IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

MaciekFXstocks
Uczestnik
Uczestnik

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: MaciekFXstocks »

Z ogromną przyjemnością chciałbym polecić osobę, która pomogła mi w odzyskaniu pieniędzy od IRONA. Pan adamsokolik@onet.eu , którego post znalazłem na forum doprowadził do zwrotu bardzo istotnej dlab mnie kwoty w niecałe dwa miesiące. Moi znajomi do dziś nie dostali ani grosza. Piszę tę rekomendacje nie tylko na prośbę, ale przede wszystkim dlatego, że puściło mnie ciśnienie. Byłem praktycznie pogodzony ze stratą tych pieniędzy, a jednak się udało. Jeszcze raz wielkie dzięki!!! Po stokroć polecam!!!!!

koalafx pisze:Ja wczoraj rano zlecilem wyplate pieniedzy z konta i do dzisiaj jest status " W trakcie"
Dzwonilem do opiekuna swojego i potwierdzil ze iron ma do skontrolowania tysiace kont, poniewaz byly przekrety ze strony chin ze ktos zakladal dwa konta rozne na rozne osoby i hedgowal pozycje na nich. Taka sytuacja juz jest od miesiecy podobno.

Teraz iron musi sprawdzac kazde konto. Co prawda w europie jest tych przypadkow mniej
Powiedzial zebym czekal do 5 dni i jesli nie wyplaca to pisal na support ponaglenia.

Dodal ze to nie ma nic wspolnego z frankiem i ze iron nawet podobno zarobil jako broker MM, poniewaz ma zabezpieczenia przed ujemnym depozytem.

Noc nic trzeba sprawe monitorowac. W piatek napisze czy dostalem przelew.

MaciekFXstocks
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: MaciekFXstocks »

Człowieku, jeśli nie wiesz i nie chcesz korzystać z usług tego czy tamtego to po prostu nie pisz bzdur. Wiem, że pomógł nie tylko mi więc nie wylewaj na kogoś swoich beznadziejnych oszczerstw.
aniacfiszan pisze:Ten cały adamsokolik onet pl to jakaś ściema, nie sprawdzałam, ale znajomy z nim korespondował i wyczuwa się od razu, że to oszustwo. zaliczka niezaleznie od kwoty 1500zl a drugie 1500zl po odzyskaniu kasy od brokera. Na moje oko weźmie te 1500zl i na tym sprawa się skończy, pan ten pisze z emaila na onecie, nie podpisuje się pod jakąś zarejestrowaną działalnością kontakt też nie jest zbyt profesjonalny. Moim zdaniem to perfidne wykorzystywanie czyjegoś fatalnego położenia finansowego i wyciągnięcie kasy od kogoś kto i tak juz jej nie ma bo jest zablokowana u brokera. Na 100% nie wiem, ale nie raz nacinałam się na tego typu oszustwa i polecam uważać.
-- 08 kwie 2015, 10:41 --

.. a jak koleżanka uważa, że ktoś będzie pracował za darmo, to niech sama w czynie charytatywnym pochodzi po prawnikach i pomoże bezinteresownie poszkodowanym przez IronFX
aniacfiszan pisze:Ten cały adamsokolik onet pl to jakaś ściema, nie sprawdzałam, ale znajomy z nim korespondował i wyczuwa się od razu, że to oszustwo. zaliczka niezaleznie od kwoty 1500zl a drugie 1500zl po odzyskaniu kasy od brokera. Na moje oko weźmie te 1500zl i na tym sprawa się skończy, pan ten pisze z emaila na onecie, nie podpisuje się pod jakąś zarejestrowaną działalnością kontakt też nie jest zbyt profesjonalny. Moim zdaniem to perfidne wykorzystywanie czyjegoś fatalnego położenia finansowego i wyciągnięcie kasy od kogoś kto i tak juz jej nie ma bo jest zablokowana u brokera. Na 100% nie wiem, ale nie raz nacinałam się na tego typu oszustwa i polecam uważać.

