Którego brokera wybrać - help

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Którego brokera wybrać - help

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Kolega jest początkujący więc prawdopodobnie i tak nie wie za bardzo jak funkcjonuje lewar (jeśli się mylę to wybacz). I w takich sytuacjach nawet 1:100 to za dużo ;).

Do otwarcia 0.01 lota na EUR/USD przy lewarze 1:100 potrzeba 10 EUR, czyli ok. 42 zł. Przy 1000 PLN depozytu może otworzyć max. 0,23 lota, a myślę, że na pewno nie powinien tego robić... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
fiesta_capone
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fiesta_capone »

Zgoda. Proponowałbym jeszcze koledze rozważyć kwestię bezpieczeństwa - i nie mam tu ma myśli tego czy broker jest wypłacalny lecz sytuację z ujemnym saldem konta po sytuacji z "frankiem". 1000 zł depo można poświęcić na naukę ... zdarza się, ale obudzić się z debetem -10.000 zł to już inna rzeczywistość.

Ze swojej strony mogę polecić FXPro, które jak to raposo nazwał: "bierze ujemne saldo na klatę" :mrgreen:

TeO
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: TeO »

Wybaczam :p o rynkach trochę wiem, o zarządzaniu ryzykiem jeszcze więcej i szczerze mówiąc jeśli mogę to gdzieś ustawić to chciał bym posługiwać się dźwignią max 1:50.
Przyznam też że wolał bym czuć komfort że w przypadku jakiegoś zdarzenia losowego ewentualny debet nie będzie ode mnie egzekwowany.
Zrobiłem rozeznanie z rozróżnianiem MM, STP, ECN. I wydaje się że ECN jak i STP jest najlepszy bo nie jest tak że broker zarabia na moich stratach ale prawdopodobnie z moim kapitałem mogę wybierać tylko w MM?
Pozdrawiam, fajnie że mogę liczyć na waszą pomoc! :564:

rafal199012
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: rafal199012 »

Podepnę się pod temat, też właśnie planuje założyć moje pierwsze konto na realu, i chcę zacząć od podobnej kwoty, tylko że zależy mi na aplikacji mobilnej, przez którą mógłbym składać zlecenia...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

TeO pisze:Wybaczam :p o rynkach trochę wiem, o zarządzaniu ryzykiem jeszcze więcej i szczerze mówiąc jeśli mogę to gdzieś ustawić to chciał bym posługiwać się dźwignią max 1:50.
Przyznam też że wolał bym czuć komfort że w przypadku jakiegoś zdarzenia losowego ewentualny debet nie będzie ode mnie egzekwowany.
Problem jest zazwyczaj w drugą stronę, czyli że chce się mieć jak największą dźwignię. Sam wyznaję taką zasadę, bo im większy lewar, tym lepiej i tym mniej środków możemy trzymać u brokera. Ale tylko w sytuacji, gdy umiemy się nim posługiwać. Ale skoro 1:50 Cię zadowala, a tym bardziej wiesz 'co i jak' to nie ma tematu :).
TeO pisze:Zrobiłem rozeznanie z rozróżnianiem MM, STP, ECN. I wydaje się że ECN jak i STP jest najlepszy bo nie jest tak że broker zarabia na moich stratach ale prawdopodobnie z moim kapitałem mogę wybierać tylko w MM?
No tak to jest. Coś kosztem czegoś. W MM z modelem NDD (zlecenia wchodzące bez akceptacji dealera) nie odczujesz za bardzo różnicy jeśli nie grasz w jakiś specyficzny sposób.

-- ndz 22-03-2015, 16:26 --
rafal199012 pisze:Podepnę się pod temat, też właśnie planuje założyć moje pierwsze konto na realu, i chcę zacząć od podobnej kwoty, tylko że zależy mi na aplikacji mobilnej, przez którą mógłbym składać zlecenia...
Prawie każdy broker oferuje taką aplikację na Androida i iOS więc do wyboru do koloru ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

TeO
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: TeO »

Dzięki wielkie za pomoc! Zrobię rozeznanie pomiędzy tymi wymienionymi powyżej i wybiorę tego który będzie najbardziej mi odpowiadał. :564:

hyip
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: hyip »

Witam
Jakiego polecacie brokera ecn/stp do handlu typu scalping, z niską prowizja?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

hyip pisze:Witam
Jakiego polecacie brokera ecn/stp do handlu typu scalping, z niską prowizja?
Jaki depozyt? Jaki średniomiesięczny obrót w lotach? Jakieś dodatkowe wymagania lub preferencje?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

hyip
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: hyip »

- depozyt 2000-4000zl
- platforma mt4
- niski spread
- niskie prowizje za otwarcie pozycji
- stp/ecn

ODPOWIEDZ