Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: highend »

Ja jestem w podrozy i siedze na telefonie. Nic nie wrzuce za bardzo przez caly tydzien.

Sapina i dax do piekla... az sie nie chce wierzyc.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Wczorajsze wejście w nocy gdy wróciłem do domu :)...
T1 siadło, czekam na T2.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mpapiez

Dołożyłem pozycje pod inną świeczkę na przebiciu.
TP1 (10 pipsów) siadło, pozycja druga weszła na BE i pokrywa się TP2 ze wcześniejszym wejściem.

Aktualnie 2 pozycje na BE i czekają na TP2.
Jedną czasem moze wywalić, ale to bez znaczenia bo to wejście już jest sukcesem z powodu zaliczenia TP1.

Powiem szczerze, że dalej jestem w szoku - zaraz minie tydzień, a konto sobie powoli i systematycznie puchnie.
Może to efekt "demo" i kompletny brak stresu, a może efekt tego że to fibo to taki znak drogowy na wykresie, mówiący kiedy sobie dać siana :) i wyjść z pozycji. Świetne uzupełnienei każdego sysa...

Mpapiez

Wybiło BE na tym drugi wejściu, więc troszkę niżej ponowiłem wejście w oparciu o mniejszą świeczkę.
Cele wychodzą znów niemalże tak samo.

Co ciekawe, jak wziałem cele z M30, to tam gdzie na M15 mam T2, na M30 wychodzi T1...
Ale cóż, gram na M15, ale fajnie ze T1 z m30 pokrywa się z T2 z M15...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Widzisz Mpapiez. Ja juz wiem w czyn jest problem z ludzmi ktorzy na poczatku najechali na mnie. Ale o tym szerzej za tydzien jak wroce.

Pykam z telefonu. Z daxem jade na S.
Z koleg Mr D byl zaklad, ze wygrywam jak dax spadnie ponizej 11600, a przegrywam jak urosnie powyzej 12300.
:)

Mpapiez

highend pisze:Widzisz Mpapiez. Ja juz wiem w czyn jest problem z ludzmi ktorzy na poczatku najechali na mnie. Ale o tym szerzej za tydzien jak wroce.
To już raczej zostało ustalone. To jest coś nietypowego. Ale oni nie widzą drugiego dna w tym wszystkim.
Jakkolwiek to fibo nie wygląda - to jest jakiś mechaniczny system wyznaczania TP (coś a'la jak stały TP, ale wg mnie lepsze).

Ja sobie zawsze próbowałem odpowiedzieć na pytanie, dlaczego jak ktoś bez żadnej wiedzy wsadzi na rachunek 10.000 zł, to za chwilę każdy mu powie, że wyzerowanie konta to kwestia czasu, a nikt nie mówi że zaraz zostanie milionerem ? przecież stricke teoretycznie, mamy 50% szans na to, że dobrze klikniemy...

Odpowiedź jest paradoksalnie prosta. Do brania stop lossów prawie wszyscy mają mechaniczny system:

- stały SL
- SL pod ostatnim low
- SL jako MC
- Powiększanie SL (pozwolenie na rośnięcie strat, max do granicy MC)

Natomiast do brania TP mało kto ma powtarzalny system. W większości celujemy na oko, lub pozwalamy zyskom rosnąć...
W większości przypadków sprawdzający się system TP - to stałe TP.
W twojej metodzie TP jest tyle ciekawe, że sposób jego wyznaczania jest stały, natomiast zakresy TP się zmieniają.

Nie popadając w euforię, ja już mam potwierdzenie, że przez tak wyznaczane fibo 0-100, fibo 161.8 i 261.8 w jakiś sposób jest respektowane i powtarzalne. Jeżeli dobrze obierzemy ruch, to szanse na zaliczenie TP1 oceniam na ten moment na jakies 90%. TP 2 to jakieś 60-70% szans na realizacje.

Ludzie nie muszą w to wierzyć, tylko warto samemu sobie to sprawdzić. Dla mnie to działa, trading mi się uspokoił i czuje się z tym dobrze.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Ostatnie zdanie mowi dokladnie to co ja sam czuje :)
Trading sie uspokoil...

Mpapiez

No i wszystko powchodziło :).
Troszke sobie TP poprzestawiłem przez przypadek i tak dla pierwszego wejścia drugi raz pykneło TP1, natomiast dla drugiego wejści 2x TP2 siadło. Finalnie przypadkiem minmalnie większy zysk wyszedł.

Niemniej, chodzi o to, że kolejny raz ładnie powchodziły wyznaczone cele

Mpapiez

Tak jeszcze podsumowanie wejść z dziś.
3 wejście ( łamane po 2x czyli łącznie 6 trade'ów).

Jak bym normalnie grał na realu, to w tym momencie bym pewnie zamknął dzień :)...
Aktualnie jeszcze otworzyłem bardzo ciasną eskę pod okrągly poziom. W sumie mogliby cofnąć pod wejście USA.

Ps. Zauważcie, że tam drugie T1 co mi siadło dla pierwszego wejścia, to właściwie T1 dla kolejnej śwecy więc profit jest większy niż z pierwszego T1. Zamotałem się, bo ten trade miał iść na T2 :wink: .

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

highend pisze:Ostatnie zdanie mowi dokladnie to co ja sam czuje :)
Trading sie uspokoil...
:564: :564: :564:

Dokładnie, ten brak ciśnienia jest super. przedtem się żyłowałem że zamknąłem, a potem jeszcze poszli wyżej. Następnym razem czekałem aż traciłem cały zysk. Teraz tylko aby przestawić na BE i jak ma wejść to wejdzie. Najbardziej bałem się serii strat i zaliczania pełnego SL. Zdarza się - ale straty odrabiam z łatwością. Tylko kurde, że to demo... :?
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

ODPOWIEDZ