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koalafx »

Ale kim ten Pan jest adwokatem ? Niech poda nr licencji. 1500zl + 1500zl to mozna sobie bardzo dobrego prawnika wynajac i pismo Ci napisze po angielsku i wysle do zarzadu Irona. Nawet za 2k to mozna zrealizowac.

Napisz jakies szczegoly aby ludzie wiedzieli jak wyglada wspolpraca z Panem Adamem. Czy dostaje sie umowe, rachunek itp

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

Pisze co myśle, a napisałam, że sama nie sprawdzałam więc na 100% nie wiem. Po jakimś czasie wyjdzie czy kogoś oszukał czy faktycznie pomógł. Ja myślę, że ten pan działa jako nie jedna osoba, bo tą samą ofertę ma też inny Pan X i tak samo pisze, a ten drugi co ma tą samą ofertę jest na liście ostrzerzeń KNF ze swoją działalnością. Jak ktoś chce niech im płaci, ale radze zachować ostrożność.. nie raz się nacięłam dlatego takie sprawy łatwo wyczuwam. Poza tym, każdy kto napisze powinien zauważyć, nie trzeba tu jakichś specjalnych zdolności, gołym okiem widać, że coś jest nie tak z tą ofertą wyciągania środków z Ironfx.

Co do brokera, coś tam jest wypłacane, więc jakaś nadzieja jest, że w końcu wypłacą wszystko. Drażni mocno to, że nadal sprawa jest w toku i w całym ironie nikt nic nie wie co gdzie jak i kiedy to minie... zero konkretnej informacji

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

MaciekFXstocks

Proszę o zamieszczenie jakiś dowodów na to odzyskanie pieniędzy.
Puste słowa nic nie znaczą, natomiast zablokowana kwota klientów IronFx o których wiem zbliża się już do ponad 500k PLN.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

ale jaja :D naganiacze znaleźli sobie nastepny sposób na zarabianie. Odzyskiwanie od brokera kasy. Broker , który nie ogłasza bankructwa nie wypłaca środków a kilku ludzi odzyskuje te srodki w zamian za kasę. Żenada. Wpłaccie do mnie kasę a ja ją oddam pod warunkiem, że zlecicie odzyskanie tej kasy mojemu kumplowi , ktry za to wezmie prowizję :shock:
Niezły biznesik.

adamsokolik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adamsokolik »

Drodzy Forumowicze.
W te pędy odpowiadam z przyjemnością na poruszone kwestie. Otóż :
Nie jestem adwokatem.
Zajmuję się windykacją kilka lat.
Jeżeli ktoś nie jest zainteresowany ofertą pomocy opartej na uczciwym wynagrodzeniu to nie ma potrzeby się denerwować.
Jeden z naszych Klientów, po prośbie rekomendarekomendacji z mojej strony napisał na forum to co uważał za stosowne. Proszę nie oburzac się, że komuś się coś udało, a Pani/Panu nie.
I najważniejsze. Zakładając, że windykacja, nie tylko od IRONA, ale nawet ogólnie, opierała się na wysłaniu pisma do Zarządu Firmy, to dlaczego Pani/Pan tak nie zrobili? Taka czynność kosztuje zapewne jeszcze mniej niż 2000 zł.
Tak czy inaczej życzę wszystkim powodzenia w odzyskaniu środków.

chicoloco
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: chicoloco »

to odzyskiwanie przez ukrywającą się nieznaną osobę to na pierwszy rzut oka oszustwo nawet jeśli zarz się 5 nowych podstawionych osób zarejestruje i napisze o swojej wdzięczności za odzyskanie pieniędzy. Nikomu z doświadczeniem na forum na razie nie pomogło a gdyby realnie coś było możliwe to każdy wie tutaj i nie tylko tutaj, że nie ma doczynienia z dziećmi albo ludźmi którzy mogą mieć problem z opłaceniem po odzyskaniu jakiejś opłaty a poza tym wystarczyłoby chyba żeby jednej doświadczonej osobie pomógł z opłatą po fakcie np. szwajcarowi i byłoby to dopiero jakieś realne i wiarygodne możliwe do zaakceptowania potwierdzenie.

