Może wybicie overbalans czy jak to się tam pisze. Czyli największej korekty w aktualnym trędzie.melpomena pisze:Ja bym brała pod uwagę moment, w którym następuje wybicie ograniczenia kanału (górnego - w trendzie spadkowym, dolnego - w trendzie wzrostowym), ale tipsów nie dam sobie za to obciąć.highend pisze:To może inaczej: kiedy korekta danego trendu zmienia się w trend odwrotny?
czyli kiedy ewentualna korekta trendu spadkowego edka będzie mogła być nazwana trendem wzrostowym?
DayTrading: Wtorek 14.04.2015
Re: DayTrading: Wtorek 14.04.2015
MERLIN pisze:jesteś pewny na 100 procent -zobaczymy co dalej wykombinująkonn365 pisze:w ciągu najbliższych 2-3h musi spaść min. 1/3 tego co wzrosło.. takie są prawa naturykk.dreamer pisze:czyli na edku teraz sru w dół?
patrząc na twoje analizyto jestem pewny. Grubi wstają rano i dzwonią do siebie a co tam dziś namalujemy - krabik czy motylek

Nauka nauka nauka....... 

- grzelulukas
- Gaduła
Wątpię, żeby to było można złapać w jakieś precyzyjne OBIEKTYWNE ramy. Wszystko zależy od SUBIEKTYWNEJ oceny osoby, która na to patrzy. Problem zaczyna się już z jednoznacznym określeniem aktualnego trendu na danym instrumencie, nawet pozornie obiektywna średnia krocząca jest zależna o człowieka, który ustawia perdios według swojej SUBIEKTYWNEJ oceny.mrugacz pisze:Może wybicie overbalans czy jak to się tam pisze. Czyli największej korekty w aktualnym trędzie.melpomena pisze:Ja bym brała pod uwagę moment, w którym następuje wybicie ograniczenia kanału (górnego - w trendzie spadkowym, dolnego - w trendzie wzrostowym), ale tipsów nie dam sobie za to obciąć.highend pisze:To może inaczej: kiedy korekta danego trendu zmienia się w trend odwrotny?
czyli kiedy ewentualna korekta trendu spadkowego edka będzie mogła być nazwana trendem wzrostowym?
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"
jak matematyka może być subiektywna?grzelulukas pisze:
Wątpię, żeby to było można złapać w jakieś precyzyjne OBIEKTYWNE ramy. Wszystko zależy od SUBIEKTYWNEJ oceny osoby, która na to patrzy. Problem zaczyna się już z jednoznacznym określeniem aktualnego trendu na danym instrumencie, nawet pozornie obiektywna średnia krocząca jest zależna o człowieka, który ustawia perdios według swojej SUBIEKTYWNEJ oceny.
Są jasno określone matematyczne metody wyznaczania trendu. Problemem może być PRZEWIDYWANIE przyszłego trendu, ale obecny jest jasny. Dla nieuków proponuję najpierw zaznajomić się np. z tą prezentacją: http://www.wszim-sochaczew.edu.pl/downl ... sowych.ppt
Jedynie dyskusyjna pozostaje kwestia wyznaczenia (wybrania) okresu czasowego dla jakiego wyznaczamy trend. Zależne jest to od tego na jakim interwale gramy - trend powinniśmy wyznaczać na interwale 4x większym. Czyli jeśli gramy na H1 - trend wyznaczamy na H4, jeśli gramy na m15, trend wyznaczamy na H1.
Tylko ze takie podejscie do niczego nie prowadzi z 2 wzgledow:atlanticos pisze:wystarczy doprecyzowac interwal... korekta tez jest trendem tylko na innym interwaleMat2314 pisze:
To są wszystko pojęcia nieostre. Co osoba to inny pogląd.
Teoretycznie warto by to doprecyzować, by uniknać konfliktów o formułki, ale pewnie nic nie ustalisz
- zawsze jest jakas korekta korekty
- jak wchodzisz w pozycje to na okreslonym interwale bo wyznaczasz jej zasieg. Nie powiesz mi chyba ze analizujac trend spadkowy od sierpnia patrzysz na h1 martwiac sie ze cena zrobila 200 pipsow korekty lub odwrotnie. Bez sensu.
O zmianie trendu decyduje mocny fundament. To co jest na wykresach jest tylko jego skutkiem.
Heh.MR. D pisze:O zmianie trendu decyduje mocny fundament. To co jest na wykresach jest tylko jego skutkiem.
Nie ma to nic wspolnego z dyskusja. Przeczytaj o czym piszemy i dopiero sie wypowiadaj.
Rozmawiamy o technicznym aspekcie zmiany trendu. Po pierwsze nie dotyczy to rundamentow bo to inny temat rozmowy a po drugie nawet jesli to nie ma znaczenia bo to ty dostosowujesz sie rynku a nie na odwrot.
Polecam przeczytac ponownie i ze zrozumieniem ostatnie 3 strony watku.
Ta Twoja megalomania jest już naprawdę mecząca. Sądzisz, że jesteś dla mnie autorytetem? Jeśli tak to jestes w głębokim błędzie. Autorytet buduje sie czynami a nie udowadnianiem wszystkim na około, że są idiotami. Masz jakieś kompleksy? Pytam z ciekawości bo takie postępowanie cechuje małych ludzi.Kusus pisze:Heh.MR. D pisze:O zmianie trendu decyduje mocny fundament. To co jest na wykresach jest tylko jego skutkiem.
Nie ma to nic wspolnego z dyskusja. Przeczytaj o czym piszemy i dopiero sie wypowiadaj.
Rozmawiamy o technicznym aspekcie zmiany trendu. Po pierwsze nie dotyczy to rundamentow bo to inny temat rozmowy a po drugie nawet jesli to nie ma znaczenia bo to ty dostosowujesz sie rynku a nie na odwrot.
Nie moj problem ze masz problemy z czytaniem. Najpierw powiedziales cos nie na temat a jak ci zwrocilem uwage to rzuciles sie na mnie z morda. I co to ma wspolnego z tym czy sadze ze jestem tu autorytetem? Co ma wspolnego jedno z drugim? Masz problem z dialogiem czy ze sluchaniem? Czemu mnie wlasnie zaatakowales tysiacem innych rzeczy nie zwiazanych w ogole z dyskusja? Uwage moglby ci zwrocic ktokolwiek, nawet moja ciocia po bibliotekoznastwie. Bo zwyczajnie zupelnie NIE ZROZUMIALES o czym piszemy i w dodatku to co napisales bylo bzdura.MR. D pisze:Ta Twoja megalomania jest już naprawdę mecząca. Sądzisz, że jesteś dla mnie autorytetem? Jeśli tak to jestes w głębokim błędzie. Autorytet buduje sie czynami a nie udowadnianiem wszystkim na około, że są idiotami. Masz jakieś kompleksy? Pytam z ciekawości bo takie postępowanie cechuje małych ludzi.Kusus pisze:Heh.MR. D pisze:O zmianie trendu decyduje mocny fundament. To co jest na wykresach jest tylko jego skutkiem.
Panowie! Dajcie sobie na wstrzymanie. Forex się kręci. Zamiast pomagać sobie w zarabianiu pieniędzy wy gadacie o d..e Maryny. Jestem poczatkujący i Wasze, doświadczonych, uwagi co do sytuacji na rynku są mi pomocne w zrozumieniu forex-u.