DayTrading: Środa 29.04.2015
Re: DayTrading: Środa 29.04.2015
pary z jenem UP - ale to kwestia Jena
wczoraj wrzucałem rzeźnika - okazało się źle. Całkiem możliwe, że rzeźnik leci na double top (189). W każdym razie żadnych eSek nie ma sensu tam wrzucać. Strefa 175 okazała się mega mocnym wsparciem, a i cały wykres rzeźnika (weekly) jest nadal mocno wzrostowy. Choć osobiście wątpię aby rzeźnik poszedł wyżej jak 190, ale to tylko moje zdanie i mogę się mylić.
wczoraj wrzucałem rzeźnika - okazało się źle. Całkiem możliwe, że rzeźnik leci na double top (189). W każdym razie żadnych eSek nie ma sensu tam wrzucać. Strefa 175 okazała się mega mocnym wsparciem, a i cały wykres rzeźnika (weekly) jest nadal mocno wzrostowy. Choć osobiście wątpię aby rzeźnik poszedł wyżej jak 190, ale to tylko moje zdanie i mogę się mylić.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- atlanticos
- Maniak
warto chyba zauwazyc ze to nie dolar sie oslabia tylko euro i funt umacnieja
powod? raczej żaden...IMO taka gra na wyniszczenie... kabel retestuje trojkat z wykresu miesiecznego i polecial sobie w 2 tygodnie 800 pipsow... miejsce w sam raz na powrot do trendu... powyzej 1.5550 zmienie zdanie jak wroci do trojkata i zrobi objecie hossy na miesiecznym...

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
ext11: niestety drabinki sa podobne do progresji, im wyzej kurs idzie tym strata szybciej rosnie. Nie chcialem juz ryzykowac ze jeszcze 100/200 pipsow zupelnie mnie wykoncza.
Mat2314: oczywiscie ze nic. Po prostu sie smieje, ze podobnie jak wielu osobom SL wybijaja co do pipsa, tak mi sie czesto zdarza odwrocenie kursu na szczycie piramidy. Taka 'zlosliwosc rzeczy martwych' odnosnie forexu.
Mat2314: oczywiscie ze nic. Po prostu sie smieje, ze podobnie jak wielu osobom SL wybijaja co do pipsa, tak mi sie czesto zdarza odwrocenie kursu na szczycie piramidy. Taka 'zlosliwosc rzeczy martwych' odnosnie forexu.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Kangur odbicie z 23.6 / 38.2 i UP? Zgadzałoby się z tym co wczoraj pisał Kusus. Czy może głębsza korekta?
kiwi od października schodzi pod oporem, ale kiedyś opór może być wsparciem
- dobryfxplayer
- Maniak
pokaz to.szczudlo6 pisze:Ujek wyszedl z trojkata gora, jesli pokonala kolejny opor 119,40-50 to powinien doleciec w okolice 120 ...
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
Drabinki się z prądem buduje. Pod prąd, jest to troszkę zbyt ryzykowne .pacynka pisze:ext11: niestety drabinki sa podobne do progresji, im wyzej kurs idzie tym strata szybciej rosnie. Nie chcialem juz ryzykowac ze jeszcze 100/200 pipsow zupelnie mnie wykoncza.

- digitalninja
- Gaduła
hehe, a jak to się ma do teorii, że na edku "za późno na L-ki, za wcześnie na S-ki"klimokrates pisze:Takie moje "widzimisie" H4 EU
(Czy dopiero gdy wykres raz czy dwa odbije się od sufitu 1.10260 to będzie potwierdzenie S ?
A jak się nie odbije tyko go przebije to w ogóle nie będzie potwierdzenia i obstawianie S będzie wciąż zbyt ryzykowne?)
Tak kombinujecie z tymi poziomami?
- atlanticos
- Maniak
to mial w gore drabinke na edku budowac?Mat2314 pisze:Drabinki się z prądem buduje. Pod prąd, jest to troszkę zbyt ryzykowne .pacynka pisze:ext11: niestety drabinki sa podobne do progresji, im wyzej kurs idzie tym strata szybciej rosnie. Nie chcialem juz ryzykowac ze jeszcze 100/200 pipsow zupelnie mnie wykoncza.

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz