Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
jackub

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Hej Panzupa,

SL jest w/g zaleceń Niemiaszka, automat ustawia sam SL=30 i TP = 45... a rozwoj sytuacji sobie kontroluje sam

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

jackub pisze:Hej Panzupa,

SL jest w/g zaleceń Niemiaszka, automat ustawia sam SL=30 i TP = 45... a rozwoj sytuacji sobie kontroluje sam
wielkość SL wynika ze standartowych ustawień w OCT i jest maksymalnym poziomem straty z jednej pozycji jaką akceptuje MM na tym rachunku :!:

staram się nie dopuszczać do takiej sytuacji i na bieżąco jak sytuacja na wykresie jest po mojemu to przestawiam ograniczając ryzyko :idea:

mnie wycięli na BE+1.5... pewnie teraz pójdą zgodnie z kierunkiem, ale jednak okolice poziomu ceny 1.0730 jest mocnym wsparciem (zerknąłem na H4 i przez 2 dni bronili 31.03.-01.04. :idea: )

na większości par z USD się zawiesili, więc do pejsów może być brendzel na maxa :(
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

malse
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malse »

Jednak otworzyłem CAC40 mimo wątpliwości (na realu już dawno to mam i gram) i przebiło WR_2
SL ustawiony na BE + 1,5 :)

Dax również otwarty - po D_P i zabezpieczony na BE+ 1,5

EU - otworzyłem jak Niemieszek po MA21 na S i zostawiłem SL 30 pipsów 1,0774 (już mógłbym na BE zabezpieczyć - ale zostawiam jeszcze)

EDIT: EU zabezpieczyłem na BE+ i przy powrocie wybiło - zawsze to 1,5p do przodu.

EDIT 2:
DAX zamknął się na BE+ - ale tutaj uwaga w międzyczasie M21 zeszło poniżej M200 i wtedy trzeba było zamknąć - niejasna sytuacja byłby większy zysk - dobrze myślę?

Uczę się zobaczymy
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2015, 11:59 przez malse, łącznie zmieniany 3 razy.

jackub

wielkość SL wynika ze standartowych ustawień w OCT i jest maksymalnym poziomem straty z jednej pozycji jaką akceptuje MM na tym rachunku :!:

Dokładnie jest tak i u mnie, 30 pipek to 0.8% rachunku ....

panzupa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: panzupa »

jackub i Niemiaszek, dzieki za wytlumaczenie. Cos mnie zatumalnilo z tym SL=15, faktycznie wszedzie jest 30 - jakos sie zakrecilem :-(

jackub

zaliczyłem SL, chyba cena idzie na spotkanie z 200EMA

malse
Gaduła
Gaduła

Wyznaczanie TP:

Co proponujecie w sytuacji gdy odległość pomiędzy punktami D jest np 25 pipsów (dzisiejszy CAC40). Wg zasady od wejście D_R1 - otworzona pozycja TP D_R2, ale po przebiciu D_R2 znowu mamy sygnał otwarcia kolejnej pozycji.

Piramidować czy zamknąć i otwierać następną.

Ja otworzyłem następną - ale jak wg "książki"?

Edit:

Piramida i obydwa SL teraz tak aby był zysk +3p. (dla 1 pozycji jeszcze nie może działać TS)

Edit2:

Cena poszła w dobrym kierunku włączony dla 1 pozycji TS - dla drugiej przestawiony na BE +1,5

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

jackub pisze:zaliczyłem SL, chyba cena idzie na spotkanie z 200EMA
neta nie miałem w pracy... :(

spokojnie jak na wojnie... odrobi się bez problemu :wink: :564:

zwróć uwagę na to co pisałem o poziomie 1.0730 (kilka postów wyżej) :!:
należało przesuwać SL zmniejszając ryzyko (np. nad MA21 z M5) byłoby max 17 pipek straty... pomyśl o tym na przyszłość i dopisz sobie do zbioru zasad jako propozycja :idea: :wink:

mamy już 4 świeczki na H1, które nie zamknęły się poniżej DS1, więc ważność tego poziomu jest coraz bradziej istotna i jeżeli to trwale wybiją to dopiero WS2 może ich zatrzymać (WP i MP zostały u góry :!: :!: :!: ) zasada ruchu ceny od kreski do kreski(W i M) jest taka sama tylko wymaga dużo więcej czasu :idea: :wink:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

malse pisze:Wyznaczanie TP:

Co proponujecie w sytuacji gdy odległość pomiędzy punktami D jest np 25 pipsów (dzisiejszy CAC40). Wg zasady od wejście D_R1 - otworzona pozycja TP D_R2, ale po przebiciu D_R2 znowu mamy sygnał otwarcia kolejnej pozycji.

Edit:

Piramida i obydwa SL teraz tak aby był zysk +3p. (dla 1 pozycji jeszcze nie może działać TS)

Edit2:

Cena poszła w dobrym kierunku włączony dla 1 pozycji TS - dla drugiej przestawiony na BE +1,5
nie mam u siebie CAC40 i nie wiem nawet jaki masz spread na tym, ale robiąc dokładki nie myśl ile możesz zarobić tylko zawsze myśl o ryzyku na jakie Cię stać i ile jesteś w stanie stracić :idea:

lepiej jest zamknąć pierwszą (zysku już Ci nikt nie zabierze, dopisane do rachunku) i otworzyć kolejną (pilnować o ile najpierw nie wskoczy BE+), zawsze ograniczając ryzyko w każdym trejdzie :!: :!: :!:

narazie uczysz się jak działa sys i wszelkie próby niech każdy ćwiczy na demo, a w miarę ogarnięcia tematu, opatrzenia się z wykresem można delikatnie zacząć klikać w realu :idea:

malse
Gaduła
Gaduła

niemiaszek pisze:
malse pisze:Wyznaczanie TP:

Edit:

Edit2:

nie mam u siebie CAC40 i nie wiem nawet jaki masz spread na tym, ale robiąc dokładki nie myśl ile możesz zarobić tylko zawsze myśl o ryzyku na jakie Cię stać i ile jesteś w stanie stracić :idea:

lepiej jest zamknąć pierwszą (zysku już Ci nikt nie zabierze, dopisane do rachunku) i otworzyć kolejną (pilnować o ile najpierw nie wskoczy BE+), zawsze ograniczając ryzyko w każdym trejdzie :!: :!: :!:

narazie uczysz się jak działa sys i wszelkie próby niech każdy ćwiczy na demo, a w miarę ogarnięcia tematu, opatrzenia się z wykresem mozna delikatnie zacząć klikać w realu :idea:
Dzięki:

Właśnie wybiło obydwie pozycje 1: +28p 2: +1,5p (zawsze koło 14 taki ruch więc była szansa na wybicie ale nie chciałem usuwać TS - nauka) Spread na tej parze 2p.

Nauka tylko na demo - pierwszy dzień ten SYS trenuję

W realu nie narzekam - ale trzeba popatrzeć na coś nowego - może lepszego.

Dzięki za wszystkie uwagi - będzie dużo pytań - na emo teraz nie mam pozycji - na dziś już chyba dość.

Zysk 32 p. :564:

ODPOWIEDZ