DayTrading: Wtorek 07.04.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 kwie 2015, 00:00

Wzrost
6
21%
Bez zmian
6
21%
Spadek
16
57%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 07.04.2015

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Kusus pisze:
highend pisze:Wracamy do trendu. To jest nowego trendu. To jest:

- surowce w górę (ropa, pszenica, bawełna itp)
- indeksy w dół

- edek... w górę haha ;)

:D
dobrych trejdów ;)
rzeznik chyba juz dobry na S
Rzeźnik to był dobry na S 50 pipsów temu....
i drugie tyle może jeszcze zrobić ;) na H4 robi się spadająca gwiazda więc można shorta zaryzykować :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

ta jest, ale przegapiłem bo mnie nie było cały dzień ;)

-- Dodano: 07 kwie 2015, 18:03 --

ropa WTI
teraz wydaje się, że odpoczynek. Chodzi pięknie ;)
tym razem na fibo - widać starczyła jedna swieca F0-F100 (na H4 lub Daily jest ta sama)
:)
Działa? :d
No na H4 z minimalnym jeszcze dołeczkiem.

Jedna jedyna świeca - wystarczy aby wyznaczyć cały dany trend. A odkrył to DADAS, wcale nie ja :)

najlepsze, że zabrałem L na pałę w biegu (za późno bo mnie nie było) - po czym narysowałem fibo, po czym zamknąłem na F423. Zysk mizerny, ale zawsze coś :)
Czyli zrobiłem źle, bo najpierw miałem rysować a potem brać pozycję. W biegu jestem - to gubi :idea: :!:

ktoś powie - no dobra, narysowałem po fakcie. Ale nawet jeśli po fakcie - to wiadomo, że teraz nie należy brać L, ani najlepiej nic robić tylko czekać na setup. A to już zawsze ważna informacja ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2015, 19:09 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
magura2004
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magura2004 »

highend pisze:ta jest, ale przegapiłem bo mnie nie było cały dzień ;)

ropa WTI
tym razem na fibo - widać starczyła jedna swieca F0-F100 (na H4 lub Daily jest ta sama)

Jedna jedyna świeca - wystarczy aby wyznaczyć cały dany trend. A odkrył to DADAS, wcale nie ja :)

najlepsze, że zabrałem L na pałę w biegu (za późno bo mnie nie było) - po czym narysowałem fibo, po czym zamknąłem na F423. Zysk mizerny, ale zawsze coś :)
Czyli zrobiłem źle, bo najpierw miałem rysować a potem brać pozycję. W biegu jestem - to gubi :idea: :!:
Jak masz grala to niedługo pewnie kupisz fabrykę Tesli :wink:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

magura2004 pisze: Jak masz grala to niedługo pewnie kupisz fabrykę Tesli :wink:
Nieprawda. To trader jest graalem.
Wg mnie obecnie najlepszy system pokazał Niemiaszek. Ja nadal ćwiczę swój, czasami wystarczy jedna świeca, czasami coś więcej. Różnie jest - kwestia interwału.
Zastanawiam się czy nie przełączyć na wykres słupkowy.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:ta jest, ale przegapiłem bo mnie nie było cały dzień ;)

ropa WTI

Ale co odkryl dadas ? Chlopie caly czas twierdzisz ze dadas czy tam ty odkryliscie jakis trend fibo i caly czas rysujesz f423 na koncu swieczki.... No litosci. Pokaz nam to na wykresach rzeczywistych i jutro bedziemy mogli powiedziec ze ktos cos odkryl. Poki co za kazdym razem rysujesz fibo max na zakonczeniu swieczki uwaga- jeszcze trwajacej - rysujac 100% za kazdym razem w innym miejscu i twierdzisz ze ktos cos odkryl poka,ujac rysunek za kazdym razem juz dokonany ;d pokaz nam te fiba jezzcze nie dokonane wyznacz swoje 100% i wtedy jutro zobaczymy czy to dziala ;d

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

pokazywałem już fiba niedokonane. Teraz zwyczajnie nie zdążyłem bo ledwo co usiadłem do kompa i omiotłem rynek.
A to fibo zawsze działa. Powaga i nie żartuję. Na każdym instrumencie.
Tylko trzeba sobie to dobrze wyznaczyć, użyc wyobraźni, pomalować z dołu na górę i z góry na dół. Posprawdzać czy jest tzw. równowaga - idealne do tego są interwały duże jak weekly czy monthly. I potem można zasiadać do trade'u.
Trzeba wpierw sobie przygotować grunt.

Nic nie dopasowałem- zabrałem tylko jedną świecę F0-F100 (na daily) na WTI i jakimś dziwnym trafem cena dotarła do F423 i tam utknęła ;) No kurde dziwne, co nie? ;)

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:pokazywałem już fiba niedokonane. Teraz zwyczajnie nie zdążyłem bo ledwo co usiadłem do kompa i omiotłem rynek.
Tylko trzeba sobie to dobrze wyznaczyć, użyc wyobraźni, pomalować z dołu na górę i z góry na dół. Posprawdzać czy jest tzw. równowaga - idealne do tego są interwały duże jak weekly czy monthly. I potem można zasiadać do trade'u.

Nic nie dopasowałem- zabrałem tylko jedną świecę F0-F100 (na daily) na WTI i jakimś dziwnym trafem cena dotarła do F423 i tam utknęła ;) No kurde dziwne, co nie? ;)
No dobra ale 90% twoich wykresow to 100% mialo albo wyzej albo duzo nizej ten zasieg. Ostatnio sobie na przyklad narysowales fajne fibo na kangurze gdzie wyznaczyles sobie f423 na koncu korekty a 100% bylo w polowie pierwszej swieczki. Teraz 100% na wti narysowales na koncu swieczki. To jak to jest? A jakby ropa zatrzymala sie 2 dolary nizej to gdzie bys mial 100%. Litosci stary. Nigdy na tym nie zarobisz. Niiigdy. Wbij sobie to do glowy jak najszybciej. Wada twojego systemu jest.... Brak systemu i powtarzalnosci. Pogadamy za miesiac. 3 mjechy. Wrzucaj screeny do twojego journala i zajmowane pozycje live.... A nie pod koniec dnia z historycznym wykresem.

Poki co nie masz systemu. Rysujesz sobie kreski jak chcesz i jak ci wejdzie 1/10 to wrzucasz na forum. Lapiesz sie tego kurczowo bo nie znalazles swojego schematu gry i na slepo wierzysz w cos co nie istnieje. Serio....

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

highend pisze:pokazywałem już fiba niedokonane. Teraz zwyczajnie nie zdążyłem bo ledwo co usiadłem do kompa i omiotłem rynek.

No nie mów że malujesz fibo na miesięcznym interwale. Punkty 0-100 są pewnie oddalone o klika lat. :mrgreen: zresztą maluj sobie jak chcesz co mnie to obchodzi :564: :564: :564:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

No panowie ale jesteście anty-highend ;)
nie wiem dlaczego zarabiam na tym. No po prostu dla mnie to działa :)
Widocznie takie moje przeznaczenie, widocznie nie każdy to rozumie w taki sposób jak ja to rozumię.
Każdy człowiek jest inny i być może inaczej postrzega dane zjawiska.
zatem po prostu: dla każdego coś innego.
Dla mnie działa to - wam nie pasuje choć chciałem pokazać ;)
:D spoko luz
Jakkolwiek nie musicie się z tego naśmiewać czy wyszydzać - to tylko świadczy o kulturze, a raczej jej braku.
Skoro mi działa to znalazłem swoją drogę i dobrze mi z tym :)

Zablokowany