Wielki Wybuch
Re: Wielki Wybuch
oraz DAX - z opisami i przemyśleniami.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Myślę że patrzenie na monthly to już przesada, bo prawda jest taka, że jak byś złapał pewnie te dolne szczyty to to fibo na 400+ by już dawno wybite było.highend pisze:oraz DAX - z opisami i przemyśleniami.
Ewentualnie sprawdź jak sięcena zachowywała na tamtych dołkach.
Kolejna eSka na edku. TP sobie obrałem przy fibo-metodzie highenda.
Najbardziej mnie ciekawi to, że generalnie fibo 261.8 pokryło się z okrągłym poziomem.
W tych okolicach przy tym trendzie i bez fibo bym wiał.
Kolejny plus dla tej metody wyznaczania TP.
Najbardziej mnie ciekawi to, że generalnie fibo 261.8 pokryło się z okrągłym poziomem.
A jaka ładna reakcja na poziom f161Mpapiez pisze:Kolejna eSka na edku. TP sobie obrałem przy fibo-metodzie highenda.

Branie TP na 261 zamiast na 423 ma ta zaletę, ze czasami f423 = f261 i dalej nie idzie. A to dlatego, ze zabrana świeca moze przypadkiem byc za duża. Nie wiem jak to lepiej wyjaśnić, ale MPapiez dobrze to wykombinował.
W tym przypadku wyglada, ze jednak doleci do f423

Szybko się rozwijasz, gratuluję. Ze składni wynika, że jesteś na etapie podstawówki a tu mitoman. Znasz takie słowo czy znalazłeś w necie i tak ładnie do wątku pasowało? W takich ludziach jest przyszłość najpierw czytanie, pózniej pisanie może i liczyć cię nauczą. Jak tak dalej pójdzie to mense masz jak w bankuhhhllllh pisze:Greenhaze on nawet nie wie jak fibo rozciagac ale niedzwiedz mi cos uswiadomil na pw po co ich atakowac niech zyja w swoim mitomanskim swiecie i zdechna smiercia naturalna

Raczej nie doleci, azjaci według mnie podbiją do góry.highend pisze:A jaka ładna reakcja na poziom f161Mpapiez pisze:Kolejna eSka na edku. TP sobie obrałem przy fibo-metodzie highenda.
Kolejny plus dla tej metody wyznaczania TP.![]()
Branie TP na 261 zamiast na 423 ma ta zaletę, ze czasami f423 = f261 i dalej nie idzie. A to dlatego, ze zabrana świeca moze przypadkiem byc za duża. Nie wiem jak to lepiej wyjaśnić, ale MPapiez dobrze to wykombinował.
W tym przypadku wyglada, ze jednak doleci do f423w dół jeszcze trochę. Obserwujmy wiec.
Te czerwone linie które namalowałem oznaczają dość ważne rejony i zejście poniżej nich to byłby niemal pewny powrót na retest 1.06, no ale zobaczymy.
Co do tego F261, tak jak pisałem ja nie tyle kombinowałem, co po prostu sprawdziłem swoje zagrania historyczne i wyszło mi że optymalnym punktem wyjść z moich transakcji byłoby F261.
Powiem inaczej, nie testowałbym tego na żywca dziś że tak powiem, gdyby mi troszkę kopara nie opadła, gdy cofnałem wykres w lewo. Na razie jako narzędzie do wyznaczania TP spisuje się ta metoda całkiem dobrze.
Poniżej jeszcze eLka którą sobie wziąłem. Normalnie jak bym dziś patrzyl na wykres, to widzę flage i celował bym w cholere wyżej, no ale fibo pokazuje cel niższy. Zobaczymy. Po ewentualnym wybiciu można wziąć przecież nowe wejście i nowy cel

Zauważ na swoim Ostatnim wykresie ze f423 wypada idealnie tam gdzie dzisiejszy szczyt. Znalazłeś równowagę

Jeśli dołek sie potwierdzi wtedy mozna faktycznie dopasować wykres ( co wielu mi zarzucało ze robię). Czyli tak namalować aby f0 było na szczycie a f423 na dołku. Po co? Po to żeby sprawdzić jak dana para reaguje na poprzednie poziomy fibo. I zastosować w przyszłości. Schematy sa powtarzalne.
I poszli na f423 na m15 gdzie sa obecnie. Poza tym jest przebite co sugeruje ze pójdą niżej....widzisz jak działa 

Highend. Postanowilem ze nie bede ci juz zasmiecal watku jesli sobie tego nie zyczysz. Napisze na koniec tylko jedna rzecz. Ta cala agresja wobec twojego sysa nie byla bez powodu. Ja przezylem na tym forum kilka osob ktore robily tak jak ty - sam kiedys mialem podobne rozkminy. Wiec ani nic nie wymysliles, ani dadas nie wymyslil. Wiele osob tak klikalo i nie ma ich juz wsrod nas. Bezsensownosc tego systemu zostala juz udowadniana kilkanascie razy - ba, nawet sam dadas pisal o nim ze jest bezsensu i ze dziala tylko w omreslonych warunkach a ty tak go ubostwiasz. Nie wiem czemu nie jestes w stanie do dzisiaj tego zrozumiec.
Koncze wywod i pisanie z toba.
3maj sie i powodzenia.
Koncze wywod i pisanie z toba.
3maj sie i powodzenia.
Mpapiez - teraz sprawdzilem na kompie, że to F423 nie jest przebite... ale nadawało się do TP idealnie 
I co najważniejsze jest reakcja.
Nic już nie chciałem pisać wczoraj, ale zabrałeś fibo wzrostowe od złej świecy - jej kształt (i kolor) świadczył, że polecimy niżej, no a poza tym fibo wyznaczone też to pokazywało - co więcej, byliśmy już pod F261 jak wrzucałeś longa.
To był ładny setup ze spełnionymi warunkami (m. in. odbicie od F161).

I co najważniejsze jest reakcja.
Nic już nie chciałem pisać wczoraj, ale zabrałeś fibo wzrostowe od złej świecy - jej kształt (i kolor) świadczył, że polecimy niżej, no a poza tym fibo wyznaczone też to pokazywało - co więcej, byliśmy już pod F261 jak wrzucałeś longa.
To był ładny setup ze spełnionymi warunkami (m. in. odbicie od F161).
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2015, 07:56 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.