Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Oki teraz wszystko jasne. Jeszcze dziś tym EA się pobawię. Dzięki za pomoc. 

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
dziękijackub pisze:może ja wyręczę....

pisz jak tylko masz możliwość, a napewno będzie to z korzyścią dla wszystkich

u mnie w pracy więcej się dzieje niż przed świętami...

psychologia tłumu działa, jak było wyżej(EUR/USD/GBP/SEK/NOK) to mało kto sprzedawał, jak zeszło sporo niżej to wszyscy niosą walutę w panice, bo będzie jeszcze niżej...

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Na EUR/PLN i USD/PLN układ średnich na S .......to może coś w tym jestniemiaszek pisze: psychologia tłumu działa, jak było wyżej(EUR/USD/GBP/SEK/NOK) to mało kto sprzedawał, jak zeszło sporo niżej to wszyscy niosą walutę w panice, bo będzie jeszcze niżej...![]()

załóżmy, że chcemy longa i co jeżeli na H1 świeczka przebija ładnie DR1, ale dopiero za jakiś czas jest 21MA>200MA? Czy taki ruch też się liczy do strategii?
Sprawa jest prosta, podstawowy setup mówi dokładnie jakie warunki muszą zaistniec aby zając pozycje,grey pisze:załóżmy, że chcemy longa i co jeżeli na H1 świeczka przebija ładnie DR1, ale dopiero za jakiś czas jest 21MA>200MA? Czy taki ruch też się liczy do strategii?
chodzi o zajmowanie pozycji z trendem z H1, M5 słuzy do zającia pozycji z możliwie niskim ryzykiem, więc czekamy na zgodnośc trendów, to zdecydowanie zwieksza pradopodobienstwo udanego tradu.
Ktoś wszedł na EURJPY i EURAUD? Czy źle rozczytałem setup.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
jackub
pewnie nie zdajesz sobie sprawy, ale tłumacząc innym bardziej utrwalasz swoją wiedzę
miałem tak samo kiedyś jak prowadziłem szkolenia i uwierz, że większy pożytek jest dla Ciebie... sam się z czasem przekonasz, że właśnie tak to działa
super, że piszesz i pomagasz innym
znów tylko na waciki wpadło z S na EURUSD, ale jedno jest pewne, że nie ma klikania na danych przez OCT, bo pomimo Slippage ustawionego na 3 to problem jest, żeby pozycja weszła a także została zamknięta zgodnie z kliknięciem
pewnie nie zdajesz sobie sprawy, ale tłumacząc innym bardziej utrwalasz swoją wiedzę

miałem tak samo kiedyś jak prowadziłem szkolenia i uwierz, że większy pożytek jest dla Ciebie... sam się z czasem przekonasz, że właśnie tak to działa

super, że piszesz i pomagasz innym

znów tylko na waciki wpadło z S na EURUSD, ale jedno jest pewne, że nie ma klikania na danych przez OCT, bo pomimo Slippage ustawionego na 3 to problem jest, żeby pozycja weszła a także została zamknięta zgodnie z kliknięciem

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Ja dzisiaj tylko 2 pipsy na kangurze, ale jak spojrzałem na H4 to zaraz potem zamknąlem pozycje... nie będę się kopał z 200MA na H4....
Proszę , jak będę pisal głopoty o sprostowania....
Pozdrawiam
Proszę , jak będę pisal głopoty o sprostowania....
Pozdrawiam
a handlujecie o dowolnej godzinie? bo mam podejrzenie, że sys najlepiej działa jak pojawiają się rano świeże poziomy a pod wieczór jak cena wróci od DS1 do DP kilka razy to już tak nie wiadomo
Ja w zasadzie nie gram przed LO, musiało by być coś ekstra, ładnie prze Frankfurtem żebym to brał, wiele razy grając przed LO wywalało mnie z tradów więc omijam te porę, ale to ja, sys nic na ten temat nie mówi....grey pisze:a handlujecie o dowolnej godzinie? bo mam podejrzenie, że sys najlepiej działa jak pojawiają się rano świeże poziomy a pod wieczór jak cena wróci od DS1 do DP kilka razy to już tak nie wiadomo
Ja lubię sobie popatrzeć jak cena zachowywała się w przeszlości, jak były fajne wejścia to jak sie układały średnie itd itp... takie tam dodatkowe dupogodziny...