DayTrading: Wtorek 07.04.2015
Re: DayTrading: Wtorek 07.04.2015
Myślę, że ujek rozpoczął spadki, może to być c - korekty abc, zakładam, że na obecną chwilę mamy trend spadkowy D1
jeżeli nastąpią kolejne wzrosty, które przebiją dzisiejsze H to może powstać flaga także spadkowa.
jeżeli nastąpią kolejne wzrosty, które przebiją dzisiejsze H to może powstać flaga także spadkowa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Pasjonat
Pogadamy za kilka dni, a teraz zamilcz i odezwij się w odpowiednim momencie by kogoś zhjetować.waller pisze:bardzo obiecujące formacjesimon000111 pisze:USDTRY h4 Trójkąt zasięg spory https://www.tradingview.com/x/DCdYp5fo/
-- Dodano: 07 kwie 2015, 20:56 --
na pewno sie spieprzy i da po3ny szczytpacynka pisze:EURUSD H4
https://www.tradingview.com/x/jtdaIqE5/
warto obserwować bo wybicie co raz bliżej. Chętnie zobaczyłbym ruch do 1.1 i dopiero tam wchodził w S, ale jak się edek zjedzie do 1.075 to raczej się podłączę.

Potrójny szczyt był i dał zarobić. jest on już historią. Teraz w grze będzie trójkąt, ale nie będe Ci tego tłumaczył bo watpie czy zrozumiesz.
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2015, 21:16 przez simon000111, łącznie zmieniany 1 raz.
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
Tylko do jakiego momentu czekać aby się podłączyc? 120,045?bsony pisze:Myślę, że ujek rozpoczął spadki, może to być c - korekty abc, zakładam, że na obecną chwilę mamy trend spadkowy D1
Mam takie pytanie.
Czym wg Was forex albo giełda różnią się od bukmacherki? Wg mnie praktycznie niczym. W dokładnie taki sam sposób można zarządzać ryzykiem. Dokładnie taki sam rozkład prawdopodobieństwa mamy. Są trendy (albo dla waluty, spółki albo dla wygranych danej drużyny). W bukmacherce można tym bardziej rozszerzyć dywersyfikację bo poszczególne mecze są kompletnie od siebie niezależne.
Proszę o opinie.
Czym wg Was forex albo giełda różnią się od bukmacherki? Wg mnie praktycznie niczym. W dokładnie taki sam sposób można zarządzać ryzykiem. Dokładnie taki sam rozkład prawdopodobieństwa mamy. Są trendy (albo dla waluty, spółki albo dla wygranych danej drużyny). W bukmacherce można tym bardziej rozszerzyć dywersyfikację bo poszczególne mecze są kompletnie od siebie niezależne.
Proszę o opinie.
bukmacherkę to do opcjibinarnych bym porównał 
a tka btw EDEK UP ujEK DAŁN?

a tka btw EDEK UP ujEK DAŁN?
Nauka nauka nauka....... 

Bo są zamknięte ramy czasowe i zarobkowe? Oprócz czasu, to jeśli ktoś gra z SL i TP, to sprawa wygląda chyba tak samo.santo pisze:bukmacherkę to do opcjibinarnych bym porównał
Forex ma lewar i tym sie różni najbardziejwaller pisze:Mam takie pytanie.
Proszę o opinie.

Czyli pozwala wszystko przegrać w krótkim czasie ,nie musisz sie wtedy męczyć tymi analizami wszystkimi bo nie masz za co grać

W bukmacherce masz mniej sprawiedliwe zakłady - na forex masz 50:50

Dla mnie ważne byłoby przebicie i zamknięcie H1 pod ostatnimi dołkami M5 tj120,25ech755 pisze:Tylko do jakiego momentu czekać aby się podłączyc? 120,045?bsony pisze:Myślę, że ujek rozpoczął spadki, może to być c - korekty abc, zakładam, że na obecną chwilę mamy trend spadkowy D1
ale i to nie oznacza, że spadki będą, może powstać korekta abc M5
na tę chwilę ujkowi zabrakło impetu na spadki
ciężko mi się odnieść do poziomu o którym napisałeś t.j. 120,045
możesz kilka słów wyjaśnienia podać
suoper SP500
shorciaki

Moze żle zrobiłem FIBO ale na D1 postawiłem i poziom 61,8 wyszedł mi wlaśnie na poziomie 12,045bsony pisze:Dla mnie ważne byłoby przebicie i zamknięcie H1 pod ostatnimi dołkami M5 tj120,25ech755 pisze:Tylko do jakiego momentu czekać aby się podłączyc? 120,045?bsony pisze:Myślę, że ujek rozpoczął spadki, może to być c - korekty abc, zakładam, że na obecną chwilę mamy trend spadkowy D1
ale i to nie oznacza, że spadki będą, może powstać korekta abc M5
na tę chwilę ujkowi zabrakło impetu na spadki
ciężko mi się odnieść do poziomu o którym napisałeś t.j. 120,045
możesz kilka słów wyjaśnienia podać