DayTrading: Wtorek 14.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 kwie 2015, 00:00

Wzrost
11
30%
Bez zmian
5
14%
Spadek
21
57%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 14.04.2015

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Dotknąłeś sedna każdy mógł zwrócić uwagę, ale zrobiłeś to ty to tylko potwierdza to o czym pisałem wcześniej. Nie jesteś moim faworytem to prawda, co więcej nie lubię cię. Wszystkich tylko obrażasz i uważasz się za wielkiego tradera a nie pokazujesz kompletnie nic poza czepianiem się, obrażaniem i robieniem z ludzi idiotów. W nosie mam to co o mnie myślisz tak samo jak twoje uwagi. Popatrz na Atlanticosa, Niemiaszka czy Melpomenę i może dostrzeżesz co oni sobą reprezentują a co reprezentujesz sobą ty. Nawet Nowego mieszasz z błotem choć nie dorastasz mu do pięt.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

MR. D pisze:Dotknąłeś sedna każdy mógł zwrócić uwagę, ale zrobiłeś to ty to tylko potwierdza to o czym pisałem wcześniej. Nie jesteś moim faworytem to prawda, co więcej nie lubię cię. Wszystkich tylko obrażasz i uważasz się za wielkiego tradera a nie pokazujesz kompletnie nic poza czepianiem się, obrażaniem i robieniem z ludzi idiotów. W nosie mam to co o mnie myślisz tak samo jak twoje uwagi. Popatrz na Atlanticosa, Niemiaszka czy Melpomenę i może dostrzeżesz co oni sobą reprezentują a co reprezentujesz sobą ty. Nawet Nowego mieszasz z błotem choć nie dorastasz mu do pięt.
Oj zazdrosniku ty jeden... Bije od ciebie piana na kilometr. Znowu klania sie czytanie ze zrozumieniem bo:
1. Nie obrazam wszystkich
2. Przynajmniej kilka razy w tygodniu wrzucam screeny z pozycjami - zbierz do kupy, poobserwuj
3. Zwracam uwage na lamerstwo i brak checi do nauki
4. Zwrocenie ci uwagi pitwierdza twoja regule - w czym? Nie umiesz przyjac na klate krytyki?
5. Nigdy nie zrobilem, nie robie i nie zrobie z siebie wielkiego tradera. Wylapuje tylko nonsensy patologiczne i mieszam z gownem bo nie lubie glupoty.
6. Ja tez mam w nosie co o tobie mysle. Ziom - a czy ja kiedys cos napisalem na twoj temat? Nie interesuje mnie to bo w kwestii forexu akurat juz udowodniles ze nie ma o czym z toba pogadac.
7. Nigdy nie interesowalo mnie lubienie cie ani nikogo z tego forum tak samo ja nie potrzebuje byc lubianym. Jesteamy w pracy i nie mamy sie tu lubic tylko pracowac dlatego glupote trzeba tepic.
8. Skad wiesz komu dorastam do piet a komu nie skoro mnie nie znasz?
9. Czemu w kazdym kokejnym poscie zmieniasz temat dyskusji?
10. Czemu ignorujesz to co pisze i jednoczesnie mi odpisujesz?
11. Czemu mnie atakujesz wszystkim co sie da od 10 minut po tym jak podwazylem sens twoich slow?

Awatar użytkownika
ginette
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ginette »

MR. D pisze:Dotknąłeś sedna każdy mógł zwrócić uwagę, ale zrobiłeś to ty to tylko potwierdza to o czym pisałem wcześniej. Nie jesteś moim faworytem to prawda, co więcej nie lubię cię. Wszystkich tylko obrażasz i uważasz się za wielkiego tradera a nie pokazujesz kompletnie nic poza czepianiem się, obrażaniem i robieniem z ludzi idiotów. W nosie mam to co o mnie myślisz tak samo jak twoje uwagi. Popatrz na Atlanticosa, Niemiaszka czy Melpomenę i może dostrzeżesz co oni sobą reprezentują a co reprezentujesz sobą ty. Nawet Nowego mieszasz z błotem choć nie dorastasz mu do pięt.

Panowie zamiast się kłócić powiedzcie lepiej jak sobie radzić z emocjami podczas tradingu..
Cholera mnie bierze że każdego dnia widzę co się dzieje na wykresie, nawet jestem w stanie przewidzieć jakiś nieduży ruch a jednak zawsze podpalam się chwilą i robię na opak :cry:
Nie chcę się poddawać tak szybko, ale coś czuję że to nieuchronne. Jak zarabiam to się nie cieszę, a jak tracę to się zalewam.. Gdzie tu logika i sposób..
W chmurach siła :wink:

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

ginette pisze: Panowie zamiast się kłócić powiedzcie lepiej jak sobie radzić z emocjami podczas tradingu..
Cholera mnie bierze że każdego dnia widzę co się dzieje na wykresie, nawet jestem w stanie przewidzieć jakiś nieduży ruch a jednak zawsze podpalam się chwilą i robię na opak :cry:
Nie chcę się poddawać tak szybko, ale coś czuję że to nieuchronne. Jak zarabiam to się nie cieszę, a jak tracę to się zalewam.. Gdzie tu logika i sposób..
Zmniejsz pozycję, bo to zmniejsza stopień zaangażowania emocjonalnego.
Rada najprostsza, a zarazem skuteczna.

Jeszcze jest parę innych kwestii, które mógłbym zasugerować, ale są dość sytuacyjne.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ujek h4 - do momentu wyjscia dolem z flagi L w grze, ale potem juz IMO tylko jeden kierunek bedzie obowiazywał. Wczoraj pisałem ze brakuje mi jeszcze jednego ruchu w dol jako albo fala 5 w A albo jako C... Obecnie wszystkie S pozamykalem i mysle nad ustawieniem oczekujacych pod flagą w okolicach 118.80 bo stamtad już ciężko bedzie wrócic...

https://www.tradingview.com/x/E5wac4K3/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
ginette
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ginette »

Mat2314 pisze:
ginette pisze: Panowie zamiast się kłócić powiedzcie lepiej jak sobie radzić z emocjami podczas tradingu..
Zmniejsz pozycję, bo to zmniejsza stopień zaangażowania emocjonalnego.
Rada najprostsza, a zarazem skuteczna.

Jeszcze jest parę innych kwestii, które mógłbym zasugerować, ale są dość sytuacyjne.[/qu

To jest niewątpliwie słuszna uwaga.. :roll:
Forex czasami faktycznie przypomina jazdę samochodem..tak kiedyś wyczytałem
W chmurach siła :wink:

Zablokowany