Podsumowując, mi oszuści z cypru po 3 tygodniach blokowania wypłaty nie przysłali jeszcze nawet tajemniczej formułki po angielsku. Zwyczajnie mają problemy bo zdefraudowali za duże kwoty i próbują ukraść pieniądze wszystkim zarabiającym.

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

MaciekFXstocks pisze:Z ogromną przyjemnością chciałbym polecić osobę, która pomogła mi w odzyskaniu pieniędzy od IRONA. Pan adamsokolik@onet.eu , którego post znalazłem na forum doprowadził do zwrotu bardzo istotnej dlab mnie kwoty w niecałe dwa miesiące. Moi znajomi do dziś nie dostali ani grosza. Piszę tę rekomendacje nie tylko na prośbę, ale przede wszystkim dlatego, że puściło mnie ciśnienie. Byłem praktycznie pogodzony ze stratą tych pieniędzy, a jednak się udało. Jeszcze raz wielkie dzięki!!! Po stokroć polecam!!!!!

koalafx pisze:Ja wczoraj rano zlecilem wyplate pieniedzy z konta i do dzisiaj jest status " W trakcie"
Dzwonilem do opiekuna swojego i potwierdzil ze iron ma do skontrolowania tysiace kont, poniewaz byly przekrety ze strony chin ze ktos zakladal dwa konta rozne na rozne osoby i hedgowal pozycje na nich. Taka sytuacja juz jest od miesiecy podobno.

Teraz iron musi sprawdzac kazde konto. Co prawda w europie jest tych przypadkow mniej
Powiedzial zebym czekal do 5 dni i jesli nie wyplaca to pisal na support ponaglenia.

Dodal ze to nie ma nic wspolnego z frankiem i ze iron nawet podobno zarobil jako broker MM, poniewaz ma zabezpieczenia przed ujemnym depozytem.

Noc nic trzeba sprawe monitorowac. W piatek napisze czy dostalem przelew.
dobre :mrgreen: , ale takie metody to były dobre we wczesnych latach 90. i taka rada dla pana Adama na przyszłość : niech pan Adam założy sobie maila na jakimś płatnym serwisie , niech nie ściska tak mocno tej swojej ciężko zarobionej kasy ( oczywiście uczciwie i legalnie ;) )bo onet wygląda żałośnie
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

dtrader
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dtrader »

adamsokolik pisze:Drodzy Forumowicze.
W te pędy odpowiadam z przyjemnością na poruszone kwestie. Otóż :
Nie jestem adwokatem.
Zajmuję się windykacją kilka lat.
Jeżeli ktoś nie jest zainteresowany ofertą pomocy opartej na uczciwym wynagrodzeniu to nie ma potrzeby się denerwować.
Jeden z naszych Klientów, po prośbie rekomendarekomendacji z mojej strony napisał na forum to co uważał za stosowne. Proszę nie oburzac się, że komuś się coś udało, a Pani/Panu nie.
I najważniejsze. Zakładając, że windykacja, nie tylko od IRONA, ale nawet ogólnie, opierała się na wysłaniu pisma do Zarządu Firmy, to dlaczego Pani/Pan tak nie zrobili? Taka czynność kosztuje zapewne jeszcze mniej niż 2000 zł.
Tak czy inaczej życzę wszystkim powodzenia w odzyskaniu środków.

Jeśli Pan zajmuje się windykacją kilka lat i nie stać Pana na normalnego firmowego maila i na stronę internetową to świadczy na jakim poziomie są takie usługi. Jeśli rzeczywiście coś takiego ma miejsce to proszę o więcej szczegółów na temat takiej działalności.

ODPOWIEDZ