Czas i cierpliwosc.
Widac ze ja maluje na tygodniowym... dziennym czy h4.
A nawet na miesiecznym. Czas to weryfikuje.
Nie mozna byc w goracej wodzie kapanym.
Rzeznika malowalem 2 miesiace temu! I sie sprawdzil idealnie i zmierza imho nawet nizej niz 173.000 ale to sie okaze bo musi jeszcze wsparcie puscic.
Jest na forum dzial DT. Chba sie do niego nie nadaje - wtedy ma sens malowanie na m5 czy m15.
Szkoda ze nie ma na forum dzialu dla trend tradingu z wejsciami na dluzszy termin. Tylko czasami ludzie o tym pisza w swoich dziennikach jak np. Zielona Mgielka i jego Jurnal D1.
Wielki Wybuch
Re: Wielki Wybuch
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Ja tez jestem zwolennikiem fundamentów, ale nie da sie zaprzeczyć, ze coś w tej magicznej liczbie jest. Już Egipcjanie używali złotej liczby podczas stawiania piramid. Współczesne metody pomiarów to wykazały. Troche dziwne bo nie mieli wówczas prawa wiedzieć o jej istnieniu a tym bardziej tak precyzyjnie jej używać podczas wznoszenia piramid a jednak w jakiś nieźrozumialy sposób zachowywali proporcjeZielonaMgielka pisze:highend pisze:Mgiełka - nie szukam graala, pisałem już o tym wielokrotnie. Po prostu myślę, że fibo dokładnie obrazuje zachowania rynku, sprzedających i kupujących i stąd takie zależności i dlatego działa.
Idac Twoim tokiem rozumowania zakladam ze wierzysz w to ze ludzmi kieruje jakas wyzsza sila ktora sprawia ze podswiadomie graja zgodnie z teoria fibonacci. Malo tego nawet naturalne katastrofy nie sa w stanie przeskoczyc tej zaleznoscito ciekawe.
Juz nawet nie bede rozpisywal sie o tym ze sposob w jaki Ty je rysujesz gwarantuje niemal to ze jestes jedyna osoba na rynku ktora to tak robi
Wiara na bok
Moze podejmiesz wiec probe logicznego wytlumaczenia dlaczego Fibo rysowane przez Ciebie obrazuje zachowania rynku
?
Tylko prosze nie tlumacz mi efektu dzialania ale jego przyczyne.

Zadajesz sobie tyle trudu z całą otoczką twojego wątku. Załóż proszę jakieś demo, podepnij je do rachunku i pokaż też słabsze strony swoich decyzji. Będziesz wtedy wiarygodny. Pozdrawiamhighend pisze:Ja widze wykresy dokładnie tak jak ten liść w 01.50 na tym filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=KpBfbzxS1l4
dokładnie tak:
mam 3 rachunki real, w sumie o 2 za dużo. Chcialbym zostawić tylko jeden.FxTag pisze: Zadajesz sobie tyle trudu z całą otoczką twojego wątku. Załóż proszę jakieś demo, podepnij je do rachunku i pokaż też słabsze strony swoich decyzji. Będziesz wtedy wiarygodny. Pozdrawiam
Jak dołożę demo to już się całkiem pogubię.
Chociaz założyłem dzisiaj demo celem potestowania OCT od pana Pierza. Jak na razie rynek nie działa

Nie mam nic przeciw temu nowemu demo. Fajnie byłoby zobaczyć tradin live:) Tym bardziej że jest to demo.
Mr D, prosiłeś o 5 par.
rzeźnika pokazałem już, edka chyba też (choć nie gwarantuję),
zaciekawił mnie EUR/NZD
usiadłem do niego i w 15 sekund namalowałem to (po prostu odruch
):
Na dzień dobry oba fiba mi się złączyły
czy wiarygodne? fibo 100 jest po szczytach kolejnych w obu przypadkach.
Wyjasnienie jest proste:
fibo jasnobrązowe - trend zakończony F423 czerwona linia = ŚCIANA
fibo zgniłozielone - aktualny trend
fibo niebieskie - aktualny trend na mniejszym TF.
oba ostatnie mniej więcej zjeżdżają się w podobnym pukncie - to trzeba dokładniej machnąć.
Jeśli by cena chciała potem zawrócić - to doleci do F261 zgniłozielonego (zielona linia) - jako korekta
Myślę, że aktualne S na tej parze jest OK na kolejne 250 pipsów. Nic tu nie zmieniam bo myślę, że jest git.
rzeźnika pokazałem już, edka chyba też (choć nie gwarantuję),
zaciekawił mnie EUR/NZD
usiadłem do niego i w 15 sekund namalowałem to (po prostu odruch

Na dzień dobry oba fiba mi się złączyły

czy wiarygodne? fibo 100 jest po szczytach kolejnych w obu przypadkach.
Wyjasnienie jest proste:
fibo jasnobrązowe - trend zakończony F423 czerwona linia = ŚCIANA
fibo zgniłozielone - aktualny trend
fibo niebieskie - aktualny trend na mniejszym TF.
oba ostatnie mniej więcej zjeżdżają się w podobnym pukncie - to trzeba dokładniej machnąć.
Jeśli by cena chciała potem zawrócić - to doleci do F261 zgniłozielonego (zielona linia) - jako korekta

Myślę, że aktualne S na tej parze jest OK na kolejne 250 pipsów. Nic tu nie zmieniam bo myślę, że jest git.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2015, 20:48 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziwnie się zachowujesz. Ja nie mam nic do pokazania, nie zakładam dziennika i nie mącę ludziom w głowach. Jeśli uważasz, że masz coś do przekazania to to rób, a jak nie to ... daj sobie spokój.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Może powiem prosto. Pokaż co trzymasz w silosach
Naciski naciski naciski. Dobra zrobimy to konto demo podpięte, zadowolniony? Tylko to OCT poustawiam, a opcji tam milion, a to musi działać i musi być. Ochrona kapitału nawet na demo. Reguły identyczne jak na realu. Czasu potrzebuje troszke.FxTag pisze:Dziwnie się zachowujesz. Ja nie mam nic do pokazania, nie zakładam dziennika i nie mącę ludziom w głowach. Jeśli uważasz, że masz coś do przekazania to to rób, a jak nie to ... daj sobie spokój.
Pozdrawiam.
Problem może być, że szykuje mi się wyjazd do Anglii niebawem na kilka dni - więc cierpliwość (duża) bardzo wskazana.
Nie naciskam. Po prostu gram na foreksie i wiem jak to wygląda.highend pisze:Naciski naciski naciski. Dobra zrobimy to konto demo podpięte, zadowolniony? Tylko to OCT poustawiam, a opcji tam milion, a to musi działać i musi być. Ochrona kapitału nawet na demo. Reguły identyczne jak na realu. Czasu potrzebuje troszke.FxTag pisze:Dziwnie się zachowujesz. Ja nie mam nic do pokazania, nie zakładam dziennika i nie mącę ludziom w głowach. Jeśli uważasz, że masz coś do przekazania to to rób, a jak nie to ... daj sobie spokój.
Pozdrawiam.
Problem może być, że szykuje mi się wyjazd do Anglii niebawem na kilka dni - więc cierpliwość (duża) bardzo wskazana.
Pozdrawiam