Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

malse pisze:Jednak patrząc dalej nie warto tutaj zastosować SYS teraz - gdyż SL 25 Pipsów - od DR1 do DR2 (jeśli pominąć WR2) - 22 pipsy - czyli ewentualna strata większa niż TP wg zasad

dobrze rozumuję?
obecnie masz podobną sytuację na EURJPY :idea:
trend mamy S (H1 i M5)
cena przebiła DS1 129.15, ale WS1 129.06 i się od tego odbili :!:
odległość mała więc ryzyko dużo większe biorąc pod uwagę wielkość standartowego SL 30

trochę sprytu i opatrzenia z wykresem a trzasnąłbyś +8 i podziękował za zabawę na tej parze, a jakby nie patrzeć 8 pipek drogą nie chodzi i darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda... :d :p
kilka takich trejdów po 8 w ciągu dnia i dniówka wyjdzie, że uśmiech na twarzy napewno się pojawi :D

gdybyś wszedł w tą pozycję po przebiciu DS1 to nawet nie wskoczyłoby Ci BE+1.5 po ruchu 9 pipsów(mam takie ustawienie u siebie) :idea:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

panzupa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: panzupa »

Dzieki jackub. Mam jeszcze jedno pytanie zwiazane z prowadzeniem pozycji. Na poczatku zaznacze ze korzystam z webowej platformy i musze wszystko reczenie robic.

Niemiaszek napisal:
każda pozycja ma:
SL 30
TP 45
TS po 28 pipsach z przesunięciem SL co 5 pipsów
BE+... czyli SL zabezpieczający pozycję na + po ruchu kilku pipsów zgodnie z kierunkiem otworzonej pozycji i jest zależny od spreadu na danej parze, np;
EURUSD po 5.5 pipsa SL przełacza się na BE+1.5
Czy dobrze rozumiem, ze w przypadku EURUSD, gdy pozycja wyjdzie na plus 5.5 pipsa powinienem ustawic SL na BE+1.5 pipsa?
Następnie czekać aż będzie plus 28 pipsow i dopiero w tedy dalej SL na plus przesuwać?

malse
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malse »

Poproszę o podrzucenie do testów par gdzie już jest blisko punktów D z odpowiednim trendem do obserwacji.

EDIT:

Jak odnosicie się do linii YHL (Yesterday High Line) i YLL - zauważyłem, że często od tej pierwszej wykres odbija, czy traktujecie ja jako kolejne do D W i M?

p.s. przepraszam, że będzie dużo pytań - ale tak już mam jeśli testuję coś nowego
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2015, 10:06 przez malse, łącznie zmieniany 1 raz.

panzupa
Gaduła
Gaduła

malse pisze:Poproszę o podrzucenie do testów par gdzie już jest blisko punktów D z odpowiednim trendem do obserwacji.
Na EURUSD sie wlasnie odbilo od D_S1 1.0734 (po zamkniecu swiecy M5 ponizej), wiec na razie otwarta pozycja na stracie

malse
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malse »

panzupa pisze:
malse pisze:Poproszę o podrzucenie do testów par gdzie już jest blisko punktów D z odpowiednim trendem do obserwacji.
Na EURUSD sie wlasnie odbilo od D_S1 1.0734 (po zamkniecu swiecy M5 ponizej), wiec na razie otwarta pozycja na stracie
Właśnie - odbiło - nie przebiło - a to chyba zasadnicza różnica w SYS - chyba, że się mylę proszę o korektę

panzupa
Gaduła
Gaduła

malse pisze:Właśnie - odbiło - nie przebiło - a to chyba zasadnicza różnica w SYS - chyba, że się mylę proszę o korektę
odbiło w szerszym przedziale czasu.
Niemiaszek pisze:cena przebija kreskę z D, czekamy na zamknięcie się świecy przebijającej kreskę i pozycję otwieramy na następnej świeczce
Swieczka M5 z godz 9:40 zamknela sie pod D_S1, gdy "nowa" świeczka byla jeszce pod linia D otworzyłem pozycje S.
Capture.PNG
Wydaje mi sie ze zgodnie z ksiazka... niech bardziej doświadczeni się wypowiedzą na ten temat, czy dobrze zrobilem?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

U mnie DS_1 ma poziom 1.07330 a świeczka zamkneła się na poziomie 1.07320, więc zjąlem pozycje na open nastepnej świecy, mamy pullback, ale jestem optymistą ... co najmniej BE+1.5 pipsa powinno się udać (ze względu na WS_3)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

odnośnie S na EURUSD to nadal mamy trend na S i dużo im brakuje, żeby obrócić trend na M5 a co mówiąc o H1 :!:

specjalnie otworzyłem S na edku(od MA21 z M5), żeby pokazać i uświadomić Wam, że pozycja zajęta z trendem da zarobić, tylko trzeba cierpliwości... spokojnie jak na wojnie, a gdyby nawet to zawsze powinien być SL, gdyż 30 pipek odrobić to nie problem :wink:
nie ma trejdów, ani sysa, ze 100% skutecznością... taki to urok tego biznesu i nic nie poradzimy :(

loozik, dadzą wyjść z tej pozycji... mi już zabezpieczyło na BE+1.5 po 5.5 pipsa ruchu zgodnie z kierunkiem pozycji :wink:
jedyny minus w tym Waszym trejdzie jest taki, że H1 nie zamknęła się poniżej DS1 i zostawili knota po teście tej kreski :idea: :!:

cierpliwie czekamy na dalszy rozwój trendu... :564:
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2015, 10:48 przez niemiaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

panzupa
Gaduła
Gaduła

jackub pisze:U mnie DS_1 ma poziom 1.07330 a świeczka zamkneła się na poziomie 1.07320, więc zjąlem pozycje na open nastepnej świecy, mamy pullback, ale jestem optymistą ... co najmniej BE+1.5 pipsa powinno się udać (ze względu na WS_3)
Widze ze u Ciebie SL jest na 30 pipsow ustawiony, to dwa razy wiecej niz Niemiaszek pisal pare stron temu - dlaczego taki duzy?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

GBPAUD idzie w dół od D_S2 do D_S3 ? :) układ średnich na M5 i H1 pasuje idealnie. Zerknijcie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

ODPOWIEDZ