Wielki Wybuch
Re: Wielki Wybuch
Aktualnie nie mam stratnych.
Owszem wczoraj dwie zamnknalem na stracie bo po ich otwarciu zmienilem zdanie i ucialem szybko. Ale dzien byl na ladny plus wiec czym sie mam dzielic? Dzis jest edek na plus i nic wiecej nie ma.
Owszem wczoraj dwie zamnknalem na stracie bo po ich otwarciu zmienilem zdanie i ucialem szybko. Ale dzien byl na ladny plus wiec czym sie mam dzielic? Dzis jest edek na plus i nic wiecej nie ma.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Highend masz system to po co głupoty gadasz, że edek jest na plus. Ja wczoraj zgodnie z tym co tu namazałeś otworzyłem shorta 0,3 lota i przed chwilą zamknąłem wyjmując 30 pipsów. Edek leci bo tak system zakładał i tyle ;-) za często zdanie zmieniasz... jak już masz sygnał wejścia to dać mu szansę ;-)... żebym ja na Twojej metodzie zarabiał a Ty tracił ;-)
Mnie wycielo na be
tak to juz jest z SLami.
A edek leci na 1.07
Widac. Co nie dziala. Jak dziala.
MR D. Nic nie zmienialem. Przesunalem tylko SL i jak widac niepotrzebnie bo by byl plus. A tak jest nic.
Ciesze sie ze zarabiasz.
Wczoraj nie otwieralem edka. W ogole go nie lubie

A edek leci na 1.07
Widac. Co nie dziala. Jak dziala.
MR D. Nic nie zmienialem. Przesunalem tylko SL i jak widac niepotrzebnie bo by byl plus. A tak jest nic.
Ciesze sie ze zarabiasz.
Wczoraj nie otwieralem edka. W ogole go nie lubie

ale juz pojechalem z DAXem na S wiec co nei zarobil edek, to zarobil DAX 

DAXa zamknąłem (taki szybki skalp - pół dniówki - to za edka!) 
Ale narysowałem jego możliwy dalszy przebieg.
Zakładając, że wyjdzie dołem to powien dojsć do 10400.
F0 - szczyt
F100 - M_Pivot.
F423 - okolice M_S3 (10400)
Pasuje.
Jedna widoczna szpila co przecina M_Pivot w dół - mówi do mnie niczym Arnold "I'll be back".
Kiedy wejść w dax na S? IMHO jak wyjdzie dołem, odbije od M_Pivota w dół i tam SL (nad nim) i jazda.
A najbezpieczniej jak odbije w dół od F161 (11500 poziom) - ale tam jeszcze daleko mamy.
Trzymam rękę na pulsie

Ale narysowałem jego możliwy dalszy przebieg.
Zakładając, że wyjdzie dołem to powien dojsć do 10400.
F0 - szczyt
F100 - M_Pivot.
F423 - okolice M_S3 (10400)
Pasuje.
Jedna widoczna szpila co przecina M_Pivot w dół - mówi do mnie niczym Arnold "I'll be back".
Kiedy wejść w dax na S? IMHO jak wyjdzie dołem, odbije od M_Pivota w dół i tam SL (nad nim) i jazda.
A najbezpieczniej jak odbije w dół od F161 (11500 poziom) - ale tam jeszcze daleko mamy.
Trzymam rękę na pulsie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Co do tego DAX'a @highend, nie tacy byli co go rozrysowywali na FIBO... Od 2011 roku aż po dziś dzień nikt, dosłownie nikt nie rozrysował go że dojdzie do 12000 tyś pkt nie mówiąc o 12250
Znam jednego gościa co mówił że DAX idzie na 12K i miał nawet longi ale on to tylko sobie mówił...
Więc albo fibo nie działa na faszystach albo nikt nie umie tego fibo na tym rynku rozrysować
Jeżeli twój scenariusz na tym DAXie się sprawdzi, będę składał Ci pokłony, ponieważ będziesz pierwszy któremu się udało:) Poza tym mam bardzo dużo shortów po 11750 czyli tam gdzie twój M_PiVOT - więc dobrze by było żeby twój scnariusz się sprawdził

Więc albo fibo nie działa na faszystach albo nikt nie umie tego fibo na tym rynku rozrysować

Jeżeli twój scenariusz na tym DAXie się sprawdzi, będę składał Ci pokłony, ponieważ będziesz pierwszy któremu się udało:) Poza tym mam bardzo dużo shortów po 11750 czyli tam gdzie twój M_PiVOT - więc dobrze by było żeby twój scnariusz się sprawdził
Rozumiem. Odpowiesz na poprzednie moje pytanie? Dziękuję z góry ponownieKusus pisze:Jak to w życiu bywa...meylo pisze:Może wskażesz nam właściwy kierunek? Dziękuję z góryKusus pisze:...
Mam pewne obawy co do tego co robisz, duże obawy. Myślę, że szukasz na siłę jakiegoś rozwiązania które spowodowałoby, że zacząłbyś zarabiać - ale od razu mówię, nie tędy droga.
To są fakty które stwierdzam po tym co piszesz, niestety.

In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ax#p691319
całe lato 2014 trąbiłem że hossa ale w długim terminie to łatwo zgadywać trendy

całe lato 2014 trąbiłem że hossa ale w długim terminie to łatwo zgadywać trendy

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

Muszę Cię zmartwić. Jeśli DAX wyjdzie górą z tej konsoli to scenariusz wygląda tak:Płaski pisze:Co do tego DAX'a @highend, nie tacy byli co go rozrysowywali na FIBO... Od 2011 roku aż po dziś dzień nikt, dosłownie nikt nie rozrysował go że dojdzie do 12000 tyś pkt nie mówiąc o 12250Znam jednego gościa co mówił że DAX idzie na 12K i miał nawet longi ale on to tylko sobie mówił...
i na F0-100 zabrana jest jedna świeca na monthly (ten młot - bez górnego knota).
Co więcej - F161 i F261 mają reakcję co potwierdza, że narysowane prawidłowo.
Nie mam nic na DAX. Jak wywali górą to 12870 welcome

a potem powinien wrócić do F261. Ot tak to działa.
A co do wyznaczenia maxa DAX na 12.000 to zrobiłem to

drugi wykres z 21 lutego 2015
nie sprawdził się w sensie spadku, ale wzrostu jak najbardziej
nie sprawdził się w sensie spadku, ale wzrostu jak najbardziej