ale czy to ważne dlaczego? już spadłhomar pisze:Damian77 pisze:homar pisze:a najciekawsze jest to , że serwisy giełdowe, te oficjalne milczą.... z jednej strony by ni robić paniki a z drugiej bo anale kombinują z uzasadnieniem
ale o czym milczą?
milczą znaczy brak analiz i opisów aktualnej sytuacji, normalnie tego mnóstwo na parkiecie etc
np. Dziś Dax spadł 3%.. bo???
DayTrading: Piątek 17.04.2015
Re: DayTrading: Piątek 17.04.2015
Bo ja mu kazałemhomar pisze: milczą znaczy brak analiz i opisów aktualnej sytuacji, normalnie tego mnóstwo na parkiecie etc
np. Dziś Dax spadł 3%.. bo???

narysowałem to fibo co pokazywałem kilka razy (że szczyt = F423 i lecimy na F261), więc sie słucha.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
DAX powód spadku -nie gram na tym zerknąłem z ciekawościhighend pisze:Bo ja mu kazałemhomar pisze: milczą znaczy brak analiz i opisów aktualnej sytuacji, normalnie tego mnóstwo na parkiecie etc
np. Dziś Dax spadł 3%.. bo???![]()
![]()
![]()
narysowałem to fibo co pokazywałem kilka razy (że szczyt = F423 i lecimy na F261), więc sie słucha.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

A teraz tak: DAX ma na weekly wybitnie dobitne objęcie BESSY (świeca czarna zakrywa mocno poprzednią dużą).
Tylko pytanie co z monthly? Jakieś DOJI narysujemy?

to akurat motyl;)highend pisze:może być
Kolega Merlin to czarodziej nietoperzy
A teraz tak: DAX ma na weekly wybitnie dobitne objęcie BESSY (świeca czarna zakrywa mocno poprzednią dużą).
Tylko pytanie co z monthly? Jakieś DOJI narysujemy?bo jeśli i monthly miałaby zakryć na czarno poprzednią monthly to dax by musiał zjechac na 11.000 równe do końca przyszłego tygodnia.
Nakiwi fajnie harmonijki grają

Ostatnio zmieniony 17 kwie 2015, 19:29 przez santo, łącznie zmieniany 1 raz.
Nauka nauka nauka....... 

-
- Gaduła
Dobrze ze moje S na edku wybiła bo Ciagną go ładnie w góre
- grzelulukas
- Gaduła
Jak dla mnie to widmo wiszące nad Grecją, zero konkretów. Do dzisiaj coś tam mieli ustalić? Wcale się nie dziwie, że to dołuje, naprawdę ciekawe co tam jutro Draghi powie.
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"
A jestem ciekaw tego co z edkiem. Na wyższych interwałach rysuje się wielki trójkąt (od szczytow 1,105 i ostatnich dołków poczynając od marca). Zatem jeszcze trochę miejsca na wzrosty dla edka, a potem co? Dalsza zabawa góra/dół? (co uważam za prawdopodobne) Czy raczej spadki od poniedziałku, choć dziś jak widać wsparcie 1,076 trzyma? Luka pewnie będzie up, ale niewielka (do 10 pipsów jak sądzę).
Jak dla mnie, jesteśmy w punkcie, w którym ciężko określić kierunek.
teraz coś dla odważnych ale uwag dosyć wysoki TF euro-gbp
aż korci by otworzyć L
trzeba obserwować 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
dla mnie sprawa jest dość jasna: jeśli nie pogłębią LOW edka (1.048xx to było?) to idziemy up. Kropka i basta.Mat2314 pisze:A jestem ciekaw tego co z edkiem. Na wyższych interwałach rysuje się wielki trójkąt (od szczytow 1,105 i ostatnich dołków poczynając od marca). Zatem jeszcze trochę miejsca na wzrosty dla edka, a potem co? Dalsza zabawa góra/dół? (co uważam za prawdopodobne) Czy raczej spadki od poniedziałku, choć dziś jak widać wsparcie 1,076 trzyma? Luka pewnie będzie up, ale niewielka (do 10 pipsów jak sądzę).
Widać że chcą do góry i wszyscy to widzą - zrobią więc pewnie jeszcze jakąś czystkę ze zjazdem na dołki - tak myślę.
A wiecie czemu tak myślę? Już pisałem na przykładzie ropy. Co by było gdyby edek spadł na parytet albo niżej? Kto by wtedy pakował eSki ? Zapewne już nikt. Nie może być tak, ze wszyscy zarobią (wtedy by pewnie każdy L wrzucał).
To samo ropa - co by było jakby spadła na 25-30 ? każdy by się zapakował w L bez wyjątku. A tak wypchali ludzi bez mydła.