DayTrading: Czwartek 23.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 kwie 2015, 00:00

Wzrost
16
48%
Bez zmian
6
18%
Spadek
11
33%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Czwartek 23.04.2015

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl" rel="nofollow
http://www.polskieserce.pl" rel="nofollow
http://www.okruszek.org.pl" rel="nofollow
http://www.wyklikajzywnosc.pl" rel="nofollow
http://www.pustamiska.pl" rel="nofollow

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, EUR/CHF, USD/CHF
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
digitalninja
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 23.04.2015

Nieprzeczytany post autor: digitalninja »

USDTRY zatrzymał się o godzinie 22:00 na 2.71168
(tickowy "Czeka na aktualizację")

Oni nie działają 24h?
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2015, 00:11 przez digitalninja, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Tak patrzę na kangura 1h i jakoś mimo to nie mogę się przekonać do projekcji wzrostowej (na 0,79 i wyżej).
Po danych z CPI w sumie dobił do oporu (0,78), niewiele wyżej mam wyższą bandę trójkąta, była to dobra okazja na ski. Teraz jakby cel do końca tygodnia to co najmniej 0,77, a bardziej widziałbym go koło 0,765,

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Na koniec dnia, dziękuję za wszelkie monterskie pouczenia. Dawno mnie tak nikt nie przyuczył, mam nadzieje że chłopaki chociaż widzieli konta real. To nastroje/sentyment decydują o wykresie i trendach a nie złudny ślepy los jednej instytucji. Potęzna grupa zmówionych instytucji będzie miała wpływ, pojedyncza nigdy, ale i te zagrają tak jak trzeba.
Zaprawdę powiadam Wam.... ten kto głosi bezeceństwa, że rynek jest przypadkowy musi zostać zrzucony w przepaść załamania gospodarczego.
Damfry
Nikt Cie nie przyucza. A ja nie twierdzę że rynek jest przypadkowy. Uważam tylko że są sytuacje których nie da się prosto wytłumaczyć i należy powiedzieć - rynek tak zdecydował. A zmianę na rynku może spowodować jedna instytucja - wszystko zależy od płynności w danym momencie.
Konto real mam od 5 lat i każdy PIT 38 był dla mnie kosztowny ku uciesze urzędasów.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

1. maja nadchodzi, ludzie szykują już chorągiewki:
https://www.tradingview.com/x/XKMEikEx/

Awatar użytkownika
digitalninja
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: digitalninja »

finally!

Obrazek

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

RGR NA EJku na M15-H1 teraz czekać na realizacją zasięg 127,6
Nauka nauka nauka....... :564:

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

no i DAXiu wystartował :mrgreen: , ciekawy dzień się zapowiada i w końcu w kalendarzu w dniu dzisiejszym jakieś znaczące dane
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Zibi 68
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zibi 68 »

digitalninja pisze:USDTRY zatrzymał się o godzinie 22:00 na 2.71168
(tickowy "Czeka na aktualizację")

Oni nie działają 24h?
Powód wczorajszego wystrzału
W dniu wczorajszym bank centralny Turcji (CBRT) zgodnie z oczekiwaniami rynku nie zmienił poziomu żadnej z głównych stóp procentowych. Bank tym samym utrzymał główną stopę repo na poziomie 7.50% (stopy O/N lending oraz borrowing odpowiednio – 10.75% i 7.25%). Oświadczenie wydane po decyzji było praktycznie powtórzeniem komunikatu z marca, władze zapowiedziały że będą obserwować czynniki związane z otoczeniem wewnętrznym oraz doniesienia spoza gospodarki, a skupią się głównie na prognozach inflacyjnych. Bank Turcji ogłosił pewne zmiany co do bankowych rezerw obowiązkowych (zwiększenie o pół punktu procentowego odsetek od rezerw denominowanych w lirze tureckiej), zredukował koszt tygodniowych pożyczek zagranicznych denominowanych w dolarach oraz euro dla banków komercyjnych o 50bp, oraz zwiększył limity transakcji dla banków na rynku walutowym
Jednakże niezależność CBRT nadal stoi pod dużym znakiem zapytania, jego działania były wielokrotnie krytykowane przez prezydenta Turcji, Recepa Erdogana. W obliczu czerwcowych wyborów nacisk ze strony rządu na pewno nie zmaleje. W Turcji bardzo dużym problemem jest inflacja, w latach 90tych wynosiła około 60%, według szefa banku centralnego w tym roku ma spaść do poziomu 5.2%. Inflacja zaczęła zwalniać na fali spadków cen ropy oraz towarów, oczekiwania inflacyjne zaskakująco mocno spadły z 9% do 7% w trakcie zeszłego kwartału – skutkowało to spadkiem stóp procentowych ze szczytu w styczniu 2014 roku, kiedy spirala na lirze skłoniła CBRT do wyjątkowych podwyżek stóp. Istnieje ryzyko, że zarządzanie CBRT zostanie zrestrukturyzowane po wyborach, a stopy zostaną mocno obcięte, jednak nie jest to scenariusz bazowy.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują moje subiektywne spojrzenie na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

faworyt na duże wzrosty
https://www.mql5.com/en/charts/3338309/ ... markets-as

-- Dodano: 23 kwie 2015, 08:43 --

indeksy notują ostatnio dużą zmienność, jest to nic innego jak objaw pakowania dużych pozycji,
wątpię aby ktoś pakował na szczytach K, raczej będzie to S,
wniosek z tego taki ze powinniśmy w końcu zobaczyć czerwony maj,
nie zdziwiłbym się zobaczyć spadek 10-15% w maju (nie dotyczy polskich indeksach)
:569: :569: :569:
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Zablokowany