DayTrading: Poniedziałek 04.05.2015
Re: DayTrading: Poniedziałek 04.05.2015
na tym edku m brakuje zejscia do 38 fibo fali c czy to 3 za mala ta koreta
-
- Stały bywalec
jabada pisze:co jest z tym dax em ?!
Miał spadać do punktu wyjścia ,a tu mocne 1,5% ???
Niby tak , ale wolumen duzo mniejszy na tym wzroscie niz na spadkach , chocby dzis 80 m na sesjach spadkowych 125-130m.
Robię sobie nadzieję i nie daję dużych szans na ten silny impuls w dół, o którym piszesz - wg mnie impuls spadkowy średnioterminowy przez ostatni rok zrobił kompletną strukurę i teraz oczekuję dużej korekty całego spadku.atlanticos pisze:IMO to co robimy teraz na edku od kilku tygodni to bardzo rozbudowana fala 4 z wykresu dziennego... i niech byki nie robia sobie nadziei bo jeszcze jeden silny impuls w dol pojdzie i to niemały, ale nie w tym i nie w kolejnym tygodniu... na razie szeroka konsola i powolne tworzenie formacji kontynuacjikera.p pisze:
Myślę że wszystko rozstrzygnie się na końcówce tygodnia...
Mamy ADP, i raport o stanie zatrudnienia w piątek... Więc pewnie jak będzie w miarę ok to powinniśmy lecieć w dół, według mnie nie musi być nawet super bo w domyśle następne powinny być lepsze z powodów poprawiających się warunków pogodowych...
Jeśli gospodarka US dobrze się kręci to dane będą z tygodnia na tydzień lepsze teraz a jeśli nie to popłyną całkiem i edzio skorekci wtedy do samego nieba...
Może się mylę, ale pod to gram i sądzę, jak w weekend pisałem, że "wczesne" Lki po ok. 1.065 nie powinny być zagrożone.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2015, 18:07 przez karnak, łącznie zmieniany 1 raz.
w końcu ropa zaczeła spadać, mam nadzieje że to początk nowej fali spadkowej
Najpierw podjazd powyżej 61 a później może dopieromegaFX pisze:w końcu ropa zaczeła spadać, mam nadzieje że to początk nowej fali spadkowej
- atlanticos
- Maniak
ja biore pod uwage historie i zachowanie drukowanego dolara i drukowanego jena... korekta ktora widzimy na euro i tak jest już najwieksza zasiegiem od poczatku spadkow... nie wyobrazam sobie podejscia pod 1.18 czy 1.20 gdzie caly plankton sie zaladuje w S i pozwolenie wszystkim zarobic... Do Gwiazdki za daleko...karnak pisze:
Robię sobie nadzieję i nie daję dużych szans na ten silny impuls w dół, o którym piszesz - wg mnie impuls spadkowy średnioterminowy przez ostatni rok zrobił kompletną strukurę i teraz oczekuję dużej korekty całego spadku.
Może się mylę, ale pod to gram i sądzę, jak w weekend pisałem, że "wczesne" Lki po ok. 1.065 nie powinny być zagrożone.

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
dlatego dziś myslałem ze bez Londynu zrobią rundkechupacabra pisze:jabada pisze:co jest z tym dax em ?!
Miał spadać do punktu wyjścia ,a tu mocne 1,5% ???
Niby tak , ale wolumen duzo mniejszy na tym wzroscie niz na spadkach , chocby dzis 80 m na sesjach spadkowych 125-130m.

mam niezłą piramidkę od 11567 ,i nie wiem czy zamykać wieczorem przy lekkim zjeśdzie czy liczyć na Highendowe 11000.
A swoją drogą coś cisza z jego strony dzisiaj ,czyżby naprawdę zaniemógł?
-
- Fanatyk
Witam,atlanticos pisze:ja biore pod uwage historie i zachowanie drukowanego dolara i drukowanego jena... korekta ktora widzimy na euro i tak jest już najwieksza zasiegiem od poczatku spadkow... nie wyobrazam sobie podejscia pod 1.18 czy 1.20 gdzie caly plankton sie zaladuje w S i pozwolenie wszystkim zarobic... Do Gwiazdki za daleko...karnak pisze:
Robię sobie nadzieję i nie daję dużych szans na ten silny impuls w dół, o którym piszesz - wg mnie impuls spadkowy średnioterminowy przez ostatni rok zrobił kompletną strukurę i teraz oczekuję dużej korekty całego spadku.
Może się mylę, ale pod to gram i sądzę, jak w weekend pisałem, że "wczesne" Lki po ok. 1.065 nie powinny być zagrożone.![]()
pozwole tez sobie na małe słowo w temacie,
Karnak napisał o cytuje-" - wg mnie impuls spadkowy średnioterminowy przez ostatni rok zrobił kompletną strukurę i teraz oczekuję dużej korekty całego spadku."
o tyle to wazne ze on prp uwaza ze cały spadek juz sie rozliczył i ta korekta to juz jest nowa wynikajaca ze spadków,
a Ty M. uwazasz ze jeszcze prp bedzie impuls spadkowy wynikajacy z tego duzego spadku w ramach 4 fali,
Ot co, mówicie prp o dwóch roznych korektach
tylko zeby mi sie nie dostało od was