Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brokerów

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
NaviF
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brok

Nieprzeczytany post autor: NaviF »

No cóż i ja się doczekałem.
Dostałem kolejne pismo z uwagą, że gram na przeciąganie sprawy.
Strzał idealny, gdyż TO JA CZEKAŁEM na ich odpowiedź prawie 3 tygodnie po terminie na odpowiedź przewidzianym w ich regulaminie - 30 dni.
W treści nie dostałem żadnych informacji, oprócz wymijajacych zwrotów i sformułowań, że wogóle nie widzą problemów po swojej stronie.
Swoją drogą, czy jest ktoć na forum, kto potrafi fachowo (może zawodowo też) rozgryźć zapisy w logach w MT4.
Chciałbym skonfrontować swoją wiedzę i opinię innego ekspreta w tym obszarze.
THX

Mirandola
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mirandola »

Dokładnie zatem dostałeś to samo co i ja. Na konkretne pytania brak odpowiedzi, gdy pytam o sprzeczności w pierwszej odpowiedzi na reklamację to dostaję odpowiedź że wyrazili się jasno i jak widzę standardem u nich jest brak odpowiedzi na reklamację w terminie, który sami określili w regulaminie. No i oczywiście to tez ja przeciągam sprawę nie oni.

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

Jak Amber Goldy, nic lepszego się po oszustach spodziewać nie można.

NaviF
Stały bywalec
Stały bywalec

APEL!!! - Czarny czwartek na franku (15.01.2015)

Nieprzeczytany post autor: NaviF »

Proszę o kontakt na priv. wszystkie osoby - klientów mForex, niekoniecznie posiadających w dniu 15.01. br. otwarte pozycje na parach z CHF. Szczególnie zależy mi na konakcie z osobami, które nie poddały sie i mogłyby podzilić się informacją z zapisu aktywności na ich rachunkach w MT4 w tym dniu a dokładnie, w czasie gdy miało nie być kwotowań w ogóle, gdyż dostarczyciele płynności pouciekali. Kwotowania, dostarczane przez Integral były przez cały czas.
Służę odpowiednimi danymi.
Mnie jednak interesuje, czy zapisy w waszych plikach tzw. logów na twardych dyskach naszych komputerów "przez przypadek" nie były identyczne, identycznie nie reagowały nasze komputery, przez "czysty przypadek" nie odszło do zerwania połączenia z siecią, lokalnym WiFi, kabelkami, modemami u co najmniej jeszcze u jednej osoby w tym samym czasie. Najchętniej osoby, która, jak ja miała otwartą pozycję na franku z EUR. Niezbędny do weryfikacji jest zapis z katalogu \mForex Trader\logs\ z plików: 2015-01-15-MT4W.log oraz 20150115.log.
Jeśli ktoś identyfikuje się z moja linią dezaprobaty na działania brokera służę wymianą doświadczeń i informacji.
Pozdrawiam

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

pod tym linkiem największa szuja z czwartkowego przekrętu śmie jeszcze z uśmiechem na pysku oferować swoje pseudo usługi dla inwestorów:
http://prnews.pl/saxo-bank/saxo-bank-ud ... ch-3326864

to trzeba mieć tupet i szukać debili :shock:

czarny.czwartek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: czarny.czwartek »

Witam.
Załączam wykres 10sek. z dukascopy, dane dla pierwszej świecy, która przełamała 1,20 (9:30:40-50s GMT).

Pozdrawiam.

-- 22 kwie 2015, 17:19 --

link do niemieckiej kancelarii prawnej, która tłumaczy, dlaczego istnieje przypuszczenie, że działania Saxo są sprzeczne z prawem niemieckim: http://www.peres-partner.com/saxo-bank- ... gin-calls/

-- 22 kwie 2015, 17:28 --

Żaden z prawników, z którymi rozmawiałem, nie słyszał o przypadku, żeby wierzyciel na drodze negocjacji zadowolił się 10%-ową częścią "długu", będącego prawnie do wyegzekwowania.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

30 kwietnia w mediach zaistnieje sprawa franków i mBanku, który przegra sprawę w sądzie. Może dałoby się przy okazji przepchnąć temat mForex i innych fałszywych brokerów.

Źródło informacji: https://youtu.be/8to1nJpkxw4

-- 25 kwie 2015, 00:01 --

Zwracam uwagę na manifestację przeciwko bankowym oszustom. Zachęcam do udziału: https://www.bankowebezprawie.pl/manifes ... zez-banki/

czarny.czwartek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: czarny.czwartek »

szukam osób, które 15.01.2015 zrobiły sell'a na parze chf/pln powyżej kursu 5 pln, który został później zrekwotowany/ anulowany ("nie było takiej ceny")... jeżeli znajdą się takie osoby - proszę o kontakt.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

SNB opublikowało raport za 1Q tego roku. Strata w wysokości 30 MLD CHF, czyli 31 mln USD. To daje jakieś 5000 USD straty per capita.

http://www.snb.ch/en/mmr/reference/pre_ ... 430.en.pdf
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze:SNB opublikowało raport za 1Q tego roku. Strata w wysokości 30 MLD CHF, czyli 31 mln USD. To daje jakieś 5000 USD straty per capita.

http://www.snb.ch/en/mmr/reference/pre_ ... 430.en.pdf
A na czym konkretnie stracili ci szwajcarscy kanciarze ? Pytam, bo nie chce mi się wgryzać w ten dokument.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

ODPOWIEDZ