DayTrading: Wtorek 14.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 kwie 2015, 00:00

Wzrost
11
30%
Bez zmian
5
14%
Spadek
21
57%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 14.04.2015

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Kusus pisze:Brawo za projekcje i przede wszystkim jesli ktos na podstawie swojej projekcji wszedl i zgarnal edka po 1.0700.
Ale teraz moga sie wszyscy zdziwic jak edek wroci do poziomow z rana :D

Siedze w longu na UJ od 119.11.
I w shorcie na edku od 1.07.

Obie pozycje na BE.
mowilem ze po 1.07 weźmiesz w tym tygodniu ;) ja dzis zamknalem eski na ujku i po wybiciu rgra na edku L tez dal zarobic choc czesc transakcji z telefonu puszczonych.... zaraz wrzuce pare aktualizacji bo ciekawie jest na kilku parach.... :564:
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2015, 18:38 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

Kusus pisze: 2. Dlaczego przed 18 mamy wracać do porannych poziomów? Napisałem, że wracamy do parytetu - nie napisałem, że to musi stać się dzisiaj tylko np. w ciągu najbliższych 20 godzin. Oznaczało to jednak iż oczekuję, że edek będzie spadał i zaliczy w ciągu najbliższego czasu poziom z rana.
W ciągu 20 godzin, no to faktycznie daytrading. Słowo rajd z Skami pasuje jak ulał.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Na Gold jest jeszcze opcja spadku na 1170. To byłby retest szczytu dużej białej świecy z 18 marca. Na dziennym, ale raczej wątpię ;)

A edek po takiej dziennej świecy hmm.... S ? mi nie pasuje.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2015, 19:38 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

jabada
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jabada »

1. Nie. Nie pomyliły mi się. Na Edku poziom wyższy o 500 czy 1000 pipsów może oznaczać korektę trendu spadkowego a nie trend wzrostowy bo jak mniemam miałeś na myśli trend spadkowy który trwa od 10 miesięcy. A więc Edek do 1.15 czy 1.18 może równie dobrze robić dużą korekcyjną falę w trendzie spadkowym przez kolejnym spadkiem czyli kontynuacją.
2. Dlaczego przed 18 mamy wracać do porannych poziomów? Napisałem, że wracamy do parytetu - nie napisałem, że to musi stać się dzisiaj tylko np. w ciągu najbliższych 20 godzin. Oznaczało to jednak iż oczekuję, że edek będzie spadał i zaliczy w ciągu najbliższego czasu poziom z rana.[/quote]

to nie było do Ciebie,ja zrozumiałem co napisałeś.
tylko twojemu adwersarzowi się pomieniało :-)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

na edku poziom wyższy o 1000 pips będzie oznaczał trend wzrostowy. Koniec i kropka.
Jak ktoś chce może to nazywać korektą spadkowego, ale mi to nie pasuje.

To może inaczej: kiedy korekta danego trendu zmienia się w trend odwrotny?
czyli kiedy ewentualna korekta trendu spadkowego edka będzie mogła być nazwana trendem wzrostowym? Jak edek przebije 1.40 ? No bo chyba tak to wychodzi, że dopiero wtedy ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

dobri, ed d1 po szorty? https://www.tradingview.com/x/WVHYQBeJ/

... ja już jestem :lol:

bless,
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

highend pisze:na edku poziom wyższy o 1000 pips będzie oznaczał trend wzrostowy. Koniec i kropka.
Jak ktoś chce może to nazywać korektą spadkowego, ale mi to nie pasuje.

To może inaczej: kiedy korekta danego trendu zmienia się w trend odwrotny?
czyli kiedy ewentualna korekta trendu spadkowego edka będzie mogła być nazwana trendem wzrostowym? Jak edek przebije 1.40 ? No bo chyba tak to wychodzi, że dopiero wtedy ;)

To są wszystko pojęcia nieostre. Co osoba to inny pogląd.
Teoretycznie warto by to doprecyzować, by uniknać konfliktów o formułki, ale pewnie nic nie ustalisz ;)

Targi
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Targi »

Wy się kłócicie o definicje korekty i jej zasięg a co ja mam powiedzieć? Świeżak. Na forex od dwóch tygodni. Niestety czesto jeszcze emocje podejmują decyzję. Możecie sobie wyobrazić jaką jazde z edkiem miałem przez cały dzień. Bilans z dzisiaj jak na razie 50 pipsów w plecy i sporo doświadczenia (znaczy się popełnionych błędów).
Mamy dość siły by nienawidzić a nie dość aby kochać i wspierać.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Mat2314 pisze:
To są wszystko pojęcia nieostre. Co osoba to inny pogląd.
Teoretycznie warto by to doprecyzować, by uniknać konfliktów o formułki, ale pewnie nic nie ustalisz ;)
wystarczy doprecyzowac interwal... korekta tez jest trendem tylko na innym interwale ;)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

highend pisze:To może inaczej: kiedy korekta danego trendu zmienia się w trend odwrotny?
czyli kiedy ewentualna korekta trendu spadkowego edka będzie mogła być nazwana trendem wzrostowym?
Ja bym brała pod uwagę moment, w którym następuje wybicie ograniczenia kanału (górnego - w trendzie spadkowym, dolnego - w trendzie wzrostowym), ale tipsów nie dam sobie za to obciąć. ;)

Zablokowany