DayTrading: Środa 29.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 kwie 2015, 00:00

Wzrost
21
50%
Bez zmian
6
14%
Spadek
15
36%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 29.04.2015

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Mpapiez pisze:
MR. D pisze:
To kwestia tylko cyfr na rachunku. Jak ktoś ma milion złotych to nie będzie grał 1 lotem bo te parę tysi nie zrobi mu żadnej różnicy. Doświadczenie nie ma tu większego znaczenia. Jedni zaczynają mając 1000 inni 10 000 a jeszcze inni 1 000 000. Bankstera nie poluje na takich jak my co robią 100 lotów miesięcznie tylko na takich co robią 500 lotów jednorazowo. :564:
Stary, ale na tym koncie było 20 mln usd :))...

- Ktoś kto ma taką kasę nie bawi się w forex bo po co ?
- Ktoś kto zarobił taką kasę na foreksie, raczej nie zrobiłby tak kardynalnego błędu
- Konto tradera instytucjonalnego opada, bo zgodnie z tym co 2 takich traderów potwierdziło na forexfactory, oni mają limit straty na transakcji max 1% i więcej im system nie puszcza.

Czyli to konto demo, i ktoś nieźle trolluje :wink: .

A dlaczego zakładasz, że ktoś kto ma 20 mln USD nie bawi się w forex ? Może chce mieć szybko 40 mln ? a może ma 400 mln i dla niego to drobne ? Skoro gra na giełdzie to dla czego ma nie grać na kontraktach ? Ktoś kiedyś wkleił tu artykuł o prezesie firmy, który doprowadził firmę do bankructwa bawiąc się firmowymi pieniędzmi w forex. Czym ten facet różni się od statystycznego łapacza noży na tym forum ? Tylko tym, że gra po 500 lotów a nie po 0,05 lota :d

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

MR. D pisze:
A dlaczego zakładasz, że ktoś kto ma 20 mln USD nie bawi się w forex ? Może chce mieć szybko 40 mln ? a może ma 400 mln i dla niego to drobne ? Skoro gra na giełdzie to dla czego ma nie grać na kontraktach ? Ktoś kiedyś wkleił tu artykuł o prezesie firmy, który doprowadził firmę do bankructwa bawiąc się firmowymi pieniędzmi w forex. Czym ten facet różni się od statystycznego łapacza noży na tym forum ? Tylko tym, że gra po 500 lotów a nie po 0,05 lota :d
Może jestem dziwny, ale jak bym miał 20 mln USD to wsadziłbym to na lokatę na 2% z dzienną kapitalizacją odsetek i po prostu bym sobie żył :wink: ...
Chociaz też słyszałem o tym facecie co firme na foreksie przewrócił... Różnych ma Bozia lokatorów :roll: ...

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

player wspomnisz moje sowa ze bedzie wielki zjazd na uju

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

lutek pisze:player wspomnisz moje sowa ze bedzie wielki zjazd na uju
brzmi dziwnie znajomo :(::
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

Kiwi :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

_Kerad_ pisze:Kiwi :564:
Konkretna luka, myślałem że mi się wydaje :564:

-- Dodano: 29 kwie 2015, 23:13 --

http://www.rbnz.govt.nz/news/2015/ocr-u ... -2015.html

-- Dodano: 29 kwie 2015, 23:25 --

dobranoc
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Mpapiez pisze:
MR. D pisze:
Może jestem dziwny, ale jak bym miał 20 mln USD to wsadziłbym to na lokatę na 2% z dzienną kapitalizacją odsetek i po prostu bym sobie żył :wink: ...
Chociaz też słyszałem o tym facecie co firme na foreksie przewrócił... Różnych ma Bozia lokatorów :roll: ...
Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Być może gdyby nie ryzykował tylko wpłacał na 2% to nigdy by nie doszedł do miliona a co dopiero 20 ;-)

Zablokowany