Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

freakout pisze:...ale - nurtuje mnie jedna rzecz... dlaczego tak szybko przestawiacie SL na BE?
przedewszystkim chronić kapitał :idea: :!: :!: :!:

w moim przypadku może dlatego, że nie mam czasu pilnować każdego wejścia, bo praca ma wyższy priorytet i jeżeli wszystkie zasady sysa są spełnione to ma być po mojemu, więc minimum to BE + lub TS, a SL 30 to taka ostateczność, zabezpieczenie na coś nieprzewidzialnego a resztę robi MM, żeby się czuć komfortowo i zysk nie był obarczony ciągłym stresem i siwizną :idea:

zarabianie ma dawać przyjemność i satysfakcję a nie powstawać w bólach :d
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

jackub pisze:Tak mi się wydaje że istotą sysa jest nawet kilkukrotne podejście do tego samego tradu w bardzo bezpieczny sposób ...
Się mnie tak wydaje .... :idea:
to jest kolejny element całej układanki, ale żeby biegać to najpierw trzeba się nauczyć chodzić... :idea: :564:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Gdzie zdobyć ten OCT, który automatycznie ustawia TS itd... Bo ten płatny OCT co dawałeś linka - napisałem maila do tego kolegi, ale skrzynka jest nieczynna i email wrócił.
OCT, który daje mForex (smartorders) - też można ustawić sobie sztywne SL i TP i od razu po kliknięciu jest, ale brakuje tego najważniejszego: TS i przestawiania na BE z automatu. Bardzo potrzebna rzecz, bo zaoszczędzi czasu i pracy. I wymusi niejako ustawienie wszystkiego.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grey »

jackub pisze: Miłego weekendu!
również miłego

pobawiłem się trochę z tymi Pivotami i takie są różnice u 10 brokerów ZDJĘCIE
Jak widać na samym D_P różnica pomiędzy min a max to 2.5 pipsa i od razu rzutuje to na różnicę pomiędzy max i min przy DR_3 na 5.7 pipsa.

W załączniku jest skrypt o nazwie scPP.mq4
Wrzucamy go do katalogu:
C:\Users\[Użytkownik]\AppData\Roaming\MetaQuotes\Terminal\[32 znaki]\MQL4\Scripts

Obrazek

Skrypt jak to skrypt ma się wykonać jednorazowo. Upewniamy się, że u brokera mieliśmy chociaż raz otworzony wykres dzienny, tygodniowy, miesięczny. Dwa razy na niego klikamy albo przeciągamy myszką na wykres. Zostanie utworzony plik o nazwie "pp.txt" znajdujący się w katalogu:
C:\Users\[Użytkownik]\AppData\Roaming\MetaQuotes\Terminal\[32 znaki]\MQL4\Files

Następnie tworzymy sobie nowy folder i wrzucamy tam pliki "pp.txt" uprzednio zmieniając ich nazwy na
pp1.txt
pp2.txt
pp3.txt
pp4.txt
... itd
oraz plik PP_SREDNIE.exe

Obrazek

Odpalamy plik PP_SREDNIE.exe, podajemy liczbę plików i zostanie stworzony plik PP_SREDNIE.txt

Następnie wskaźnik PP_SREDNIE.mq4 wrzucamy do katalogu
C:\Users\[Użytkownik]\AppData\Roaming\MetaQuotes\Terminal\[32 znaki]\MQL4\Indicators

i kopiujemy kreski z pliku PP_SREDNIE.txt do danych wejściowych wskaźnika PP_SREDNIE.mq4 ZDJĘCIE

Tutaj dla porównania jak to wygląda z wskaźnikiem, który liczy pivoty tylko z świeczek jednego brokera.
http://i.imgur.com/NmNzo7p.jpg

Niby różnica paru pipsów tylko, ale zobaczymy jak się to ma w praktyce.

Kod PP_SREDNIE.exe w C++ jakby ktoś mi nie ufał :)
http://wklej.org/id/1685826/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

link do sklepu Andrzeja Pierza:
http://software-forex.eu/pl/?p=2

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

niemiaszek pisze:link do sklepu Andrzeja Pierza:
http://software-forex.eu/pl/?p=2
dzięki! :)
zainstalowałem demo, ale ono działa tylko na rachunku demo :D, musze założyć jakieś konto haha ;)
chciałem potestować wpierw (chyba oczywiste) :D
ale myślę, że to jest to :564:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

grey

pocisnąłeś po bandzie na maxa, super i wielkie dzięki za chęci jak i poświęcony czas, bo to z pożytkiem dla wszystkich zainteresowanych sysem :d :clap: :clap: :clap:

zobaczymy jak to będzie śmigać, ale już poszło zgłoszenie do orderu uśmiechu :D :564:

Lexie9
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lexie9 »

Wydaje mi się, że nie potrzebne jest liczenie tych pivotów. Skoro każda świeczka dzienna zamyka się trochę inaczej u każdego brokera to według tej świeczki powinny być pivoty, bo każdy broker ma trochę inny wykres więc czasami jak u każdego narysujemy w tym samym miejscu pivoty to u jednego przebije, którąś kreskę a u innego nawet może nie dotknąć jej.
Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić. :)

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Mnie wydaje się że nie jest istotne jak my widzimy Pivoty, tylko jak banki i duże organizacje finansowe je widzą.
A te "firmy" naliczają je na zamknięcie sesji USA... Nie o północy w Polsce czy w UK tylko o 17 EST ... Wszystko inne jest bez sensu. Jak sie mamy podłaczać do dużych to chcemy widziec to co duzi... A oni mają HLC z rynku międzybankowego o 17 EST i jaki broker co ma nie ma znaczenia, liczy się ten największy rynek i wartości HLC z tego rynku

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grey »

jackub pisze:Mnie wydaje się że nie jest istotne jak my widzimy Pivoty, tylko jak banki i duże organizacje finansowe je widzą.
A te "firmy" naliczają je na zamknięcie sesji USA... Nie o północy w Polsce czy w UK tylko o 17 EST ... Wszystko inne jest bez sensu. Jak sie mamy podłaczać do dużych to chcemy widziec to co duzi... A oni mają HLC z rynku międzybankowego o 17 EST i jaki broker co ma nie ma znaczenia, liczy się ten największy rynek i wartości HLC z tego rynku
no dobrze, ale jeżeli interesuje nas tylko i wyłącznie zamknięcie dnia o 17 EST, czyli UTC-05:00 to jednocześnie jest północ u nas w Polsce bo mamy UTC+02:00. Nie wiem czy tam się nie machnąłeś z czasem bo UTC-05:00 to jest Nowy Orlean a UTC-04:00 to Nowy Jork

Jeżeli interesuje nas zamknięcie sesji o 17:00 w Nowym Jorku to u nas będzie zamknięcie o 23:00, czyli interesowałby nas broker, który ma świeczki przesunięte godzinę do przodu. Wtedy świeczka brokera pokazująca 23:00 formuje się już o godzinie 22:00 naszego czasu.

ODPOWIEDZ