no moze teraz widac rgr. ale jak wchodziles w shorta to nie bylo widac rgr. wiec powiedz mi dobry czlowieku na jakiej podstawie otworzyles ta pozycje???bartek1916 pisze:na godzinowce mozna zauwazyc glowe z ramionami ktorej zasieg jest na ok 103,70. ja siedze od 106,40. ktos ma jeszcze shorty?
[USDJPY]
- bartek1916
- Pasjonat
no ok. ale na jakiej podstawie uwazales ze pojdzie do gory? poza tym ze czytales posty kilku innych osob na ten temat. technika? fundamenty? a jak technika to co? wskazniki czy cus innego?bartek1916 pisze:wczoraj z poziomu 105,90 zlozylem zlecenie bo podobnie jak kilka osob tutaj uwazalem ze pojdzie do gory jeszcze max figure. takze 106,40 z SL 107,10
cholera bardzo mnie to ciekawi....

Ale co cię ciekawi? Przecież kiedy tu wczoraj rozmawialiśmy większość osób wchodziła z shortami z okolic 106,5. Powodów za tym było mnóstwo, najprostszy - bo dolar po dwóch dniach niesamowitych spadków na giełdzie poszedł w ciągu jednego dnia o trzy figury w górę bez żadnych bardzo ważnych powodów. W cieniu decyzji FOMC (zgodnej z oczekiwaniami !!!) przeszła trochę po cichu kolejna porcja tragicznych danych z USA, które w dawnych czasach (kiedy kogoś dziwiły) gwarantowałyby pewne spadki. Prawie wszyscy prognozują spadki w średnim terminie, ja sam wszedłem co prawda z 106,20 i 106,50 tylko do 105,20, ale ze zwykłego asekuranctwa.
W chwili obecnej średnie i na H1 i na H4 pokazują, że powinno dalej lecieć. Ja zostawiam, bo rynek trochę wariuje i wolę ograniczać ilość pozycji - już wczoraj poleciałem na zbyt szybkim wejściu, ale myślę, że jest duuża szansa, że zrobimy dzisiaj to 103,8.
Jeżeli jest jakaś waluta, o której można powiedzieć, że powinna się umacniać dalej to jest to jen, bo zza horyzontu jeśli chodzi o fundamenty sypie się samo gówno.
W chwili obecnej średnie i na H1 i na H4 pokazują, że powinno dalej lecieć. Ja zostawiam, bo rynek trochę wariuje i wolę ograniczać ilość pozycji - już wczoraj poleciałem na zbyt szybkim wejściu, ale myślę, że jest duuża szansa, że zrobimy dzisiaj to 103,8.
Jeżeli jest jakaś waluta, o której można powiedzieć, że powinna się umacniać dalej to jest to jen, bo zza horyzontu jeśli chodzi o fundamenty sypie się samo gówno.
- jasonbourne
- Pasjonat
- bartek1916
- Pasjonat
Zgadzam się z Noob. Powodow jest sporo – technika, fundamenty i moim zdaniem po prostu intuicja która tez jest istotna dzialajac na danym rynku. Nie ma co się pchac jeśli czegos się nie czuje. Niedawno mnie wycielo na SL ale i tak na sporym plusie wiec nie jest zle. Mysle, ze będzie dalej leciec w dol ale ustawie zlecenie na troche wyzszym poziomie ok. 105,25. teraz to na kablu widze lepsza okazje wg mnie
Łapać w okolicach 105,2 shorta i jedziemy w dół? Jak myślicie? Złoto i ropa robią swoje, chyba przychodzi pora również na jena
.
Heh, no to już wiadomo, że nie. Mam oczekującego shorta na 105,85, zobaczymy.
Dodano po 12 godzinach 28 minutach:
SL zlapany, jak ta cena się utrzyma dzisiaj (w co wątpię) to może będziemy mieli lukę większą niż w ubieglym tygodniu. Ja wszedlem polową, drugą wejdę jak dojdzie w okolice zamknięcia z ubieglego tygodnia. Cel - 105,3, SL 108,3, które może negować spadki w ciągu najbliższych dni.

Heh, no to już wiadomo, że nie. Mam oczekującego shorta na 105,85, zobaczymy.
Dodano po 12 godzinach 28 minutach:
SL zlapany, jak ta cena się utrzyma dzisiaj (w co wątpię) to może będziemy mieli lukę większą niż w ubieglym tygodniu. Ja wszedlem polową, drugą wejdę jak dojdzie w okolice zamknięcia z ubieglego tygodnia. Cel - 105,3, SL 108,3, które może negować spadki w ciągu najbliższych dni.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.