DayTrading: Piątek 03.04.2015
Re: DayTrading: Piątek 03.04.2015
Nieśmiało powiem, że wg mojej AT pojawia się sygnał na K na gbpaud.
Z chęcią bym się otworzył na long @ 1,9520 a SL 1,9410
Z chęcią bym się otworzył na long @ 1,9520 a SL 1,9410
Na AUDNZD przy 1,0013 wychodzi mi AB=CD
więc pykną parytet i do odbicie pewnie
Jeżeli nie to dopiero 0,9873 1,272AB=CD 

Nauka nauka nauka....... 

http://www.efxnews.com/story/28503/bad- ... -next-bnpp
-- Dodano: pt 03-04-2015, 21:51 --

Wesolych SWiat
do Poniedzialku
-- Dodano: pt 03-04-2015, 21:51 --

Wesolych SWiat

A po co sie spieszyć. Nie lepiej poczekać aż zejdą na minima. Wtedy ruch będzie potwierdzony a pispsów starczy dla WszystkichTomasz196407 pisze:witam,atlanticos pisze:ja dopiero na 176.70 wezmeWoolf pisze:Wziąłem shorta na GBPJPY @ 177,19 SL 178,10bo obecnie jeszcze moga pokrecic...
https://www.tradingview.com/x/AtzHAlCK/
mysle ze ta pozycja na gj kolegi wolf jest dobra,
tylko moze na po swietach,
jedynie co to dodał bym tp 175, moim zdaniem
Pozdrawiam
USD/PLN spadnie dokładnie do 3.22
nie wiem jednak czy w tym roku jeszcze - ale tam wróci. Możliwe, że na koniec 2015 roku.
Najpierw możliwy jest jednak retest szczytów (3.9x) - o ile w ogóle.
Generalnie scenario taki: obecnie kierunek na 3.60 okolice, potem up (3.8x - moze nawet 3.9x), a potem wodospad.
Tak mówi moje FIBO i tak jest namalowane na miesięcznym i nie chce być inaczej bo zachowana jest równowaga (fiba wzrostowe = fiba spadkowe) i... tyle
nie wiem jednak czy w tym roku jeszcze - ale tam wróci. Możliwe, że na koniec 2015 roku.
Najpierw możliwy jest jednak retest szczytów (3.9x) - o ile w ogóle.
Generalnie scenario taki: obecnie kierunek na 3.60 okolice, potem up (3.8x - moze nawet 3.9x), a potem wodospad.
Tak mówi moje FIBO i tak jest namalowane na miesięcznym i nie chce być inaczej bo zachowana jest równowaga (fiba wzrostowe = fiba spadkowe) i... tyle

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
re highend
na sapinie będzie jakaś zmyłka bo ten wykres miesięczny już w ich tv jest oklepany

na sapinie będzie jakaś zmyłka bo ten wykres miesięczny już w ich tv jest oklepany

No i mam ból żeba czy zamykać eskę na weekend. Szkoda zysku żeby luka go pożarła, ale z drugiej strony im większy cień tym bardziej prawdopodobne poniedziałkowe odreagowanie dzisiejszych i wczorajszych ruchów a edku.
No ok, ale ja mam to inaczej narysowaneDamian77 pisze:re highend

Przydałby sie jakiś opis tego wykresu, bo max to niby 161.8 - tak?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Ja tam wyzamykałem.MR. D pisze:No i mam ból żeba czy zamykać eskę na weekend. Szkoda zysku żeby luka go pożarła, ale z drugiej strony im większy cień tym bardziej prawdopodobne poniedziałkowe odreagowanie dzisiejszych i wczorajszych ruchów a edku.
Po cholere się stresować w święta ?
Dopiero wróciłem i doczytałem posty, nie wiedziałem na który odpowiadaćhighend pisze:Się śmiejcie śmiejcie - napisałem, że odpuszczam AUD do wtorku do 6.30. Ogłoszą stopy i dopiero PIŁKA w GRZE.
GBP AUD uważam, że pójdzie w dół - ale jeszcze ma nieco up do zrobienia i tyle (co pokazałem na wykresie)
Zobaczymy.
Trzeba umieć czytać co autor miał na myśli, a nie brać dosłownie.....
tak samo jest z wykresami - bierzesz dosłownie wykres, a tu MC.

GBP/AUD jak tylko przebili poziom moich ostatnich zakupów z 7:06 pozbyłem się na leciutkim minusie 10 pozycji które tam dobrałem. Miałem je zamykać każdą kolejną po 10 pipsach wzrostu, ale nie wyszło

Teraz zerknij sobie na liniowym GBP/AUD M15 i GBP/JPY W1 ,podobne szczyty, ale to nie jest to samo, bo nie ma zjazdu na środku garba(zjazdy widać na świecowym). Zaczaję się na GBP/JPY z L na ~181,45 tylko oczekiwanie może trwać nawet pół roku

No i jeszcze na sam koniec zjechali mi w dół na GBP/AUD ech...ten wolumen dzisiejszy...
Spokojnych i Wesołych Wszystkim