Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: highend »

z grubsza kumam :)
a edek wydaje się ma ochotę na 1.065, bo powyznaczałem sobie od nowa na dwóch trendach spadkowych i na obu tak wyszło
:)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

kończę na dzisiaj 37,4%... jak cyferki biegały to wydawało się więcej, ale po podliczeniu tyle wyszło... wieczorem siądę, ale taki setup co wczoraj odjechał na eur/nzd że też go nie zauważyłem :evil:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Płaski pisze:Co do tego DAX'a @highend, nie tacy byli co go rozrysowywali na FIBO... Od 2011 roku aż po dziś dzień nikt, dosłownie nikt nie rozrysował go że dojdzie do 12000 tyś pkt nie mówiąc o 12250 ;) Znam jednego gościa co mówił że DAX idzie na 12K i miał nawet longi ale on to tylko sobie mówił...
mam znalazłem to wyznaczenie DAX na monthly - po dołkach.
Co jest w tym interesującego to poziomy F161 i F261 i to co DAX na nich zrobił.

A jeśli jest dobrze narysowane to idealnie pokazuje, że "trend przyspiesza pod koniec" - jazda od F261 do F423.

I więcej na dax nie mam. W takim układzie pasowało by LONG z TP 12400 (okolice).
zresztą dzisiaj dax dobił do swoich maxów.

A czemu po dołkach? Bo ten drugi (wyższy) dołek to jak sie popatrzy w lewo to szczyt innej świeczki i jej retest.
Można przyjąć, że tak namalowane fibo (od 0 do 100 po mojemu) to jest również na jednej świecy, ale żeby tą świecę zobaczyć trzeba interwał 6-cio miesięczny (od f0 do f100 jest 6 świeczek miesiecznych)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

MR. D pisze:kończę na dzisiaj 37,4%... jak cyferki biegały to wydawało się więcej, ale po podliczeniu tyle wyszło... wieczorem siądę, ale taki setup co wczoraj odjechał na eur/nzd że też go nie zauważyłem :evil:
MAsz rację z DAX.
To powyżej chyba nie wyjdzie. Ale teraz mam prawdziwą BOMBĘ. Właśnie mnie oświeciło.

DAX 2x FIBO (czerwone 1 świeca monthly młot) - JEDNA ŚWIECA !!!
+ fibo szare (główny trend od krachu 2008 roku) - najpierw F161 szare, potem F61 odbicie i na końcu F100 - retest, potem f161 retest i... od F261 szalony trend na UP. Przecież to widać jak na dłoni, że pasuje jak ulał.

oba F423 spotykają się w punkcie 13400. Tak jest - to jest to (euforia MODE on!) :D

Wyznaczyłem. I jak ktoś za rok powie, że nikt nie wyznaczył 13400 to będzie kłamał :564:

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Highend. Wrzucaj codziennie podsumowanie dnia z twojego systemu tak jak to robi wiekszosc w swoich watkach. Najlepiej ze wszystkich stratnych i zyskownych pozycji. I zcznij juz od dzis.

Moze wtedy ten watek stanie sie czyms wiecej niz spamernia i bedziesz mogl weryfikowac swoj system tak jak i my bedziemy mogli weryfikowac czy to co mowisz ma odzwierciedlenie w rzeczywistosci i nazwac ten watek journalem, tylko tak bedziemy w stanie dyskutowac a ty bedziesz widzial co jest do poprawienia.

Najlepiej screen z kazdej pozycji + profit na koniec dnia + odniesienie do systemu ktory wymysliles.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Kusus pisze:Highend. Wrzucaj codziennie podsumowanie dnia z twojego systemu tak jak to robi wiekszosc w swoich watkach. Najlepiej ze wszystkich stratnych i zyskownych pozycji. I zcznij juz od dzis.

