DayTrading: Wtorek 28.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 kwie 2015, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
5
14%
Spadek
17
49%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Wtorek 28.04.2015

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

atlanticos pisze:wracajac jeszcze do trendu na edku... wprawdzie to DT ale moze sie komus przydac moj punkt widzenia.... wykres miesieczny edka... mielismy kilka lat bardzo szerokiej konsoli ktora utworzyla nam trojkat i prawdopodobnie tez formacje rgr... wyjscie z tego bylo dynamiczne i spowodowalo IMO ze w okolicach 1.20 zostalo mnostwo pozycji długich. Jaki jest sens wracac powyzej 1.15 i dac po pierwsze powychodzic z mniejsza strata tej "ekipie", a po drugie dac szanse dobrania S tym ktorzy z trendem problemow nie maja... Wrzucalem tu juz setki trojkatow i kazdy doskonale wie ze 80 nawet 90% z nich robi spokojnie swoje zasiegi po wybiciu... Edek na miesiecznym ma zaznaczone 3 zasiegi a nie zrobil jeszcze nawet najmniejszego wiec zmieni trend lub juz zmienil (az klawiatura mi sie zacina jak to pisze :) ) czy raczej dokonczy korekte i poleci z trendem ?... niech kazdy odpowie sobie sam ;)

edek MN
https://www.tradingview.com/x/N65DUmYK/
Grasz w zasięgi?
Gram.
Masz zasięgi?
Mam :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

a ten RGR co Żaba pokazujesz na wykresie Monthly - to zasięg na 0.86 wychodzi?
kosmos ;)

-- Dodano: 28 kwie 2015, 13:55 --
c.ajto pisze: Grasz w zasięgi?
Gram.
Masz zasięgi?
takie coś już wrzucałem - Żaba świadkiem i pisał, że opluł monitor ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2015, 14:56 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

c.ajto pisze:
Grasz w zasięgi?
Gram.
Masz zasięgi?
kompletnie nie wiem czego to jest zasieg...ani trojkata...ani korekty bo mamy impuls... :D nie wiem zupelnie co autor mial na mysli, a czy autor wie?

-- Dodano: 28 kwie 2015, 13:57 --
highend pisze:a Ty mi piszesz i pytasz gdzie ja widzę trend wzrostowy: moja odpowiedź: nie widzę na wykresie

w zasadzie to mi juz wystarcza co napisales... :mrgreen:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

jeszcze jakieś uptrusty na koniec i jedziemy z tym edkiem
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

atlanticos pisze:
MR. D pisze:
atlanticos pisze:Edek na miesiecznym ma zaznaczone 3 zasiegi a nie zrobil jeszcze nawet najmniejszego wiec zmieni trend lub juz zmienil.
No to zostałem już sam na placu boju :( No nic jako ostatni będe łapał shorty na kablu i edku aż mnie wykończy). Już mam 5 kolejnych wejść z rzędu na których wybiło i 10% depo w plecy ;-)
chyba nie doczytales calosci :) :564:

wrzuciles niepelne zdanie i wyszla glupota ktora zmienila calosc :D
No tak trochę to wycięte z kontekstu, ale sam fakt, że klawiatura się nie zablokowała jak pisałeś o trendzie wzrostowym na edku mnie bardzo zdziwiło ;-)
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2015, 14:58 przez MR. D, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

as28 pisze:jeszcze jakieś uptrusty na koniec i jedziemy z tym edkiem
wyrocznia (USD TRY) mówi, że edek leci UP.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Highend ale ty jestes ograniczony gosciu.

Nie moge bez kitu...

Jak kangur przebije opror to wejde, jak przebije 8100 tez wejde i do 8300 zdaze i kazdy inny podpiac sie do trendu i zlapac duzo pipsow. To ze ktos teraz twierdzi ze jest trend spadkowy to nie znaczy ze nie wezmie L wyzej lub nizej bo sytuacja sie zmienia - poki co jest spadkowy i tyle. Zanim kangur pyknie 8300 to zdaze wyjac z niego 1500 pipsow na 20 pozycjach. Nie martw sie. Za to ty do usranej smierci bedziesz powtarzal ze jest trend wzrostowy i napiszesz na ten temat 300 kolejnych postow.

Jesli nie chcesz by ktokolwiek z ciebie szydzil wrozbito od 7 bolesci to przestan sam to robic bo ktos kto jest odwrocony pozycja do kierunku moze ja zmienic i wyciagnac z tego o wiele wiecej niz ci sie wydaje.

Ja np. Twierdze ze na kangurze jest trend spadkowy a mimo to przez 2 tygodnie wzialem tylko jedno S i wyjalem dokladnie 830 pipsow z longow... I co to ma do rzeczy?

Trend wzrostowy bedzie po potwierdzeniu.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

highend pisze: Żaba - nie spierajmy się kto ma rację, bo Ty jesteś w porządku gość i Ciebie tutaj lubią.
Ale też nie wyśmiewaj się ze mnie :)
Ja tylko nie gadam z Kususem - bo pomimo, że on też jest ogólnie spoko (w sensie umie coś) to jego zachowanie i styl wypowiedzi (dokuczanie innym - nie tylko mnie) sprawiło iż ma u mnie bana - przynajmniej do czasu aż przeprosi. I tyle :)
Nie smieje sie z Ciebie...ja po prostu czasem lubie prowokowac...taka natura... zdarza mi sie zlapac noz jak kazdemu ale jak ktos mnie miesiac poucza ze lapalem noz a sam lapie 10 dziennie to lubie sie odgryzc... a co do Ciebie to ciezko mi ocenic ten styl... Probowalem na forexie chyba wszystkiego co bylo dostepne dawno temu, od fibo, poprzez wskazniki fale i inne duperele... Jesli Tobie to dziala to ok ale jak napiszesz po 100 pipsach ze po jednej swieczce widzisz zmiane trendu na d1 to nie da sie przejsc obok tego nie piszac czegos - no do cholery nie da sie... :)

Co do Kususa to tez kiedys mielismy spiecia i on to pamieta. Ma tak jak ja niewyparzony jezyk czasem, ale generalnie fajny gosc. Jakby troche analiz wiecej wrzucal to bylby fajniejszy ;) Mysle ze tez czasem nie moze sie po prostu powstrzymac jak cos sie gryzie z jego pojmowaniem rynku...takie skrzywienie zawodowe trejdera ;)

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

u mnie edek jest na L od dłuższego czasu. I jeśli Grecja nie popsuje tego to po majówce nadal będzie L. Jestem w pozycji dlatego będę go trzymał do wyznaczonej 3 lub trochę niżej. Narazie korekta ABC jak dla mnie przeszła w 5 fal. Struktura b. płaska. https://www.tradingview.com/x/DJx263V4/
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2015, 15:10 przez simon000111, łącznie zmieniany 1 raz.
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

MR. D pisze:
No tak trochę to wycięte z kontekstu, ale sam fakt, że klawiatura się nie zablokowała jak pisałeś o trendzie wzrostowym na edku mnie bardzo zdziwiło ;-)
moje zdanie brzmialo tak "wiec zmieni trend lub juz zmienil .....czy raczej dokonczy korekte i poleci z trendem ?... niech kazdy odpowie sobie sam ;)"

dlatego pisalem ze nie doczytales i przez to interpretacja byla zla ;) :564:

Zablokowany