DayTrading: Wtorek 14.04.2015
Re: DayTrading: Wtorek 14.04.2015
50 fibo fali 3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
wrzucałem wczoraj dolar index z wyznaczonym zasięgiem na DSWS.
ponawiam to samo i co widać? Ano że sie sprawdziło
Pisałem, że jak świeca D się zamknie tak jak wygląda to będzie spadająca gwiazda. I tak tez się stało.
-- Dodano: 14 kwie 2015, 16:04 --
ponawiam to samo i co widać? Ano że sie sprawdziło

Pisałem, że jak świeca D się zamknie tak jak wygląda to będzie spadająca gwiazda. I tak tez się stało.
-- Dodano: 14 kwie 2015, 16:04 --
Chyba każdy widzi, że jeśli edek wywali 1.10 na UP to będzie to oznaczało nic innego tylko... trend wzrostowy na edku.As7 pisze:Kopanie się z edem.spontfx pisze:A co ja pisalem wczesniejkonn365 pisze:ktoś tu mówił, że Edek może przebić dzisiaj 1.07
gratulacje za typ
Teraz tydzien dwa 1.11 i 1.14
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/112665
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Nie róbcie sobie jaj... Edek jest na 1.07. Nawet jak odbije jeszcze 500 pipsów w górę to nie będzie to oznaczać trendu wzrostowego ;D Swoją drogą to dzisiejsze odbicie było potrzebne przed ECB które Edka zdołuje w przepaść.
BTW. Zaczynamy powoli rajd do dzisiejszych poziomów z rana tak na marginesie....
BTW. Zaczynamy powoli rajd do dzisiejszych poziomów z rana tak na marginesie....
Na index dolara robi sie 3 fala
no i co z tą ropą? kupuj plotki?
sprzedawaj fakty?
Takie newsy negatywne dla ropy, a ona rośnie? no coś nie halo 
ponad 53 WTI i chce dalej na UP. średnie aż do H4 są po L stronie mocy włącznie z EMA200. Poziom 54 coraz bliżej.

ponad 53 WTI i chce dalej na UP. średnie aż do H4 są po L stronie mocy włącznie z EMA200. Poziom 54 coraz bliżej.
Pozycje właśnie zamknięte:Woolf pisze:otwarcie
SELL na GBP/JPY @ 176,53 SL 176,95
SELL EUR/NZD @ 1,4167 SL 1,4212
Rzeźnik po 176,18 +35 pipsów
Eurnzd po 1,4148 + 19 pipsów
Kończę dzień...
- klimokrates
- Pasjonat
500 pips w górę ? to kiedy dla Ciebie zaczyna się wzrostowy? powyżej 1.40 ? Rozumiem, że przepaścią jest wtedy 0.980? "Nie róbcie sobie jaj"Kusus pisze:Nie róbcie sobie jaj... Edek jest na 1.07. Nawet jak odbije jeszcze 500 pipsów w górę to nie będzie to oznaczać trendu wzrostowego ;D Swoją drogą to dzisiejsze odbicie było potrzebne przed ECB które Edka zdołuje w przepaść.
Rajd? rozumiem, że zapinamy pasy i przed 18 tą wracamy do rannych poziomów?Kusus pisze:BTW. Zaczynamy powoli rajd do dzisiejszych poziomów z rana tak na marginesie....
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
Swieca D dzisiejsza na Gold.
Jesli tak sie zamknie jak wyglada.....
Jesli tak sie zamknie jak wyglada.....

koledze się pipsy z pkt pomyliły ;-)klimokrates pisze:500 pips w górę ? to kiedy dla Ciebie zaczyna się wzrostowy? powyżej 1.40 ? Rozumiem, że przepaścią jest wtedy 0.980? "Nie róbcie sobie jaj"Kusus pisze:Nie róbcie sobie jaj... Edek jest na 1.07. Nawet jak odbije jeszcze 500 pipsów w górę to nie będzie to oznaczać trendu wzrostowego ;D Swoją drogą to dzisiejsze odbicie było potrzebne przed ECB które Edka zdołuje w przepaść.
Rajd? rozumiem, że zapinamy pasy i przed 18 tą wracamy do rannych poziomów?Kusus pisze:BTW. Zaczynamy powoli rajd do dzisiejszych poziomów z rana tak na marginesie....
1. Nie. Nie pomyliły mi się. Na Edku poziom wyższy o 500 czy 1000 pipsów może oznaczać korektę trendu spadkowego a nie trend wzrostowy bo jak mniemam miałeś na myśli trend spadkowy który trwa od 10 miesięcy. A więc Edek do 1.15 czy 1.18 może równie dobrze robić dużą korekcyjną falę w trendzie spadkowym przez kolejnym spadkiem czyli kontynuacją.jabada pisze:koledze się pipsy z pkt pomyliły ;-)klimokrates pisze:500 pips w górę ? to kiedy dla Ciebie zaczyna się wzrostowy? powyżej 1.40 ? Rozumiem, że przepaścią jest wtedy 0.980? "Nie róbcie sobie jaj"Kusus pisze:Nie róbcie sobie jaj... Edek jest na 1.07. Nawet jak odbije jeszcze 500 pipsów w górę to nie będzie to oznaczać trendu wzrostowego ;D Swoją drogą to dzisiejsze odbicie było potrzebne przed ECB które Edka zdołuje w przepaść.
2. Dlaczego przed 18 mamy wracać do porannych poziomów? Napisałem, że wracamy do parytetu - nie napisałem, że to musi stać się dzisiaj tylko np. w ciągu najbliższych 20 godzin. Oznaczało to jednak iż oczekuję, że edek będzie spadał i zaliczy w ciągu najbliższego czasu poziom z rana.