FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

mac
Gaduła
Gaduła

Re: FxPro (ECN) - wątek II

Nieprzeczytany post autor: mac »

nie nie nie bardziej chodzilo mi o kwotowania o kwotowania 4 cyfrowe zamiast 5
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Awatar użytkownika
marek8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marek8 »

ze strony FXPro : " Ten sam zaufany broker. Te same profesjonalne warunki. Nowe niższe spready
Zabezpieczenie przed ujemnym stanem konta gwarantowane."
Szczególnie ostatnie zdanie tego sloganu reklamowego po ostatnich wydarzeniach na CHF zasługuje na uwagę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

FxPro od zawsze brało ujemne saldo na "klatę". Jak komuś się zdaży taka sytuacja to wystarczy poczekać kilka dni lub od razu napisać do supportu, aby wyzerowali stan konta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
marek8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marek8 »

o, to nie wiedziałem.
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".

polon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polon »

Witam, w pierwszym poście raposo napisał, że FxPro jest brokerem cypryjskim, nic nie wspominając o UK. Ale na stronie FxPro piszą też o regulacjach brytyjskich. Jak to jest więc dokładnie z tym brokiem w tej kwestii?

-- 24 lut 2015, 00:32 --

I czy przy rejestracji konta lepiej jest wybrać regulacje brytyjską, czy nie ma to znaczenia?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Na stronie FxPro jest taka informacja:
FxPro Financial Services oraz FxPro UK Limited to bezpośrednie operacyjne spółki zależne holdingu FxPro Group Limited. FxPro UK Limited jest bezpośrednią operacyjną spółką zależną podlegającą FxPro Financial Services Limited.
Więc jedno zależy od drugiego z tym, że kapitał pochodzi z Cypru i ta spółka była dużo, dużo szybciej. Jak upadnie jedna to zapewne pociągnie za sobą drugą. Oferta jest ta sama z tą różnicą, że pod regulacjami brytyjskimi nie ma kont SuperTrader (właśnie ze względu na przepisy).
W FCA środki ubezpieczone są do kwoty 80 000 GBP, pod regulacjami cypryjskimi do 20 000 EUR. W praktyce regulacje brytyjskie są bardziej skrupulatne i surowe ale nie wiem jak to się ma w przypadku spółki zależnej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

polon
Stały bywalec
Stały bywalec

raposo, wygląda na to że masz trochę nieaktualne info w FAQ o FxPro, rozmawiałem przed chwilą z babką na czacie i tak: w Twoim FAQ napisałeś:
4. Czy mogę mieć wiele rachunków?

Oczywiście. Można otworzyć nowe konto w innej walucie depozytowej niż poprzednie. Można mieć jeden rachunek w danej walucie. Jeśli chcemy mieć więcej niż jedo konto w tej samej walucie depozytowej trzeba napisać tego powód na backoffice@fxpro.com, a każda prośba będzie rozpatrywana indywidualnie. Instrukcje jak otworzyć kolejne konto znajdziesz tutaj.

Otóż mi napisała, że można mieć aż 5 rachunków w każdej walucie.

Kolejna sprawa:

"Jeśli nie posiadasz żadnych rachunków na siebie lub swój aktualny adres można również użyć potwierdzenia dowolnej transakcji bankowej wykonanej w ostatnich 6 miesiącach - istotne jest jednak by takie potwierdzenie zostało przesłane pocztą lub wystawione w placówce (nie może być w formie elektronicznej)."
http://forexclub.pl/brokerzy/fxpro/rachunek-real/

Otóż może być w formie elektronicznej, co więcej nic nie trzeba drukować i podpisywać.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Dziękuję za informację. Jutro z rana zmiany zostaną wprowadzone, a cała reszta skrupulatnie sprawdzona. Niestety nie sposób na bieżąco kontrolować wszystkich zmian, bo FxPro o nich nie informuje nawet swoich największych partnerów biznesowych.

Co do potwierdzeń w formie elektronicznej postaram się jeszcze zweryfikować tę informację na 100%, bo swego czasu FxPro było bardzo skrupulatne i konsekwentnie wymagało skanu oficjalnego dokumentu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

polon
Stały bywalec
Stały bywalec

Potwierdzam, że wszystkie dane w formie elektronicznej wystarczyły. Po 20 minutach wszystko zatwierdzili i przysłali numer rachunku i hasło do MT4

-- 26 lut 2015, 01:09 --

Mam pytanie, jeśli ktoś z was przelewał depozyt do FxPro przelewem bankowym w PLN, to do polskiego banku ten depozyt szedł, czy do zagranicznego? Bo ja mam tylko do wyboru dwa banki angielskie.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

Jest tak dużo stron do przeczytania, że moja cierpliwość wystawiona byłaby na próbę czasu, wybaczcie mi :wink:
moje pytanie odnosi się do Ctradera, jak jest z realizacją zleceń w tym głównie mi chodzi o cenę rynkową oraz SL i TP , jak jest z poślizgami no i czy jest możliwy hedging , z racji uprawiania przeze mnie news tradingu ta platforma wydaję się być najbliższa mojemu ideałowi , i czym się różni webowa ctradera ?
Pozdrawiam
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

ODPOWIEDZ