DayTrading: Wtorek 28.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 kwie 2015, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
5
14%
Spadek
17
49%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 28.04.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

atlanticos pisze:Mysle ze tez czasem nie moze sie po prostu powstrzymac jak cos sie gryzie z jego pojmowaniem rynku...takie skrzywienie zawodowe trejdera ;)
ostatnio do tego doszedłem - to jest wtedy gdy ktoś ma ustalony światopogląd, a inny mu to burzy.
tak jak z autami na prąd. Wiele ludzi reaguje negatywnie, obraża je (nazywa melexami), wyśmiewa się, wrzuca argumenty w rodzaju "auto ma warczeć i kopcić".... a nigdy takim nie jechali czy nie widzieli na oczy. No i się oburzają, kłócą, wyśmiewają, lecą epitety... bo ktoś osmielił się napisać, ze takie coś jest lepsze i fajniejsze i daje większą frajdę z jazdy. Normalnie szok i niedowierzanie. Totalna analogia do zachowania Kususa ;) I wiem, że on nadal sobie po mnie jedzie (wyświetliłem jeden post), ale serio zlewam to i nie czytam. Jestem zdrowszy przez to.

-- Dodano: 28 kwie 2015, 14:12 --
atlanticos pisze:..... ze po jednej swieczce widzisz zmiane trendu na d1 to nie da sie przejsc obok tego nie piszac czegos - no do cholery nie da sie... :)
A co jak to będzie świeczka trendowa? ;) a przecież moje rysowanie fibo opieram zazwyczaj na jednej świeczce, hmm? :d :564:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

atlanticos pisze:
MR. D pisze:
No tak trochę to wycięte z kontekstu, ale sam fakt, że klawiatura się nie zablokowała jak pisałeś o trendzie wzrostowym na edku mnie bardzo zdziwiło ;-)
moje zdanie brzmialo tak "wiec zmieni trend lub juz zmienil .....czy raczej dokonczy korekte i poleci z trendem ?... niech kazdy odpowie sobie sam ;)"

dlatego pisalem ze nie doczytales i przez to interpretacja byla zla ;) :564:
Jasne to był żart z mojej strony :564:

Mam tylko nadzieje, że Jordan się już uspokoi bo już dopchał franka prawie do 1,05 i przestanie to euro kupować bo szlak mnie trafia ;-)

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

simon000111 pisze:u mnie edek jest na L od dłuższego czasu. I jeśli Grecja nie popsuje tego to po majówce nadal będzie L. Jestem w pozycji dlatego będę go trzymał do wyznaczonej 3 lub trochę niżej. Narazie korekta ABC jak dla mnie przeszła w 5 fal. Struktura b. płaska. https://www.tradingview.com/x/DJx263V4/
WTF is dis? choinka? :d
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:
atlanticos pisze:Mysle ze tez czasem nie moze sie po prostu powstrzymac jak cos sie gryzie z jego pojmowaniem rynku...takie skrzywienie zawodowe trejdera ;)
ostatnio do tego doszedłem - to jest wtedy gdy ktoś ma ustalony światopogląd, a inny mu to burzy.
tak jak z autami na prąd. Wiele ludzi reaguje negatywnie, obraża je (nazywa melexami), wyśmiewa się, wrzuca argumenty w rodzaju "auto ma warczeć i kopcić".... a nigdy takim nie jechali czy nie widzieli na oczy. No i się oburzają, kłócą, wyśmiewają, lecą epitety... bo ktoś osmielił się napisać, ze takie coś jest lepsze i fajniejsze i daje większą frajdę z jazdy. Normalnie szok i niedowierzanie. Totalna analogia do zachowania Kususa ;) I wiem, że on nadal sobie po mnie jedzie (wyświetliłem jeden post), ale serio zlewam to i nie czytam. Jestem zdrowszy przez to.

-- Dodano: 28 kwie 2015, 14:12 --
atlanticos pisze:..... ze po jednej swieczce widzisz zmiane trendu na d1 to nie da sie przejsc obok tego nie piszac czegos - no do cholery nie da sie... :)
A co jak to będzie świeczka trendowa? ;) a przecież moje rysowanie fibo opieram zazwyczaj na jednej świeczce, hmm? :d :564:
Highend. Przepraszam cie publicznie za moje obelgi na twoj temat. Przepraszam, szczerze. Tylko za to.

Ja po prostu nie mam szacunku do ciebie jako tradera z 2 wzgledow:
1. Nie biorac pod uwage twojego stylu i nazwijmy to systemu po prostu piszesz czasem bzdury i masz jakas manke posiadania racji na tym forum. Czesto przeczysz sam sobie.
2. Nie przyjnujesz fali krytyki na klate, nie radzisz sobie z konsekwencjami sqoich slow. Wieje od ciebie hipokryzja bo nie lubisz ironii a sam wrzucasz w tym watki dziesiatki postow typu "jak tam twoje l", ciekawe co powie pan x jak wroci", " i co? Mowilem".

Musisz zrozumiec ze osoby zarabiajace maja to gleboko w nosie. Daytrader sie odwraca natychmiast i reaguje na biezaco. To ze ktos napisze ze jest trend spadkowy to znaczy ze pewnie tak mysli z technicznego punktu widzenia ale to nie znaczy ze ma ten sam sentyment lub ze mu sie nie zmieni za 30 pipsow.

