Nie podważam pierwszej części, ale jak dla mnie parytet to zwykła psychologiczna bariera tak jak każda inna w miarę równa proporcja. Kisimi się miedzy 1.10 a 1.05 od 6 tygodni dlaczego mamy się tak długo nie kisić pomiędzy 0.95 0.9 itd?highend pisze:dla mnie sprawa jest dość jasna: jeśli nie pogłębią LOW edka (1.048xx to było?) to idziemy up. Kropka i basta.Mat2314 pisze:A jestem ciekaw tego co z edkiem. Na wyższych interwałach rysuje się wielki trójkąt (od szczytow 1,105 i ostatnich dołków poczynając od marca). Zatem jeszcze trochę miejsca na wzrosty dla edka, a potem co? Dalsza zabawa góra/dół? (co uważam za prawdopodobne) Czy raczej spadki od poniedziałku, choć dziś jak widać wsparcie 1,076 trzyma? Luka pewnie będzie up, ale niewielka (do 10 pipsów jak sądzę).
Jak dla mnie, jesteśmy w punkcie, w którym ciężko określić kierunek.
Widać że chcą do góry i wszyscy to widzą - zrobią więc pewnie jeszcze jakąś czystkę ze zjazdem na dołki - tak myślę.
A wiecie czemu tak myślę? Już pisałem na przykładzie ropy. Co by było gdyby edek spadł na parytet albo niżej? Kto by wtedy pakował eSki ? Zapewne już nikt. Nie może być tak, ze wszyscy zarobią (wtedy by pewnie każdy L wrzucał).
To samo ropa - co by było jakby spadła na 25-30 ? każdy by się zapakował w L bez wyjątku. A tak wypchali ludzi bez mydła.
DayTrading: Piątek 17.04.2015
- grzelulukas
- Gaduła
Re: DayTrading: Piątek 17.04.2015
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"
Pewnie, że możemygrzelulukas pisze: Nie podważam pierwszej części, ale jak dla mnie parytet to zwykła psychologiczna bariera tak jak każda inna w miarę równa proporcja. Kisimi się miedzy 1.10 a 1.05 od 6 tygodni dlaczego mamy się tak długo nie kisić pomiędzy 0.95 0.9 itd?

Pytanie gdzie jest granica spadku edka gdzie wszyscy zaczną pakować eLki. Kto wtedy będzie tracił na FX ?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- uciekinier
- Pasjonat
o i TP 2 też wpadło właśnie. Pytanie co dalej z DAXem ?uciekinier pisze:no trochę "urwał" DAX 11800 zaliczone tzn 11805 ale obserwując gwałtowność, dynamikę i natężenie ruchu myślę że to nie koniec przepaści
TP 1 zrealizowane , TP 2 na 11650 a czy dziś stuknie ? Wątpliwe ale możliwe
z całym szacunkiem highend ale nie wydaję się realne aby DAX dotarł do 10,XXX pkt jak podawałeś w jakiejś analizie należy pamiętać że QE się ledwo zaczęte i drukarki drukują euraki pełną parą więc gdzie je inwestować jak nie w DAXa , bo nie powie mi nikt że w Greckie obligi

"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
- grzelulukas
- Gaduła
Oto jest pytaniehighend pisze: Nie podważam pierwszej części, ale jak dla mnie parytet to zwykła psychologiczna bariera tak jak każda inna w miarę równa proporcja. Kisimi się miedzy 1.10 a 1.05 od 6 tygodni dlaczego mamy się tak długo nie kisić pomiędzy 0.95 0.9 itd?
Pewnie, że możemy![]()
![]()
Pytanie gdzie jest granica spadku edka gdzie wszyscy zaczną pakować eLki. Kto wtedy będzie tracił na FX ?

Ja tam wychodzę z założenia, ze wszyscy na fx musimy poruszać się na podobnych poziomach żeby nawzajem sobie pompować bądź czyścić depo, nawet te wielkie ryby muszą poruszać się tam gdzie plankton czyli my (a przynajmniej ja). Skoro my się zastanawiamy czy to już koniec to robi to przypuszczam większość inwestorów, a potem już działa psychologia tłumu. Wybacz za bełkot, ale czasami lubię takie akademickie dyskusje

"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"
a mnie dzisiaj na koniec tygodnia realizacja zyskow na cadzie zmiotła 5 transakcji na normalnym koncie cholera, sl , jedno konto bonus z nawi stop out hehe ale tak patrzyłem kurcze ropa nie chce spadac , dane z kanady dobre,, piramidka
ale fakt faktem system mowil mi "WAIT" !!! kurna..także pazerność nie zna granic 

Pisalam o tym ostanio jak ropa była pod oporem 54 , ze pewnie wyjdą z tej konsoli na up bo gdyby zjechali na 30 to wtedy wszyscy by pakowali L wiec gra zbyt prosta wiec zrobili to nie z dolka na ktory wiekszosc liczylahighend pisze:
A wiecie czemu tak myślę? Już pisałem na przykładzie ropy. Co by było gdyby edek spadł na parytet albo niżej? Kto by wtedy pakował eSki ? Zapewne już nikt. Nie może być tak, ze wszyscy zarobią (wtedy by pewnie każdy L wrzucał).
To samo ropa - co by było jakby spadła na 25-30 ? każdy by się zapakował w L bez wyjątku. A tak wypchali ludzi bez mydła.

- biznesman22
- Stały bywalec
- grzelulukas
- Gaduła
Tylko w przypadku ropy to są pewne granice opłacalności nawet dla OPECu.
Hej,
Wczoraj zasiadłem L na DAX'a bez SL (Rafcyk idea
Dziś sytuacja jest taka, że z automatu odpaliło mi pozycję przeciwną, żeby nie było MC. Jakies pomysły? Bo trwam w zawieszeniu i nie wiem, czy dopłacać, czy czekać i kombinować?
Wczoraj zasiadłem L na DAX'a bez SL (Rafcyk idea