Noob pisze:Jak złapie SL i pójdzie wyżej to otworzę shorta, wezmę te pipsy z powrotem i tyle. Na szczęście nie włożyłem 100% kapitału w tę pozycję. Widzisz, czegoś mnie nauczyłeś .
PS. Zwracam honor, było 104,5.
Czy na eur/jpy Noob też złapiesz shorta
Ps. Do rynku trzeba mieć pokorę i nie być za bardzo chciwym.
Gerdziu tylko ta gospodarka coś pokaszluje .. a jeśli chodzi o banki to Fed tego problemu nie lekceważy, prędzej robi w gacie... no ale co mają ludziom mówić? żeby wycofywali swoje oszczędności? sprzedawali akcje?
Dzisiejsza reakcja rynku po decyzji FED jest wyważona a więc obecny kierunek jest przyszłym kierunkiem dolara. "Grubaski" uspokoiły się i nie szarpią. Zapewniają płynność i stoją po właściwej stronie rynku.
Naprawdę tak sądzicie? Trochę pewnie pod wpływem tych długich prognoz zamknąłem na 105,3 i zastanawiam się, ile czekać z shortem kolejnym. Nie chcę wejść za wcześnie tak jak wczoraj. Zgadzam się, że wczorajsza decyzja trochę przesunęła nasze pole działania na następne dni, ale raczej nie widziałem końcówki tego tygodnia powyżej maksimum z poniedziałku.
Mimo wszystko to była tylko decyzja o pozostawieniu stóp na tym samym poziomie przy dość rozsądnym założeniu, że jeśli dotychczasowe obniżki nie pomogą to następna też nie. Gdzieś czytałem poza tym, że wczoraj FED wpompował w rynek kolejnych kilkadziesiąt miliardów dolarów.
Zobaczymy, ale chyba się pośpieszycie z tymi longami.