Moze wtedy ten watek stanie sie czyms wiecej niz spamernia i bedziesz mogl weryfikowac swoj system tak jak i my bedziemy mogli weryfikowac czy to co mowisz ma odzwierciedlenie w rzeczywistosci i nazwac ten watek journalem, tylko tak bedziemy w stanie dyskutowac a ty bedziesz widzial co jest do poprawienia.

Najlepiej screen z kazdej pozycji + profit na koniec dnia + odniesienie do systemu ktory wymysliles.
No proszę, mój "złe fibo pseudosystem" awansował na miano "system".
Kusus ja Cie rozgryzłem. Dokuczasz innym jak wtapiasz, a jak dziś zarobiłeś (S na edku) to jesteś miły.
Czyżby FX oddziaływał na psychike? :)

dziś jestem na małym plusie - zrobiłem pół dniówki. głównie sell na GBPAUD i sell na edka ponowione.
jedno buy na edka (fatalne i bezsensowne) zamknięte z palca ze stratą. i rano na skalpa sell na dax zamkniete z palca z zyskiem.
Szkoda, że potem nie dałem buy na dax :) no ale nic.
może być takie podsumowanie dnia? Jak indeks dolar rośnie to mam problem bo się muszę przestawiać.

Natomiast teraz to problem ma indeks dolara ponieważ Weekly Pivot (niebieska linia) stanowi opór.
Oczywiscie może go przebić - zobaczymy.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

a tak to wygląda na monthly.
namalowałem nawet zwykłe fibo ;)

DSWS pokazuje równowagę (od momentu startu mocnego trendu UP na dolarze).

Awatar użytkownika
Płaski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Płaski »

Znowu faszyści dobijają eSów... widać to było w momencie gdy amerykańce spadali a Xetra szła do góry... Można było być pewnym że przy takim boczniaku i bliskiej odległości od szczytów będą chcieli zrobić maksa. Tylko że zrobili to w ostatniej godzinie handlu więc bez kapitału. Futuresy dokręciły i jutro DAX startuje z maksów- ciekawe co będzie?
@highend-wszystko fajnie rozrysowujesz tylko musisz się określić!!! Albo rysujesz wersję DOWN albo wersję UP. Nie przypominam sobie żeby FIBO rysować na dwie strony... Przepraszam, jest taki "pacjent" (bo inaczej go nie można określić) który nazywa się w świadku giełdowym/foreksowym LEM który zawsze rysował górę i dół ale nawet to mu nie wyszło:)
Więc krótko-z twoich malunków na DAXie będzie góra czy dół? Nie obraź się ale z z dzisiejszych wpisów nic nie wynika, raz rozrysowałeś L raz S i bądź tu mądry? Czarna czy czerwona? Bo nigdy nie ma dwóch... no chyba że się za rok napisze:
" No przecież rozrysowałem to dobrze, weszła i jedna i druga, więc o co kaman?" ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

@Płaski - żeby to było takie proste. Te dwa warianty (góra i dół) założeniem było wybicie z konsoli daxa. Widać chce wybić górą (o ile już nie wybił).

Ponadto - trend na DAX jest cały czas UP, więc większą rację bytu mają malunki na UP. Niestety nigdy nie wiadomo kiedy im strzeli do głowy chęć korekty - dlatego robię dwa warianty.
To trader decyduje jaki kierunek obrać. Natomiast jeśli obierze dobry kierunek - to moje wyznaczanie zasięgów pozwoli właściwie zaplanować TP i przesuwać SL. Sam widzisz co zrobił Mr D. Wyznaczyłem zasięg S na edka - ale edek jak to edek pokręcił się i mnie wykosił (po co mi było to SL ;)) - a potem poszedł tam gdzie miał isć (1.07), a nawet bardziej (1.064).
Ale czyż S od 1.078 i TP na 1.07 przy odpowiedniej pozycji nie zadowoliłoby każdego jako "pewniak"? :D

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Sygnały do s mam na kablu i eur/nzd

ODPOWIEDZ