FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: FxPro (ECN) - wątek II

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nie grałem w realu na MT5 ale wątpię żebyśmy mieli do czynienia z jakąś przewagą typu "szybsza realizacja zleceń" z powodu samej platformy. Pobaw się na demo, różnic aż tak wiele nie ma. Niektórym totalnie nie odpowiada tam brak hedge i po części dlatego słabo przyjęła się ta platforma.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Capitalbet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Capitalbet »

Jeżeli zależy ci na stracie kapitalu to jest wielu brokerów ,którym pieniądze możesz oddać.Nie tylko fxsalt (firma ithfx z nia wspolpracowala) albo armada.

mac pisze:ad 2 - zapytej brokera , moze zrobic jak sie mu / jemu podoba
ad 1 uroki ECN (lub zalety) masz opcje -- nie zawierania /otwierania pozycji jesli cena odbiega od Twojej oferty

jak narazie oprocz armady / bankruta fxsalt / interesuje mnie brok ktory umozliwi mi zarobek okolo 5- 10 pipsow na usd/jen poniewaz na londyn nie mam czasu a jest to jedna z nielcznych par ktora ma dobry ruch na rozpoczeciu gieldy w tokiJo :)

-- 17 mar 2015, 01:56 --

http://www.fxpro.co.uk/trading/tools/co ... #execution

-- 17 mar 2015, 02:03 --

raposo uzywales mt5 jest jakas poprawa/roznica w stosunku do mt4 /ctradera

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Armada to trochę nieadekwatny przykład w tym zestawieniu. Oni wycofali się z rynku polskiego natomiast wszystkie depozyty zostały wypłacone, a sama firma nadal funkcjonuje. Bankructw trochę było, szczególnie po jeździe na CHFie naszym priorytetem powinno być wybranie firmy o dobrej sytuacji finansowej i jednocześnie regulowanej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

witam,

mam pytanie jak dzisiaj działają wypłaty (ile trwa max wyplłata ) na konto bankowe bądź skrill u tego brokera? czy fxpro nie bedzie robił problemów przy częstych wypłatach (raz na tydzień lub dwa tyg)? z gory dzieki za pomoc

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Na Skrill idą sprawnie i szybko - kilkanaście minut i powinieneś mieć środki na koncie w Skrillu.
Odnośnie przelewów - mają rachunki w BZ WBK i Pekao, a czas transakcji to średnio 2-3 dni (ze względu na przetwarzanie i zatwierdzanie ręczne). Wypłata jest realizowana z tego banku do jakiego szła wpłata.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

raposo pisze:Witaj,

Na Skrill idą sprawnie i szybko - kilkanaście minut i powinieneś mieć środki na koncie w Skrillu.
Odnośnie przelewów - mają rachunki w BZ WBK i Pekao, a czas transakcji to średnio 2-3 dni (ze względu na przetwarzanie i zatwierdzanie ręczne). Wypłata jest realizowana z tego banku do jakiego szła wpłata.

ok dzieki za odpowiedz.

Awatar użytkownika
Darooo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darooo »

po długim czasie odwiedziłem dziś swoją platformę ctrader demo i zaskoczył mnie minimalny volumen pozycji na 0.01 jak dobrze pamiętam w FXPRO ten volumen był chyba 0.1 . Wie może ktoś jak jest teraz na realu na MT4 czy gramy 0.01 czy 0.1? :564:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Darooo pisze:po długim czasie odwiedziłem dziś swoją platformę ctrader demo i zaskoczył mnie minimalny volumen pozycji na 0.01 jak dobrze pamiętam w FXPRO ten volumen był chyba 0.1 . Wie może ktoś jak jest teraz na realu na MT4 czy gramy 0.01 czy 0.1? :564:
Od stycznia weszło bardzo wiele zmian... Na obu platformach minimum wynosi 0.01 lota, jest lewar 1:500 (rzadkość na ECN) choć ściśle uzależniony od łącznej ilości otwartych lotów ( http://www.fxpro.pl/trading/products/info ). Z najnowszych wieści - wprowadzono MT5.

-- sob 28-03-2015, 17:26 --

Wcześniej ktoś pytał o kartę MasterCard. Tutaj pełny przewodnik i cennik:
http://www.fxpro.co.uk/Doc/FxProMasterC ... -Guide.pdf
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

fx pro wydaje wlasne karty bankomatowe? tzn ktore pozwalaja na wybieranie pieniedzy bezposrednio z konta brokera (tzn mojego :) ) jest moze oferta w PLN?" gdzie takie info mozna znalesc?
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

FxPro współpracuje z bankiem, który je wydaje. Taka karta powiązana jest z rachunkiem u brokera (możesz na nią zlecać wypłaty). Pozostałe szczegóły są w powyższym PDFie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