DayTrading: Wtorek 28.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 kwie 2015, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
5
14%
Spadek
17
49%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 28.04.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

c.ajto pisze:@Kusus - za przeproszeniem, ale dla mnie to ch...j, nie korekta, z dzisiejszego maxa brakuje jej 20P do 23F, czyli korekty płaskiej, ale zważywszy że w czasie trwania tego trendu spadkowego były już dwie płaskie, pojawienie się korekty o zasięgu 38.2F uważam za jak najbardziej możliwe. Zresztą, jeśli wyjdą górą z kanału, to jego zasięg będzie się pokrywał ze wspomnianym F38.

I
:clap: :clap: :clap:

ludzie zaczną łapać eSki na kangurze i na edku (no bo już jest "drogo",a przecież główny trend jest mega spadkowy - a może był? :d ), a tu kangur na 0.83, a edek na 1.15 wyleci. Jak już większość zajarzy, że jest trend... wzrostowy - i zaczną pakować eLki to wtedy zacznie się korekta - przecież to banał jest.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2015, 14:38 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

szczudlo6 pisze:
dobryfxplayer pisze:to wtedy SL.

co ty myslisz ze ja wyrocznia?

kazdy ma inne spojrzenie na rynek...jeden z nas napewno zarobi.....
nieprawda.
moze dwoch stracic i czesto sie tak dzieje :564:
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

dobryfxplayer pisze: nieprawda.
moze dwoch stracic i czesto sie tak dzieje :564:

ja jestem bardziej optymista i wole wersje ze moze dwoch zarobic :564:
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

wracajac jeszcze do trendu na edku... wprawdzie to DT ale moze sie komus przydac moj punkt widzenia.... wykres miesieczny edka... mielismy kilka lat bardzo szerokiej konsoli ktora utworzyla nam trojkat i prawdopodobnie tez formacje rgr... wyjscie z tego bylo dynamiczne i spowodowalo IMO ze w okolicach 1.20 zostalo mnostwo pozycji długich. Jaki jest sens wracac powyzej 1.15 i dac po pierwsze powychodzic z mniejsza strata tej "ekipie", a po drugie dac szanse dobrania S tym ktorzy z trendem problemow nie maja... Wrzucalem tu juz setki trojkatow i kazdy doskonale wie ze 80 nawet 90% z nich robi spokojnie swoje zasiegi po wybiciu... Edek na miesiecznym ma zaznaczone 3 zasiegi a nie zrobil jeszcze nawet najmniejszego wiec zmieni trend lub juz zmienil (az klawiatura mi sie zacina jak to pisze :) ) czy raczej dokonczy korekte i poleci z trendem ?... niech kazdy odpowie sobie sam ;)

edek MN
https://www.tradingview.com/x/N65DUmYK/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

co wracamy do poziomow z wczoraj :) schemat :)

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

Nowy123 pisze:co wracamy do poziomow z wczoraj :) schemat :)

ciekawe czy to przygotowanie do wystrzalu i zasieg np na edku 1.0970-1.1000 albo wyzej... czy jednak zadzialal opor 1.0950 hmm...
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

atlanticos pisze:Edek na miesiecznym ma zaznaczone 3 zasiegi a nie zrobil jeszcze nawet najmniejszego wiec zmieni trend lub juz zmienil.
No to zostałem już sam na placu boju :( No nic jako ostatni będe łapał shorty na kablu i edku aż mnie wykończy). Już mam 5 kolejnych wejść z rzędu na których wybiło i 10% depo w plecy ;-)
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2015, 14:51 przez MR. D, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

atlanticos pisze:wracajac jeszcze do trendu na edku... wprawdzie to DT ale moze sie komus przydac moj punkt widzenia.... wykres miesieczny edka... mielismy kilka lat bardzo szerokiej konsoli ktora utworzyla nam trojkat i prawdopodobnie tez formacje rgr... wyjscie z tego bylo dynamiczne i spowodowalo IMO ze w okolicach 1.20 zostalo mnostwo pozycji długich. Jaki jest sens wracac powyzej 1.15 i dac po pierwsze powychodzic z mniejsza strata tej "ekipie", a po drugie dac szanse dobrania S tym ktorzy z trendem problemow nie maja... Wrzucalem tu juz setki trojkatow i kazdy doskonale wie ze 80 nawet 90% z nich robi spokojnie swoje zasiegi po wybiciu... Edek na miesiecznym ma zaznaczone 3 zasiegi a nie zrobil jeszcze nawet najmniejszego wiec zmieni trend lub juz zmienil (az klawiatura mi sie zacina jak to pisze :) ) czy raczej dokonczy korekte i poleci z trendem ?... niech kazdy odpowie sobie sam ;)

edek MN
https://www.tradingview.com/x/N65DUmYK/
Sens jest tylko jeden: wyciąć jak najwięcej eskowiczów. Poza tym to FX ;) Jak się trend zmieni na monthly to już każdy zobaczy, a Ty mi piszesz i pytasz gdzie ja widzę trend wzrostowy: moja odpowiedź: nie widzę na wykresie jeśli patrzeć na niego w sposób standardowy :)
Generalnie myślę warto obserwować inne pary z EUR :)
Żaba - nie spierajmy się kto ma rację, bo Ty jesteś w porządku gość i Ciebie tutaj lubią.
Ale też nie wyśmiewaj się ze mnie :)
Ja tylko nie gadam z Kususem - bo pomimo, że on też jest ogólnie spoko (w sensie umie coś) to jego zachowanie i styl wypowiedzi (dokuczanie innym - nie tylko mnie) sprawiło iż ma u mnie bana - przynajmniej do czasu aż przeprosi. I tyle :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

szczudlo6 pisze:
Nowy123 pisze:co wracamy do poziomow z wczoraj :) schemat :)

ciekawe czy to przygotowanie do wystrzalu i zasieg np na edku 1.0970-1.1000 albo wyzej... czy jednak zadzialal opor 1.0950 hmm...

opor tam jest na 10968 80

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

MR. D pisze:
atlanticos pisze:Edek na miesiecznym ma zaznaczone 3 zasiegi a nie zrobil jeszcze nawet najmniejszego wiec zmieni trend lub juz zmienil.
No to zostałem już sam na placu boju :( No nic jako ostatni będe łapał shorty na kablu i edku aż mnie wykończy). Już mam 5 kolejnych wejść z rzędu na których wybiło i 10% depo w plecy ;-)
chyba nie doczytales calosci :) :564:

wrzuciles niepelne zdanie i wyszla glupota ktora zmienila calosc :D
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2015, 14:53 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany