DayTrading: Czwartek 23.04.2015
Re: DayTrading: Czwartek 23.04.2015
edek moze jeszcze probowac pojechac ponad 0840. chyba ze będzie zjazd ponizej 0820 to pomysle o shortach
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2015, 19:24 przez maassk, łącznie zmieniany 1 raz.
- dobryfxplayer
- Maniak
bylo cieploMR. D pisze:Myślicie, że jest okazja dzisiaj na soczysty squeeze ? wychodzi mi, e są na solidnym oporze na edku jak puści to mogą się niedźwiedzie posypać...
Kogut fajnie ze wróciłeś jak było na Cyprze ?

"Buy right, sit tight." - J. Livermore
kk.dreamer pisze:jaki widzisz zasięg cofki? siemaNowy123 pisze:dobryfxplayer pisze:ahhhhh brakowalo mi tych przepychanek. dzieki chlopaki!
PS czas na shorta 10837 r2 i cofke
teraz wspracie jest na 10800 807
- dobryfxplayer
- Maniak
po slabych danych z rynku nieruchomosci USD leci na pysk i daje naprawde dobrze zarobic. chyba do zamkniecia usa mozna jeszcze przetrzymac pozycje...
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
moze byc i 10845
Jak tak dalej pójdzie, to jutro edek zaliczy 1,095 - 1,10.
Dajcie sobie spokój z shortami, bo to łapanie noży. Jasne, na zamknięciu trochę zjadą pewnie, ale ile?
Najbardziej mnie w tym edkowi rajdzie bawi, to że na eurpln to euro słabnie, ale cóż, dziś znów dolar bez powaa!
Dajcie sobie spokój z shortami, bo to łapanie noży. Jasne, na zamknięciu trochę zjadą pewnie, ale ile?
Najbardziej mnie w tym edkowi rajdzie bawi, to że na eurpln to euro słabnie, ale cóż, dziś znów dolar bez powaa!
choc po cichu podejrzewam ze sie moga zaczaic na SL ktore stoja nad 10848
-- Dodano: czw 23-04-2015, 19:38 --
najbardziej to bawi rynek to ze im gorsze dane tym dmuchanie indeksow w USa wieksze ale t o ostatnio fenomen nowa ekonomia ustawiona przez FED i druk
a DAx nie raguje
-- Dodano: czw 23-04-2015, 19:38 --
luzik pips do pipsa i...Mat2314 pisze:Jak tak dalej pójdzie, to jutro edek zaliczy 1,095 - 1,10.
najbardziej to bawi rynek to ze im gorsze dane tym dmuchanie indeksow w USa wieksze ale t o ostatnio fenomen nowa ekonomia ustawiona przez FED i druk

a DAx nie raguje

- digitalninja
- Gaduła
a to: Piątek będzie jednak także dniem spotkania Eurogrupy w Rydze. Dyskutowana tam będzie kwestia pomocy finansowej dla Grecji czy nawet dalszej obecności tego kraju w Strefie Euro.Mat2314 pisze:Jak tak dalej pójdzie, to jutro edek zaliczy 1,095 - 1,10.
może osłabić te zapędy?
Ja odnotowałem, że brak jakiegoś konsensu w sprawie Grecji, a relacji jego do edka.digitalninja pisze:a to: Piątek będzie jednak także dniem spotkania Eurogrupy w Rydze. Dyskutowana tam będzie kwestia pomocy finansowej dla Grecji czy nawet dalszej obecności tego kraju w Strefie Euro.Mat2314 pisze:Jak tak dalej pójdzie, to jutro edek zaliczy 1,095 - 1,10.
może osłabić te zapędy?
Tj.
są tacy co twierdzą, że bankructwo Grecji i wyrzucenie jej ze strefy euro umocni euro (bo pozbędą się słabej gospodarki),a i tacy że wprost przeciwnie (niespłacone długi w bankach, to może zaważyć nad sektorem bankowym w eurolandzie). Twoja decyzja zatem

Ja natomiast spodziewam się słabych danych z USA co do zamówień. Jak to wejdzie (a w zasadzie powinno, nie ma przesłanek przeciw), to dzisiejszy trend się nakręci i zobaczysz przed weekend rekordy tego tygodnia. Tylko pozycji na weekend nie zostawiaj, bo baksterka z Grecją cuda może czynić.
- grzelulukas
- Gaduła
Pytanie jak bardzo to jest już w cenie? Wszystko wisi gdzieś tam w próżni, znowu kolejne mld dorzucać? W sumie za oceanem co roku to samo i co roku biorą kreche, pożyczamy w nieskończoność jedyne wyjście.digitalninja pisze:a to: Piątek będzie jednak także dniem spotkania Eurogrupy w Rydze. Dyskutowana tam będzie kwestia pomocy finansowej dla Grecji czy nawet dalszej obecności tego kraju w Strefie Euro.Mat2314 pisze:Jak tak dalej pójdzie, to jutro edek zaliczy 1,095 - 1,10.
może osłabić te zapędy?
-- Dodano: 23 kwie 2015, 19:51 --
No przecież nasza gospodarka pokazała ostatnio pazurMat2314 pisze:Jak tak dalej pójdzie, to jutro edek zaliczy 1,095 - 1,10.

"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"