Nie wiem skad u ciebie ten kompleks posiadania racji i szydzenia. Moze masz jakies problemy - nie wiem. Ale ogranicz prosze swoje pisanie do projekcji i pozycji i nie wyjezdzaj do nikogo personalnie z pozycja ktora zajmowal to moze bede dostawal mniej piany jak bede to czytal...

Awatar użytkownika
mr82
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mr82 »

highend pisze:
atlanticos pisze:wracajac jeszcze do trendu na edku... wprawdzie to DT ale moze sie komus przydac moj punkt widzenia.... wykres miesieczny edka... mielismy kilka lat bardzo szerokiej konsoli ktora utworzyla nam trojkat i prawdopodobnie tez formacje rgr... wyjscie z tego bylo dynamiczne i spowodowalo IMO ze w okolicach 1.20 zostalo mnostwo pozycji długich. Jaki jest sens wracac powyzej 1.15 i dac po pierwsze powychodzic z mniejsza strata tej "ekipie", a po drugie dac szanse dobrania S tym ktorzy z trendem problemow nie maja... Wrzucalem tu juz setki trojkatow i kazdy doskonale wie ze 80 nawet 90% z nich robi spokojnie swoje zasiegi po wybiciu... Edek na miesiecznym ma zaznaczone 3 zasiegi a nie zrobil jeszcze nawet najmniejszego wiec zmieni trend lub juz zmienil (az klawiatura mi sie zacina jak to pisze :) ) czy raczej dokonczy korekte i poleci z trendem ?... niech kazdy odpowie sobie sam ;)

edek MN
https://www.tradingview.com/x/N65DUmYK/
Sens jest tylko jeden: wyciąć jak najwięcej eskowiczów. Poza tym to FX ;) Jak się trend zmieni na monthly to już każdy zobaczy, a Ty mi piszesz i pytasz gdzie ja widzę trend wzrostowy: moja odpowiedź: nie widzę na wykresie jeśli patrzeć na niego w sposób standardowy :)
Generalnie myślę warto obserwować inne pary z EUR :)
Żaba - nie spierajmy się kto ma rację, bo Ty jesteś w porządku gość i Ciebie tutaj lubią.
Bull sh.t :568: Ja myślę, że każdy tutaj po prostu próbuje przeforsować swoją wizję i tyle... ten kto ma więcej otwartych L ten pisze, że będzie rosło, ten kto ma więcej otwartych S liczy, że to tylko koerkta i tak też próbuje udowodnić innym że akurat fibo albo Ellioto idealnie wpasował się w ich wizję...

Kermita lubią bo nie raz miał rację... ba, zapisałem się na to forum ze względu na rekomendacje Atlanticosowych wypowiedzi... od kilku dni zaglądam tu co jakiś czas i widzę, że jego wpisy jak najbardziej mają sens... i o to chodzi a nie o podrasowanie wykresu tak by zmienił się nagle trend bo akurat mam wiecej elek...

MR.D: Nie tylko ty siedzisz w eskach na edku ;) :564:
< Wystarczy odrobina nadziei, pozytywne myślenie wszystko odmieni :D >

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

panowie za duzo gadania/klucenia sie za malo trejdowania i wrzucania analiz!!!!! :):::):):):)::

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

mr82 pisze: Bull sh.t :568: Ja myślę, że każdy tutaj po prostu próbuje przeforsować swoją wizję i tyle... ten kto ma więcej otwartych L ten pisze, że będzie rosło, ten kto ma więcej otwartych S liczy, że to tylko koerkta i tak też próbuje udowodnić innym że akurat fibo albo Ellioto idealnie wpasował się w ich wizję... :
Wiesz ile mam aktualnie otwartych L na edku? Odpowiem: ZERO :)
i co teraz?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

mam nadzieje ze dane o 16:00 beda gorsze to powinno ujka sprowadzic w dol. jest teraz na gornej bandzie hipotetycznego kanalu spadkowego.

https://www.mql5.com/en/charts/3363186/ ... al-markets

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

highend pisze:
mr82 pisze: Bull sh.t :568: Ja myślę, że każdy tutaj po prostu próbuje przeforsować swoją wizję i tyle... ten kto ma więcej otwartych L ten pisze, że będzie rosło, ten kto ma więcej otwartych S liczy, że to tylko koerkta i tak też próbuje udowodnić innym że akurat fibo albo Ellioto idealnie wpasował się w ich wizję... :
Wiesz ile mam aktualnie otwartych L na edku? Odpowiem: ZERO :)
i co teraz?
a esek? Ja ugrzęzłem an eskach na GJ (był moment gdzie wszystko byłoby - powinno być na BE, ale w pracy to zobaczyłem po ptokach) bo Ujkowe zamknelem na plusie i powoli zaczynam mieć nadzieję, że to ostatnie podrygi nieboszczyka. Wyszedł mi już krab i jesteśmy w PRZ corazemz pivotamiifibo daje fajne miejsce na m15 GJ , ale niestety do kolejnej formacji też niedaleko....

https://www.mql5.com/en/charts/3363228/ ... g-point-of
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2015, 15:38 przez santo, łącznie zmieniany 1 raz.
Nauka nauka nauka....... :564:

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

witam mała ciekawostka ejek-edek korelacja :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany