Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
panzupa
Gaduła
Gaduła

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: panzupa »

highend pisze:Skoro tyle osób obserwuje wykresy różnych par to może w celu zminimalizowania "dupogodzin" proponuje wrzucać setupy wg sysa Niemiaszka - jak ktoś coś zauważy to może niech tu wpisze? Co Ty na to Niemiaszku ? :-)
No takie dupogodziny to troche zmarnowany czas. Automat by sie przydal do tego i tyle.
Dzis sie zainteresowalem API ktore udostepnia XTB. Jedna z niewielu firm ktora umozliwia kulturalnie w Javie programowac a nie w jakis smiesznych jezykach (MQL). Moze cos napisze, ale bedzie dzialac tylko z xStation.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Panzupa,
Bardzo proszę nie mów o dupogodzinach jak o zmarnowanym czasie, bez dupogodzin nie osiągniemy (ja na pewno) żadnej biegłości, ani nie wyćwiczymy cierpliwości (znaczy ja), dupogodziny są mi niezbędne do życia :564:

panzupa
Gaduła
Gaduła

jackub pisze:Panzupa,
Bardzo proszę nie mów o dupogodzinach jak o zmarnowanym czasie, bez dupogodzin nie osiągniemy (ja na pewno) żadnej biegłości, ani nie wyćwiczymy cierpliwości (znaczy ja), dupogodziny są mi niezbędne do życia :564:
Pytanie na co dupogodziny przeznaczasz? Jak to jest cos odtworczego (jak stosowanie systemu niemiaszka) to nauka jest srednia moim zdaniem.

Jesli natomiast wykorzystasz kompa aby Ci setupa znalazl, a dupogodziny przeznaczysz na dokladniejsza analize transakcji w celu usprawnienia systemu to juz dla mnie jest mega dobrze.

Generalnie swoje trzeba przed wykresem wysiedziec ale jak sie da to czemu nie automatyzować?

jackub

Szanowny Paniezupa,
Moim zdaniem system Pana Niemiaszka nie jest systemem mechanicznym, a przynajmniej nie w pełni ....
Ubóstwiam godziny spędzone przed monitorem(-ami), i nie uważam je za stracone, nawet jak nie odkrywam Świętego Graala... a poza tym lubię spokuj i harmonię https://www.youtube.com/watch?v=fZoMzWraS_c :p

panzupa
Gaduła
Gaduła

jackub, wychodze z zalozenia ze im wiecej setupow znalezionych tym latwiej wybrac te lepsze. Oczywiscie nikogo uszczesliwiac na sile nie zamierzam.. jak mi sie uda napisac "pomagiera" co bedzie szukal za mnie to bede zadowolony i tyle.

Na razie wydaje mi sie ze system jest bardzo konkretny, co pozwala na jego zautomatyzowanie. Czy sa jakies jego obszary wymagające podejmowania decyzji na bieżąco na bazie innych czynnikow nie opisanych w systemie?

PS. SpokOju zycze :-)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

gbpaud się rozpędza zdaje się :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grey »

dzisiaj na edku książkowy przykład, na kangurze świeczka zamknęła się na DR1, ale za chwilę mocne odbicie od WR1, na GBPAUD ciekawa sytuacja mocna świeczka przebija DS1, WS1 i DS2, ale ja bym tu nie wszedł :)

jackub

panzupa pisze:jackub, wychodze z zalozenia ze im wiecej setupow znalezionych tym latwiej wybrac te lepsze. Oczywiscie nikogo uszczesliwiac na sile nie zamierzam.. jak mi sie uda napisac "pomagiera" co bedzie szukal za mnie to bede zadowolony i tyle.

Na razie wydaje mi sie ze system jest bardzo konkretny, co pozwala na jego zautomatyzowanie. Czy sa jakies jego obszary wymagające podejmowania decyzji na bieżąco na bazie innych czynnikow nie opisanych w systemie?

PS. SpokOju zycze :-)
Ooo, dziękuje!!!

A może ja nie do konca cię zrozumiałem ??? pisałes o zautomatyzowaniu a teraz piszesz "pomagiera" ... czyli nie EA zawierający transakcje..... ??

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koalafx »

Proponuje zaprosic kolege PERSONOV do journala Niemiaszka i niech sie wypowie czy jest wstanie w 99% napisac taki automat na podstawie tego sysa. Z tego co wiem to gosc pisze EA idealnie. Mozemy sie wszyscy zlozyc po pare zeta na EA i Personov by napisal. Jak sa chetni to niech napisza i zlozmy propozycje. Zaprogramuje nam od razu po ilu pips dla jakiej pary ma przechodzic na BE itp i nie trzeba bedzie klikac a tylko dogladac :-)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

highend pisze:gbpaud się rozpędza zdaje się :)
1.8650/1.87 w zasięgu jak tak dalej pójdzie :idea: :wink:

odpowiadając na Twoje wcześniejsze pytanie to dobrze wiesz, że jestem za i naprawdę fajnie się czyta taki jurnal gdzie nie jest formą monologu autora tylko tętni życiem :d :p
każdy kto ma ochotę i chęci nauki zbierania pipsów się udziela nie tylko w sytuacjach gdzie trejdy wchodzą jak w masło, każdemu depo puchnie i micha się cieszy, ale też dzieli się porażkami wrzucając screeny, drążąc temat do skutku, aż w końcu cała układanka zatrybi :idea:

nie wiem czemu, ale dzisiaj miałem wrażenie, że po tych S pod DS1 na edku pojawiło się zwątpienie, że sys to ściema i nie działa jak wiele podobnych

jeżeli coś komuś od razu nie będzie wychodziło to niech zawsze zerknie na początek jurnala i zobaczy ile razy mi nie wychodziło :?:
ile razy zaliczyłem SL i cena szła w kierunku, zgodnie z wcześniej zajętą pozycją osiągając poziom TP :?: :(

wiele razy miałem już serdecznie dość tej zabawy i chciałem odpuścić, bo to bez sensu, szkoda czasu... ale właśnie z czasem sami ocenicie czy było warto...
czas jest wyznacznikiem zarabiania lub tracenia na FX, bo ktoś kto nie ma czasu na naukę i wyczekanie do TP, ten nie zarobi, a na szybko to można tylko stracić :roll:

pipsów wystarczy dla wszystkich tylko trzeba je umieć zbierać :D :564:

trochę się rozpisałem, ale tak mnie coś naszło po dzisiejszym dniu :wink:
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2015, 21:16 przez niemiaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

ODPOWIEDZ