zmienil i jest wzrostowy" :0 Sam nie wierze ze to napisalem

haha
-- Dodano: 04 maja 2015, 18:09 --
karnak pisze:
To ten plankton taki sprytny jest, ze oddał już eSki w dołku i teraz chciałby wyżej je odebrać?
Coś mi tu nie pasuje.
A może nie wierzy, że spadki skończone i wywiozą go jednak wysoko na niewłaściwej pozycji?
Zobaczymy, mnie technika mówi, że roczna struktura spadkowa jest naruszona, a to dla mnie sygnał, by się, jak jest okazja angażować po długiej stronie, bo tak jest bezpieczniej.
Jak zawsze są różne spojrzenia i ktoś się myli i na tym ta gra polega.
mnie brakuje czytelnej, zaczepionej na fali 2 i 4, linii trendu po przebiciu ktorej dopiero bedzie mozna mowic o wzrostach, a tej linii nie ma dlatego ze dopiero powstanie jak skonczymy fale 4

oczywiscie tylko dyskutujemy... wiadomo ze ten sam wykres moze byc przez dwoch trejderow przeczytany na dwa rozne sposoby, jesli nie na cztery