Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
malse
Gaduła
Gaduła

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: malse »

niemiaszek pisze:
malse pisze:DAX - wywalony - +134 pipsy :)

TS - ustawiany na 25p w przypadku indeksu - do 14:50 wystarczy w godzinach newralgicznych mały.

Następne wejście po przekroczeniu W_R3 - po nim powinna być jazda do góry jak po wczorajszym W_R1 i dzisiejszym W_R2.

Obserwujcie.
nie widzę tego na wykresie, bo nie mam u siebie :roll:
kreski z W służą do wyznaczania TP a nie wchodzenia w rynek po przebiciu :idea: :!:
co do wejść w pozycje to sys opiera się tylko i wyłącznie na kreskach z D :idea: :!:

kreski z W to spory zasięg, więc byłbym ostrożny co dalej, chyba, że całkiem niedaleko jest kreska z M, ale każde takie wejście jest obarczone dużo większym ryzykiem i pewnie zdajesz sobie sprawę 8)

koniec tygodnia i może być zonk w najmniej spodziewanym momencie, więc ostrożność i większa czujność wskazana :!:
lepiej stracić kolejną okazję niż pieniądze... :think:

Przez weekend poczytam i popiszę tutaj pytania oraz poproszę o różne wskazówki.

Głównie inwestuję na indeksach - więc dlatego DAX i CAC.

Oczywiście lepiej stracić okazję - zwłaszcza, że pipsy są codziennie :)

Dzisiaj już raczej nie dotykam - w realu powoli zamykam pozycje .

Miłego weekendu dla wszystkich - opiszę co i jak w te 2 dni poszło.

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grey »

weźmy przed chwilą edka, warunki są spełnione, ale po drodze stoi WS2 i mamy odbicie ceny. Właśnie zauważyłem, że często jak R1,S1 pokrywa się z innym poziomem to zwykle po przebiciu świeczki czekam zawsze na korektę aż wróci do kreski. System systemem, ale te wszystkie niuanse, momenty wejścia, wyjścia za każdym razem trochę inna sytuacja jest i trzeba chyba mieć po prostu spore doświadczenie aby wiedzieć jak się zachować, ale to wszystko jest do wypracowania, ćwiczyć, ćwiczyć i tyle aż będą jakieś wyniki.

jak zacząłem pisać tego posta to jeszcze edek tak nie wystrzelił :)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

grey pisze:... spore doświadczenie aby wiedzieć jak się zachować, ale to wszystko jest do wypracowania, ćwiczyć, ćwiczyć i tyle aż będą jakieś wyniki...
i tego się należy trzymać, bo nikt za żadne pieniądze nie jest w stanie sprzedać własnego doświadczenia :wink: :564:

nie ma drogi na skróty i dupogodziny trzeba zaliczyć, oczywiście łatwiej jest jeżeli ktoś wskaże drogę i będzie to zrozumiałe, poukładane, powtarzalne... wtedy jedynie jest lżej, trochę szybciej, bliżej w zarabianiu i ogólnie mniej trzeba wysiedzieć :idea: :d :p
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

niemiaszek pisze: jak znajdziesz wolną chwilę to napisz coś wiecej o tym trejdzie wziętym pod prąd :?:

czy uważasz tydzień za udany :?:
zawsze mogłoby być lepiej, ale chyba nie ma co narzekać

师傅
Może od tyłu,
tydzien uważam za pozytywny, sporo rzeczy wyszlo na wierzch (znaczy uświadomiłem sobie), choc nie ustrzegłem sie od ciągle tych samych błędów.... pozytywny wynik zawdzięcza jednemu tradowi, ktory i tak powinien byc pociągnięty dalej, a nie był ..... szkoda.
Pierwszego SL mogloby nie być jeśli bym nie złamał zasady zgodności średnich.... też zmeniłby wynik pozytywnie w znaczący sposób.
Drugi SL, wzięty po zajęciu pozycji przeciw silnemu wsparciu.. brak doświadczenia, czekając dwa dni na wejście psychicznie chce się bardzo zając pozycje,
Trzeci po prostu był za mały, zabrakło pół pipsa aby trade wyszedł, no ale zabrakło i nie wyszło...
Co do tradu przeciwtrendowi, po prostu przeitelektualizowalem to co było oczywiste i miałem przed oczami... zazwyczaj widze to co mam przed oczami deczko za późno.... zamiast patrzeć na zgodnośc średnich wymysliłem teorię łączącą współdziałanie poziomu dziennego i tygodniowego.... i poległem szybciutko
załączam sytuacje na M5 i H1... miłego weekendu dla wszystkich!

