na FOMOC cos czuje ze wybja opory na Edku przeczyszcza gore i dopiero w dol
zalezy jaki ruch bedzie pierwszy czy w dol czy w gore

Odebrałem, że budował piramidę na stratach. Edek rósł, a on dorzucał kolejne shorty. To Twoim zdaniem ma sens?atlanticos pisze:to mial w gore drabinke na edku budowac?Mat2314 pisze:Drabinki się z prądem buduje. Pod prąd, jest to troszkę zbyt ryzykowne .pacynka pisze:ext11: niestety drabinki sa podobne do progresji, im wyzej kurs idzie tym strata szybciej rosnie. Nie chcialem juz ryzykowac ze jeszcze 100/200 pipsow zupelnie mnie wykoncza.
wg mnie budowal dobrze jesli chodzi o kierunek, ale zaczal za wczesnie i zle wyliczyl mozliwosci...Mat2314 pisze:
Odebrałem, że budował piramidę na stratach. Edek rósł, a on dorzucał kolejne shorty. To Twoim zdaniem ma sens?
Bo moim zdaniem, jak mamy określony kierunek to dorzucamy pozycję zgodnie z nim, by powiększać zysk, a ew. sl tak ustawiać by w najgorszym wypadku wyjść na zero. A nie kumulować stratę, za stratą i zaliczyć czyszczenie konta.
podkreslilem slowo-klucz w Twoich targetachhighend pisze:Hmmm, a moze jednak rzeźnik poleci na 199![]()
kiedyś pisałem o UJKU na 125.... wtedy by się sprawdziło.
highend pisze:pary z jenem UP - ale to kwestia Jena
wczoraj wrzucałem rzeźnika - okazało się źle. Całkiem możliwe, że rzeźnik leci na double top (189). W każdym razie żadnych eSek nie ma sensu tam wrzucać. Strefa 175 okazała się mega mocnym wsparciem, a i cały wykres rzeźnika (weekly) jest nadal mocno wzrostowy. Choć osobiście wątpię aby rzeźnik poszedł wyżej jak 190, ale to tylko moje zdanie i mogę się mylić.
No i pięknie się ustawiłeś, oba posty nic nie wnoszą, nie ważne co się stanie i tak powiesz, że miałeś racje. Przydałby się jeszcze wykres nowego ze strzałkami w obu kierunkachhighend pisze:Hmmm, a moze jednak rzeźnik poleci na 199![]()
kiedyś pisałem o UJKU na 125.... wtedy by się sprawdziło.
Generalnie na poniższym monthly rzeźnika widzę to tak:
- jeśli UP to do 199 (wczesniej musiałby pęknąć szczyt na 189)
- jeśli down to do 160
Oczywiście to jest temat rozłożony w czasie, a nie na DT.
a może najpierw 160, a potem 199? kto to wie![]()
![]()
Nie wiem, od kiedy do kiedy budował, ale w ostatnim okresie to co najwyżej można było budować piramidkę l-ek na edku. Przynajmniej tak zrobiłby modelowy trader, poczynając od ostatniego dołka (okolice 1,055) kończąc na dzisiaj.atlanticos pisze: wg mnie budowal dobrze jesli chodzi o kierunek, ale zaczal za wczesnie i zle wyliczyl mozliwosci...
teraz jestem w pracy wiec nie mam dostepu do swoich analiz ale wieczorem sie upomne z moja analiza...dobryfxplayer pisze:pokaz to.szczudlo6 pisze:Ujek wyszedl z trojkata gora, jesli pokonala kolejny opor 119,40-50 to powinien doleciec w okolice 120 ...
Ale teraz mówi? Bo dwie godziny temu był oficjalny news, że:dobryfxplayer pisze:ale sek sie nam umacniajakis oficiel chyab prezzes banku centralnego szwecji mowi ze beda teraz podwyzszac stopy. oj widac to na wykresie