FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Re: FxPro (ECN) - wątek II

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Sam gram tylko na stalych spreadach.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

ADASKO2012 pisze:Sam gram tylko na stalych spreadach.
Ja rozumiem twoje stanowisko, ale czy te spready naprawdę są stałe??
Ale jak wyglądają egzekucje, czy sa poślizgi?

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Zawsze sa stale przynajmniej tam gdzie ja gram a poslizgi sa wszedzie przy duzym ruchu.A czy w FXPro sa zawsze stale spready mysle ,ze tak gdyz to dotyczy tylko najplynniejszych par walutowych a dobry broker bedzie chcial przyciagnac klientow chyba ,ze kombinator to wszystko wyjdzie.Lepiej dostac poslizg niz rozszerzony spread.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

Ma ktoś konto w fxpro na stałe spready żeby potwierdzić/zaprzeczyć te informacje?
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Szczerze powiem, że niezbyt mam obecnie czas żeby przestudiować od nowa cały regulamin FxPro ale kiedyś mieli tam zapis (za czasów oferty ze zmiennymi spreadami w określonych widełkach), iż spread może się w nich wahać w normalnych warunkach rynkowych. Normalne warunki to nie sytuacja, gdzie kurs szaleje na skutek publikacji danych. Tak samo, normalną sytuacją nie jest spadek płynności w przerwie świątecznej (wtedy informowano o poszerzeniu widełek). Nie wykluczam, że mogli wprowadzić jakieś zmiany. Nie wykluczam też, że istnieje gdzieś firma, która zawsze oferuje stałe spready. Ale na ogół w regulaminach są właśnie takie zapisy i mimo, że przez 95% czasu mamy do czynienia ze stałymi wartościami to mogą zdażyć się wyjątki.

W najbliższy piątek Non-farm Payrolls. Świetna okazja żeby sprawdzić spread ;). Konto otworzycie w kilka godzin, a wpłaty nie trzeba od razu dokonywać. Sam też popatrzę z ciekawości.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

raposo pisze: W najbliższy piątek Non-farm Payrolls. Świetna okazja żeby sprawdzić spread ;). Konto otworzycie w kilka godzin, a wpłaty nie trzeba od razu dokonywać. Sam też popatrzę z ciekawości.
Myślę że payrollsy mogą zweryfikować nasze domysły.
Zobaczymy jak się zachowa rynek na cTraderze i MT4(ze stałym spreadem).

-- sob 07-03-2015, 17:28 --

No niestety nie mogłem zweryfikować spredowych wldełek na powyższych platformach , czy ktoś to uczynił? :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Też jeszcze tego nie zrobiłem - niestety nie mogłem być wtedy przy komputerze. W końcu się za to wezmę :).

Tym czasem FxPro wprowadza do oferty MT5. Link do pobrania:
https://datarepo.fxpro.com/platforms/fx ... 1406281182
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

strasznie dziwne to ,sprawdzam fxpro od okolo miesiaca, nie ukrywam ctrader swoja plynnoscia oraz jako platforma rozwala (nie ukrywam i nie jest to reklama od niej zaczynalem swoja przygode z fx pozniej standard mt4 , zawiechy , zacinki , niekoniecznie z winy broka - nie chodzi mi o fxpro lecz o platforme itp itd) wiele osob wini brokerow o powolne realizowanie zlecen lecz z mojego doswiadczenia czesc winy lezy po stronie komputera/windowsa . Korzystalem przez pewien czas z linuxa oraz wine na ktorym chodzil mt4 , brak jakichkolwiek problemow , procesor +/- 1,2 Mhz , full wskaznikow oraz ea , brak problemow z realizacja zlecen u innego brokera , niestety ctrader nie dzaila na linuxie a szkoda , bylaby to mieszanka nie do podbicia, co do realizacji zlecen na fxpro jednak slippage daje znac o sobie -ECN

spred zmienny a staly - pytalem ostatnio raposo o to oraz support , ja nie widze jakos duzej roznicy na majorsach lecz crossy sa calkowicie dziwne , takie spready ze sie w glowie niemmiesci :((
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

mac pisze:strasznie dziwne to ,sprawdzam fxpro od okolo miesiaca, nie ukrywam ctrader swoja plynnoscia oraz jako platforma rozwala (nie ukrywam i nie jest to reklama od niej zaczynalem swoja przygode z fx pozniej standard mt4 , zawiechy , zacinki , niekoniecznie z winy broka - nie chodzi mi o fxpro lecz o platforme itp itd) wiele osob wini brokerow o powolne realizowanie zlecen lecz z mojego doswiadczenia czesc winy lezy po stronie komputera/windowsa . Korzystalem przez pewien czas z linuxa oraz wine na ktorym chodzil mt4 , brak jakichkolwiek problemow , procesor +/- 1,2 Mhz , full wskaznikow oraz ea , brak problemow z realizacja zlecen u innego brokera , niestety ctrader nie dzaila na linuxie a szkoda , bylaby to mieszanka nie do podbicia, co do realizacji zlecen na fxpro jednak slippage daje znac o sobie -ECN

spred zmienny a staly - pytalem ostatnio raposo o to oraz support , ja nie widze jakos duzej roznicy na majorsach lecz crossy sa calkowicie dziwne , takie spready ze sie w glowie niemmiesci :((
Co do Ctradera-
-Co przez to rozumiesz że slippage daje o sobie znać.?
A jeśli chodzi o spready na majorsach to wiesz może do ilu pipsów broker je rozszerza?

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

ad 2 - zapytej brokera , moze zrobic jak sie mu / jemu podoba
ad 1 uroki ECN (lub zalety) masz opcje -- nie zawierania /otwierania pozycji jesli cena odbiega od Twojej oferty

jak narazie oprocz armady / bankruta fxsalt / interesuje mnie brok ktory umozliwi mi zarobek okolo 5- 10 pipsow na usd/jen poniewaz na londyn nie mam czasu a jest to jedna z nielcznych par ktora ma dobry ruch na rozpoczeciu gieldy w tokiJo :)

-- 17 mar 2015, 01:56 --

http://www.fxpro.co.uk/trading/tools/co ... #execution

-- 17 mar 2015, 02:03 --

raposo uzywales mt5 jest jakas poprawa/roznica w stosunku do mt4 /ctradera
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

ODPOWIEDZ