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Jeśli już o DAX mowa to niby przebił M_R1, ale zawrócił....
ja nie dotykam indeksów - czary mary nadal odczyniają :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Ropa WTI ma układ na L !
średnie pasują na M5 i H1, odbiła od D_Pivot i leci na D_R1. W sumie juz ma blisko...
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

wyrzuciłem 3/4 kodu :) i powinien omijać niedzielne świeczki, ale lepiej sprawdźcie czy dobrze liczy

Legenda:
Angle - kąt nachylenia tekstu
Width - szerokość linii
Font_Size - rozmiar czcionki
Font_Color - kolor tekstu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jackub

grey pisze:wyrzuciłem 3/4 kodu :) i powinien omijać niedzielne świeczki, ale lepiej sprawdźcie czy dobrze liczy

Legenda:
Width - szerokość linii
Hej grey...
fajnie to działa, dzięki bardzo, mam tylko jedno pytanie, wskaźnik posługuje sie świecą dzienną, tygodniową, miesięczną w/g czasu brokera, platformy na której go instalujemy, a bywa on rózny u róznych brokerów. Uzywam wskaźnika do pivotów dziennych, pozwalający na dopasowanie czasu tak aby naliczanie pivotów odbywało sie w/g czasu zamkniecia rynku USA 21GMT... da sie coś takiego zrobić w twoim poprawionym wskaźnikiem :?:

jackub

jackub pisze:
grey pisze:wyrzuciłem 3/4 kodu :) i powinien omijać niedzielne świeczki, ale lepiej sprawdźcie czy dobrze liczy

Legenda:
Width - szerokość linii
Hej grey...
fajnie to działa, dzięki bardzo, mam tylko jedno pytanie, wskaźnik posługuje sie świecą dzienną, tygodniową, miesięczną w/g czasu brokera, platformy na której go instalujemy, a bywa on rózny u róznych brokerów. Uzywam wskaźnika do pivotów dziennych, pozwalający na dopasowanie czasu tak aby naliczanie pivotów odbywało sie w/g czasu zamkniecia rynku USA 21GMT... da sie coś takiego zrobić w twoim poprawionym wskaźniku :?:

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

jackub pisze: Hej grey...
fajnie to działa, dzięki bardzo, mam tylko jedno pytanie, wskaźnik posługuje sie świecą dzienną, tygodniową, miesięczną w/g czasu brokera, platformy na której go instalujemy, a bywa on rózny u róznych brokerów. Uzywam wskaźnika do pivotów dziennych, pozwalający na dopasowanie czasu tak aby naliczanie pivotów odbywało sie w/g czasu zamkniecia rynku USA 21GMT... da sie coś takiego zrobić w twoim poprawionym wskaźnikiem :?:
mam pewien pomysł aby określać D pivoty na podstawie świeczek godzinnych. Powiedzmy coś takiego użytkownik wprowadza godzinę zakończenia dnia. Tzn Jeżeli wpiszę 15 to będzie to godzina zakończenia dnia i wskaźnik będzie badał słupki od godziny 15:00 do godziny 15:00 i będzie to traktował jak zwykły dzień. Czyli na podstawie 24 świeczek poprzedniego dnia wyliczy H,L,C i dalej wiadomo. Takie rozwiązanie działałoby tylko na H1, ale zobaczę jak to się sprawuje w następnym tygodniu.

ODPOWIEDZ