DayTrading: Piątek 17.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 kwie 2015, 00:00

Wzrost
20
57%
Bez zmian
4
11%
Spadek
11
31%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 17.04.2015

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Zyski z DAX to zgarnął Plaski bo po pierwsze zaryzykował, po drugie nie połasił się na kilka a później kilkanaście procent zysku tylko zaczął piramidować. Właśnie na tym to polega żeby trafić trend i wycisnąć z niego wszystko. Teraz już zostały ochłapy może spadnie a może nie musztarda po obiedzie. Płaski zgarnął 60k w kilka dni... i to są zyski którymi można się pochwalić.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

MR. D pisze:Zyski z DAX to zgarnął Plaski bo po pierwsze zaryzykował, po drugie nie połasił się na kilka a później kilkanaście procent zysku tylko zaczął piramidować. Właśnie na tym to polega żeby trafić trend i wycisnąć z niego wszystko. Teraz już zostały ochłapy może spadnie a może nie musztarda po obiedzie. Płaski zgarnął 60k w kilka dni... i to są zyski którymi można się pochwalić.
:564: :564: :564:
I nie bał się i nie pakował eLek bo wiedział gdzie jest szczyt.
I jak widać czasami gra "pod prąd" się opłaci bo idą wyżej wyżej, podłącza się coraz więcej ludzi (no bo rośnie), i już 90% forexu zapakowane w L, no to jebuttttt ! ;D
I nie pomoże tłumaczenie, że drukowana kasa pompowana w daxa i blablabla.... pierrrrdut i już. Z hukiem.

na mForex Market Sentiment: 85% zapakowanych w L na DAX :d

Aczkolwiek mimo to ja nadal wolę "małą łyżkę". Dlaczego? Bo dziś zarobię 60K, a jutro stracę 100K. I po co mi to?
Wolę sobie zarobić te 60K na przykład w kilka miesięcy.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

nie szedł pod prąd ;-) zaryzykował i mogło go wywalić.. ale trafił nie wiadomo ile razy wcześniej próbował, ale ważne że jak trafił to się nie podniecił że ma 4 czy 9 procent tylko cisnął dalej.. zrobił 60% depo bo taką mu rynek stworzył możliwość i on ją wykorzystał. W książkach uczą takich idiotyzmów że się płakać chce, sam wiesz ile ich przeczytałem i to wszystko bez sensu no może wyjątek to Murphy. Magiczne hasła i dobre rady, książki po 300 stron nic nie wnoszące. Ważne żeby trafić i tyle. Gdybym grał tak jak teraz to przy trendach jesieno-zimowych miałbym depo że aż miło, ale nie grałem tymi książkowymi pierdołami 0,3 lota na 10 000 pln i wyciągałem po kilka procent bez sensu totalnie. Co do DAX to najlepsze będzie stwierdzenie kupuj tanio, ale nie jak tanieje - książkowy slogan ale mega trafny ;-)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

TsunamiPL pisze: Ucinam stratę dość szybko, ale potencjalne zyski z s są dzisiaj ogromne.
Potencjalne zyski - czyli siedziałeś i patrzyłeś w monitor jak dax spada i nic nie zrobileś, tak?
No bo "potencjalne zyski" to nie są zyski.
W poniedziałek dax spadnie do ok. 11500, a potem ludzie zaczną pakować S więc odbije.
A docelowo myślę, że zobaczymy nawet lekko poniżej 10000, choć ja celuję w poziom 10400 (mi wystarczy), a potem będę też stał i patrzył :mrgreen:

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

A odnośnie procentów to tak jak w tym dowcipie co dwóch kumpli rozmawia. Jesteś na plusie ? pewnie że jestem aż 10% No to super, ale jak zrobiłeś 10% w dwa dni ? Pierwszego straciłem 90%, ale drugiego zarobiłem 100% ;-)

Dlatego ja wolę posługiwać się sumami a nie procentami ;-)

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

Ciekawie się robi na GBPUSD.... szansa na tworzenie oRGR?
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze:
Pewnie, że możemy :) :564:
Pytanie gdzie jest granica spadku edka gdzie wszyscy zaczną pakować eLki. Kto wtedy będzie tracił na FX ?
Ty naprawde uwazasz ze na jakimkolwiek instrumencie jest takie miejsce gdzie wszyscy ida w jedna strone? Jesli tak to musisz sie jeszcze bardzo duzo uczyc...bardzo duzo... Nawet jak Tobie sie bedzie wydawalo ze edek na parytecie bedzie atrakcyjny to ktos inny z trendem wejdzie w dol... podobnie przy kazdym innym poziomie...

a wiesz dlaczego? dlatego ze jeden podejmie decyzje na L w srednim terminie, inny na S w dlugim a jeszcze inny poskalpuje w obie strony w krotkim terminie... i nie ma znaczenia poziom bo to co dla srednio i krotkoterminowca jest sufitem dla dlugoterminowca moze byc podloga...

jeden rzuci moneta, inny spojrzy na fazy ksiezyca, a jeszcze inny zobaczy spadajaca gwiazde... tak to dziala... kazdy ma inna metode i kazdy inna geneze wejscia w rynek
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Żaba co byś zrobił gdyby ropa spadła na 5$, a edek na 0.10 ? nadal pakowałbyś eSki? I tylko o to mi chodziło.

Co innego np spółki na giełdzie. jakaś spółka plajtuje i akcje lecą na łeb na szyje, spadają do 1 grosza za akcje, aż w końcu są wycofane z notowań i akcjonariusze są w czarnej d....
:)

Ropa po $25 spowodowałaby 99% L, musieliby spuścić na 15$ żeby ich przewieźć.... To już by sie mogło nie udać.

Co do edka to oczywiście jest inaczej bo pary walutowe to nie surowce....
na spadek edka patrzą ludzie przez pryzmat QE....
mi tam naprawdę wisi czy edek będzie róśł czy spadał - mogę się podłączyć zarówno do L jak i do S.
Jednak aktualna sytuacja (fundamenty jak np wyjście Grecji - spowoduje umocnienie euro), skłania mnie do bycia bykiem. I tyle w temacie.

już widzą 3.80 na eur/pln
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Kuczyns ... 49438.html

prognozy o parytecie w czerwcu, a o 0.90 na koniec 2015 roku na edka - prognozy goldmanów i innych, były takie na początku tego roku?

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze:Żaba co byś zrobił gdyby ropa spadła na 5$, a edek na 0.10 ? nadal pakowałbyś eSki? I tylko o to mi chodziło.
a ja Ci tlumacze ze wcale tak by nie bylo... dlatego ze krotkoterminowca nie interesuje to ze przez 3 miesiace od poziomu 5$ ropa by rosła tylko to jak wejsc w pozycje na godzine, kilka-kilkanascie minut... i tak samo jak sa kupujacy i sprzedajacy po 50$ tak samo sa po 5$....Patrzysz przez pryzmat dlugiego terminu tylko piszac ze 99% byloby za L...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

atlanticos pisze:
highend pisze:Żaba co byś zrobił gdyby ropa spadła na 5$, a edek na 0.10 ? nadal pakowałbyś eSki? I tylko o to mi chodziło.
a ja Ci tlumacze ze wcale tak by nie bylo... dlatego ze krotkoterminowca nie interesuje to ze przez 3 miesiace od poziomu 5$ ropa by rosła tylko to jak wejsc w pozycje na godzine, kilka-kilkanascie minut... i tak samo jak sa kupujacy i sprzedajacy po 50$ tak samo sa po 5$....Patrzysz przez pryzmat dlugiego terminu tylko piszac ze 99% byloby za L...
Tak już mam. Lubię długo :d :564:

Zablokowany